[ Blog je zatvoren od 26.1.2008. Ne zaboravite na TV-forum, Forum o Zabranjenoj ljubavi te moj drugi blog! ] TV-world #1

Snaga pravde
[ # ]

Zbog pogrešaka u sustavu, lažnih svjedočenja i aljkavosti porote, stotine nevinih godišnje završi u zatvoru


[„Svako suđenje završi presudom, ali svaka presuda ne završi istinom. Ovo je ono što je porota povjerovala...“]

Tim riječima počinje svaka epizoda nove dramske serije „Snaga pravde“, koja se od 11. siječnja emitira na programu HTV-a. Za razliku od brojnih serija koje govore o onome što je potrebno da bi se nekoga strpalo iza rešetaka, ABC-jeva serija „Snaga pravde“ (In Justice), nadahnuta istinitim pričama, prikazuje nastojanja članova posebnog Nacionalnog projekta za pravdu da se nevine osobe izvuče iz zatvora. Naime, stotine nevinih svake godine završi u zatvoru zbog pogrešaka u sustavu, lažnih svjedočenja ili porota koje ne naprave svoj posao kako treba.
Zbog toga se zatvori pune nevinima, dok su pravi kriminalci slobodni da nastave činiti kriminalna djela. No, nedužni su napokon našli nekoga u koga se mogu pouzdati. To su zaposlenici Nacionalnog projekta za pravdu koji je pokrenula neprofitabilna vladina organizacija. Na čelu projekta su karizmatični odvjetnik David Swain, upitne etike i neupitnog talenta, te njegov najbliži suradnik, bivši policajac, Charles Conti koji se bavi istragama. Njima dvojici u ispravljanju pogrešaka pravosudnog sustava pomažu mlada Brianna i Jon Lemonick, a nedavno im se pridružila i buduća odvjetnica Sonya Quintano.
U tom sasvim novom prikazu proceduralne drame junaci svojim zadacima pristupaju poput slaganja puzzli i njihov je posao rastaviti sliku na djeliće te je ponovno sastaviti na pravi način. Tek tada će uspjeti pronaći istinske krivce i osloboditi nevine.

S obzirom na to da je snimljena samo jedna sezona serije, preostaje nam još desetak epizoda. U sljedećim nastavcima peteročlana ekipa mora se pozabaviti slučajem mladog crnca koji je već šest godina u zatvoru nakon što je optužen za ubojstvo nerođenog djeteta tijekom jedne pljačke, dokazati nevinost mlade žene optužene za ubojstvo starijeg bračnog para, pokušati spasiti bolesnog 20-godišnjaka, optuženog za ubojstvo svećenika, od smrtne kazne, a u nezgodnoj situaciji naći će se kada budu morali dokazati nevinost osuđenog silovatelja. Neki slučajevi bit će povezani i s njihovim privatnim životom. Jon će se nakon ubojstva policajca morati vratiti među bivše kolege. Brianna će se spetljati s muškarcem koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog krađe kutije votke, a Sonyji najteže padne rješavanje jednog slučaja iz prošlosti.

Iako možda na prvi pogled serija asocira na popularni „Zaboravljeni slučaj“ jer je riječ o događajima koji su se zbili u prošlosti, „Snaga pravde“ ima neke svoje adute: slučajevi se obrađuju na drukčiji način, a prikazan je i odvjetnički pogled na svaku situaciju, čega u „Zaboravljenom slučaju“ nema.

Ocjena: 4/5

NE ZABORAVITE komentirati POST SPECIAL: ŠTAFETA koji se nalazi malo ispod, ali pošto pisanje o mom privatnom životu nije tema bloga, danas sam objavio dva posta!

27.01.2007. , subota, 19:23 [ Ovdje komentiraj (29) ] Posjeti forum

Post special: Štafeta
[ # ]

Prvi i posljednji put na ovom blogu: nešto što (možda) niste znali o meni... ili ipak 100% niste znali?


Od nedavno je štafeta počela kružiti internetskim blogovima, a nije zaobišla ni mene. Kad dobijete štafetu, morate napisati 5 stvari koje nitko nije znao o vama. Ja sam ju primio od Kala-e.

1. Općenito: Zovem se Adrian, a 12.03. napunit ću 16 godina (zapamtite, jer taj dan želim najviše komentara!!!). Idem u 2 razred srednje škole, smjer tehničar cestovnog prometa. Najmlađi sam u razredu! Od svih 25 učenika – baš ja! Bio sam u osnovnoj školi najmlađi, i sada sam. Imam stariju sestru (tako da nisam razmaženi i umišljeni sin jedinac), poznatija je kao Idealno loša. Ona zna pisati super pjesme, a meni navodno dobro ide pisanje telenovela. Već mi je par ljudi reklo da napišem super telenovelu i da ću u budućnosti ziher zarađivati puno para greedy
2. Obožavam kreirati nove blogove. Dosad sam ih imao 15-ak, a to dobro znaju oni koji me redovito čitaju. Najviše me poznate po blogovima TV-world #1 & Spletke srca (koji je zatvoren od 10 mjeseca)! Kad ću prestati s otvaranjem?dead
3. Nosim naočale! Da, od svoje sedme godine – i nikada nisam požalio. Sad je, hvala Bogu, došlo takvo vrijeme da imaju svakakvi modeli, pa da se gotovo i ne vide kad ih staviš. Trenutno imam naočale da je gornji dio stakla i ono što ide iza uha s crnim okvirom, a donji dio stakla je bez okvira (mislim da takve ima i Tarik Filipović u svojoj kolekciji). Za razliku od prvih naočala (nekih okruglih i zlatnih u kojim sam btw izgledao kao Steve Urkel), sada se novima ne opterećujem jer mi dobro stoje...
4. U osnovnoj školi sam proglašen najbolje odjevenim dečkom u cijeloj školi (op.a) Nosim Beckhamicu i puštam „rep“ s desne strane (jedna strana je kraća, jedna duža ;)). Nekad sam imao plave pramenove, no i to mi je dosadilo. I da... nikad u životu nisam dobio neopravdani sat...eek
5. Obožavam Nesquick!... - Moj je Nesquick-moto: „Ujutro za dobar dan, navečer za dobar san“. Kad god ga kupim, presipam ga u posebnu Nesquick-kutijicu, a nedavno sam u nagradnoj igri osvojio i Nesquick-šalicu. Freaky ili...?thumbup
... ali ne volim nogomet! - za razliku od mnogih drugih dečkiju (ili barem onih koje ja znam!) Kad smo već kod toga, glupo mi je kad muškarci favoriziraju muškarce: recimo, obožavaju Ronaldinha, C. Ronalda, Kaku...: naveliko lijepe njihove postere po sobi ko neki gayovi! Ili da maknem ono ko? Za razliku od njih, ja sam fan Christine Aguilere, Rihanne i nekih cura iz telenovela i lijepim njihove postere: njima je to čudno, meni je čudno ovo njihovo. Meni osobno bolje imat poster od nekih cura, nego dečkiju... Pa recite vi šta je vama čudnije, baš me zanima!!!

Web aplikacije koje su promijenile moj život su:
*Blog
*MSN
*Forum
A moju listu cool blogova imate u boxu 3!

Došao je red i na vas...:
Ivana
agent CIA
Stella
Bamboo
Otkačenaaa

UPLOAD: Već dugo nisam na nekom blogu vidio štafetu, ali zato je tu palica. Ja sam ju primio od bloggerice Idealno loša i moram opisati kako je nastao moj naziv bloga i nadimak. Pa to je vrlo jednostavno: TV-world #1 mi je nadimak kod komentiranja, naziv bloga i adresa (ok, adresa je TV-world 01, jer ne može ići # ) i to je zbog toga što je ovo Svijet TV-a broj jedan: možete saznati bilo što o bilo kojoj seriji, filmu, emisiji, glumcima i novosti... rijetki su takvi blogovi! Palicu neka uzme tko hoće, meni je svejedno...

wave

, subota, 19:22 [ Ovdje komentiraj (7) ] Posjeti forum

Kosti
[ # ]

Ljudsko tijelo ima 206 kostiju...


[Doktorica Temperance Brennan vrhunska je forenzična antropologinja, čija je specijalnost nesvakidašnja sposobnost čitanja tragova u žrtvinim izgorenim, uništenim ili teže oštećenim kostima]

Serija „Kosti“ („Bones“) nova je na programu RTL Televizije, a u dvadeset i dvije epizode, čiji su redatelji Patrick R. Norris i Sanford Bookstaver, uloge tumače Emily Deschanel, David Boreanaz, TJ Thyne, Zack Addy, Michaela Conlin, Eric Millegan i Jonathan Adams.
Kako biste rasvijetlili tajnu ubojstva, ponekad ga morate istražiti „do kosti“. Tim izrazom, po kojem je serija i nazvana, suradnici često nazivaju fantastično domišljatu forenzičarku Temprace Brenan, glavnu junakinju odlične kriminalističke serije, koja če svoj status televizijskog hita, iznimno cijenjenog i među kritikom, zasigurno potvrditi i na našim malim ekranima.

Doktorica Temperance Brennan (Emily Deschanel) vrhunska je forenzična antropologinja, zaposlena u uglednom Institutu „Jeffersonian“, koju policija i druge snage reda često zovu u pomoć pri onim slučajevima ubojstava u kojima standardne metode identificiranja žrtava nisu dovoljne. Naime, Temperanceina specijalnost njezina je nesvakidašnja sposobnost čitanja tragova u žrtvinim izgorenim, uništenim ili teže oštećenim kostima...

Pomalo u raskoraku s modernim svijetom, cinična Temperance najugodnije se osjeća u društvu svojih jednako briljantnih kolega u Institutu, među kojima je i njezina najbolja prijateljica, Angela Montenegro (Michaela Conlin), autorica jedinstvenog softvera koji trodimenzionalnim prikazima poprišta zločine i pomaže njihovom rasvjetljavanju. Uz nju, Temperance najviše povjerenja ima u svoga mladog asistenta Zacka Addyja (Eric Millegan), nekadašnjeg čuda od djeteta, kojem je jednina prepreka u dovršavanju nekoliko doktorata što ih je započeo samo njegov kvocijent inteligencije pravoga genijalca, te u doktora Jacka Hodginsa (TJ Thyne), stručnjaka za insekte i minerale i zaljubljenika u urote. Njihov je šef direktor laboratorija Daniel Goodman (Jonathan Adams), koji njihove usluge posuđuje FBI-u.

Glavnu ulogu tek na prvi pogled smušene doktorice Brennan igra Emily Deschanel, jedna od najvećih Hollywoodskih nada, koju je 2004. godine ugledni magazin „Interview“ uvrstio među šest glumaca i glumica koji najviše obećavaju. Uz uloge u filmovima „Studengora“, „Spider-Man 2“, „Glory Road“ i „Boogeyman“, ostvarila je i gostujuće nastupe u serijama „Law & Order“, „Providence“ i „Crossing Jordan“, ali izvjesno je da će se ulogom Temperance Brennan uvrstiti u prvu ligu nove generacije.
Njezinog partnera igra dobro poznati David Boreanaz, legendarni Angel iz serija „Buffy – ubojica vampira“ i „Angel“, koji uz fizički izgled, što ga čini mamcem za ženski dio publike, posjeduje i rafiniranost nezavisnih produkcija, koju na najbolji način koristi i velikim produkcijama poput ove. Deschanelova i i Boreanaz ispred kamera se izvrsno nadopunjuju, a napetost između likova koje igraju nemoguće je ne osjetiti.

Niz manje poznatih, ali zato odličnih glumaca popratne ekipe, među kojima su TJ Thyne, Zack Addy, Michaela Conlin, Eric Millegan i Jonathan Adams, seriji „Kosti“ osiguravaju status prave ansambl drame, smještene u istraživačke milje.

Ocjena: 4/5

22.01.2007. , ponedjeljak, 00:32 [ Ovdje komentiraj (33) ] Posjeti forum

Velike greške Običnih ljudi
[ # ]

Obožavatelji u najnovijoj domaćoj seriji uočavaju nelogičnosti: u sapunici, čini se, organizacijski nešto nije u redu...


[Karolina Kincl u taksi ulazi u raskošnoj bundi, a u idućoj je sceni u crvenom kaputu]

Sudeći samo prema onome što vidimo na malim ekranima, gledajući sapunicu Obični ljudi može se zaključiti samo jedno – da ondje organizacijski nešto nije u redu. Pitanje je bavi li se itko poslom za koji su na svim snimanjima zaduženi skripteri. Njihov je zadatak da se pažljivo brinu o redoslijedu snimanja scena, ali i o tome kako je tko u kojoj sceni odjeven ili počešljan kako bi to isto nosio i pri snimanju neke druge scene. No stječe se dojam da u timu Običnih ljudi takve osobe – nema. Tako se dogodi da Matija Kincl-Dragan (Ana Majhenić) u restoran ulazi s kosom skupljenom u rep, a u sljedećoj joj je sceni kosa raspuštena. Karolina Kincl (Lela Margitić) sjeda u taksi u raskošnoj bundi, a iz istog tog taksija telefonira u crvenom kaputu. Ines Bojanić (Bojana u seriji) nakon žestoke svađe sa suprugom sva uplakana u stanu prijateljice tuguje u jednoj majici, a nekoliko trenutaka poslije odjevena je u drugu. I tako redom...

Odgovornost se, međutim, ne može prebaciti na skriptere, već prije svega na redatelje i producente, koji očito rade u velikoj gužvi, pritisnuti rokovima. Važno im je samo da svoj proizvod skupo prodaju.
-Imamo odlične skriptere sa završenim fakultetima i dugogodišnjim iskustvom na ovim poslovima. Možda se povremeno (op.a) dogodi pogreška jer je to veliki produkcijski posao kojim se svakodnevno bavi velik tim ljudi. Iako se epizode ne snimaju u kontinuitetu, trudimo se da pogrešaka bude što manje... točnije, da ih nema uopće – rekla je Martina Subašić iz produkcije AVA, zadužena za odnose s javnošću.

>>PROBLEMI SA SCENARIJEM<<
Serija „Obični ljudi“ na samom je početku izazvala zanimanje medija pošto se otkrilo da scenarij koji potpisuje Jelena Veljača po konceptu i karakterizaciji likova neodoljivo podsjeća na roman Tonyja Parsonsa „The Family Way“. Osim što se sumnjalo u plagijat (a i sama je Veljača potvrdila da joj je spomenuta knjiga poslužila kao predložak) još je više sumnjičavosti probudio nevjerojatno opsežan scenarij za posvemašnju početnicu. Vijesti sa seta pak kažu da je serija u ozbiljnim problemima jer se kasni sa snimanjima upravo zbog kašnjenja scenarija.

20.01.2007. , subota, 19:12 [ Ovdje komentiraj (36) ] Posjeti forum

One Tree Hill
[ # ]

All you need is one


Kada je nakon punih pet godina ukinuta tinedžerska serija „Dawson's Creek“, mlađa se publika s razlogom zapitala hoće li i kada na malim ekranima moći vidjeti nešto slično, priču koja im predstavlja stvarne likove s kojima će se moći lakše poistovjetiti nego s, recimo, razmaženim bogatašima s Beverly Hillsa. I nije prošlo mnogo vremena otkako je studio Warner Bros počeo sa snimanjem i emitiranjem dramske teen serije „One Tree Hill“ koja je zbog izvrsne mješavine humora, drame i romantike odmah stekla obožavatelje. „One Tree Hill“ u Americi se emitira već četvrtu sezonu, a hrvatsko je gledateljstvo prati gotovo u stopu, odnosno čekamo četvrtu sezonu. Na radost brojnih tinejdžera koji i moj blog neprestano preplavljuju pitanjima o OTH, na program HRT-a uskoro stiže i nova sezona! U anketi na ovom blogu, u kategoriji za najbolju seriju, One Tree Hill je zauzela treće mjesto od mogućih osam, a u kategoriji najbolja TV špica četvrto mjesto od mogućih pet. Nominirani su bili i glavni glumci: Chad Michael Murray, koji u seriji tumači ulogu Lucasa, zauzeo je prvo mjesto od mogućih šest, dok je njegova kolegica Sophia Bush, koja u seriji tumači ulogu Brooke, zauzela drugo mjesto od mogućih sedam... Chiquite, agent CIA & ostali: uživajte!

Glavni akteri priče još su polubraća Lucas (Chad Michael Murray) i Nathan (James Lafferty) koji su se u drugoj sezoni napokon počeli ponašati poput braće, a ne kao neprijatelji kakvi su dotad bili. Nakon oštrih sukoba obojica su se nekako uspjela pomiriti s činjenicom da je njihov otac gradio život s jednim od njih, grubo ignorirajući onoga drugog. Bijes prema istome ocu postala je njihova neraskidiva veza. Lucas je napokon izjavio da voli Brooke (Sophia Bush), no ona se svejedno preselila u Kaliforniju. Haley (Bethany Joy Galeotti) se nikako nije htjela pomiriti s Nathanom, ali onda ga je iznenadila pojavivši se na njegovim vratima. Peyton (Hilarie Burton) je bila zbunjena ženom koja je tvrdila da joj je majka, no s vremenom će shvatiti koliko je, ustvari, malo znala.
Treća sezona počinje tri mjeseca nakon tih događaja, no usprkos tome što je prošlo dosta vremena, mnoga su pitanja ostala bez odgovora. Nathan mora odlučiti može li budućnost nadjačati rane iz prošlosti, a Haley se muči s tim kako uskladiti školu, ljubav i prijateljstvo. Brooke mora otkriti što doista osjeća prema Lucasu, a dolazak nove djevojke u njihovu školu svima je pomrsio planove. Osim što bude učinio sve kako bi postao novi gradonačelnik, Dan (Paul Johannson) će nastojati otkriti tko ga je pokušao ubiti.

Otkad postoje tinejdžerske serije poput „Beverly Hillsa“, javna je tajna da je velika većina glumaca podosta starija od likova koje glume. Slična je situacija bila i s „Tree Hillom“ u kojem je na početku jedino James Laffey (Nathan) zaista bio tinejdžer, ali i on je sam na kraju druge sezone već bio zašao u dvadesete.
No, s druge strane, za producente to nekad znači i veliki plus jer stariji glumci i glumice imaju priliku izlaziti, udavati se, rastajati, što automatski znači i veći publicitet. Takvu je priču za ovu seriju priskrbio nitko drugi do glavna zvijezda, Chad Michael Murray (Lucas), koji se 16. travnja 2005. oženio kolegicom Sophijom Bush (Brooke) da bi se nakon samo pet mjeseci razveli jer je Chad na setu upoznao mnogo mlađu, tada 17-godišnju Kenzie Dalton s kojom je i danas u vezi.

Ocjena: 5/5

14.01.2007. , nedjelja, 20:45 [ Ovdje komentiraj (32) ] Posjeti forum

HRT: Serije u 2007.
[ # ]

Pošto vam se post Serije u 2007. očigledno jako svidio, odlučio sam napisati još jedan, vezan uz nove serije na HTV-u (s obzirom na to da je prošli post bio vezan uz nove serije na RTL-u i Novoj TV.)


Hrvatska televizija odlučila je, kako se čini, ove godine pridobiti još više gledatelja pa je, ako je suditi prema njihovim najavama, poprilično zagrabila iz proračuna i otkupila mnoštvo novih serija. Naravno, u namjeri da zadovolji šire gledateljstvo, na njezina će se dva programa naći i nove sezone već gledanih serijala.
Tako ćemo u „24“ vidjeti što se događalo Jacku Baueru tijekom njegova petog najgoreg dana, zabavit će nas i Monk, neobičan detektiv kojem dan, osim u rješavanju slučajeva, prolazi i u borbi protiv svih mogućih fobija. Forenzičari iz Miamija i Las Vegasa (CSI: Miami i CSI: Las Vegas) također će se vratiti, baš kao i detektivi iz odjela za žrtve serije „Zakon i red“. Zaposlenici „Hitne službe“ će i trinaestu godinu zaredom primati pacijente. Iz liječničke struke vraća se i mrzovoljni dr. House koji, unatoč cinizmu, osvaja TV publiku.

Za smijeh i obiteljske te ljubavne probleme bit će zaduženi stanovnici maloga grada u Connecticutu u kojem žive Gilmoreice, koje će nam pokazati što se kod njih događalo u sedmoj sezoni. Ljubitelji znanstvene fantastike moći će uživati u novim nastavcima “Battlestar Galactice“, a oni koji radije gledaju odnose u Bijeloj kući svoje će vrijeme posvetiti predsjedniku Bartletu i njegovim suradnicima iz „Zapadnog krila“.
Uzbuđenja neće nedostajati ni u novim serijalima koje je HTV otkupio i od kojih je većina novijeg datuma proizvodnje. Još je važnije da će između SF, dramskih, humorističnih i ostalih serijala svaki gledatelj pronaći ponešto za sebe. Na primjer, humoristična serija „What About Brian“ govori o grupici tridesetogodišnjaka i njihovim ljubavima, vezama, promašajima, ali i kaotičnom životu današnjice. S druge strane, serija „In Justice“, nadahnuta je istinitim pričama i govori o odvjetniku Davidu Swainu, koji sa svojim suradnikom, policajcem Charlesom, nastoji ispravljati greške koje je počinio pravosudni sustav. Kada smo već kod odvjetnika, ne smijemo zaboraviti „Boston Legal“, seriju koja je nastala kao svojevrsni spin-off „Pravde za sve“ i čiji je glavni lik odvjetnik Alan Shore, kojeg smo upoznali u posljednjoj sezoni „Pravde“. Alan se zapošljava u odvjetničkoj tvrtki Crane, Poole & Schmidt, gdje mu je šef Denny Crane (William Shatner). Jedna od najbitnijih razlika između ova dva showa jest da odvjetnici „Boston Legala“ do pravde dolaze na sve dopuštene i nedopuštene načine.

Na popisu novih projekata svoje je mjesto našlo i nekoliko showowa tvrtke Universal, a to su „Conviction“, serija o kaotičnim životima mladih odvjetnika s Manhattana i njihovim slučajevima, zatim „Eureka“, SF serijal o najpametnijim Amerikancima koji su odlučili otići u gradić daleko od svijeta, u kojem će za vladu stvarati nove futurističke uređaje, „Angela's Eyes“ o djevojci koja se, zahvaljujući posebnoj sposobnosti otkrivanja laži, zapošljava u FBI-u kako bi pronašla nestale roditelje. Tu su još i „Zakon i red: kriminalne namjere", posljednji izdanak „Zakona i reda“ koji pruža dodatnu dimenziju istražujući velike zločine, ali i perspektive kriminalaca.
Kuća Warner Bros. također će imati prilike predstaviti nekoliko svojih serijala. U „E-Ringu“ će Benjamin Bratt i Dennis Hopper dati javnosti priču koja se skriva iza zidina najčuvanije američke tvrđave, Pentagona, a u „Supernaturalu“ dvojica će braće krenuti u potragu za rješavanjem tajanstvenih događaja i nestanka njihove majke.

Za kraj, tu su i dva hvaljena projekta koja su u Americi već stekla zavidan broj poklonika. Prvi je serija „The Closer“, u kojem Kyra Sedwgwick nastupa u ulozi jedne od vodećih američkih istražiteljica, Brende Leigh Johnson. Riječ je o detektivki koja je bivša agentica CIA-e i koja putuje zemljom, od Atlante do Washingtona, ne bi li razriješila najprioritetnije slučajeve ubojstva, dakle one vezane uz javne osobe. Druga, „Close to Home“, serija je koja skida fasadu sa života u predgrađu te otkriva da se katkad iza mirnih i tihih ulica kriju najstrašniji zločini. Junakinja je Annabeth Chase, mlada i agresivna tužiteljica koja se bavi slučajevima iz njezina kvarta.

Ocjena: 5/5

10.01.2007. , srijeda, 20:34 [ Ovdje komentiraj (23) ] Posjeti forum

Serije u 2007.
[ # ]

RTL Televizija i Nova TV za sljedeću su godinu pripremile bogat serijski program


U ratu za publiku, RTL Televizija i Nova TV za sljedeću su godinu pripremile podosta zanimljivog stranog serijskom programa. Uz nekoliko novih serija, na obje televizije svjesni su da se gledateljstvo zadržava i stari, prokušanim showowima, pa ćemo tako u sljedećih dvanaest mjeseci imati prilike pogledati i nove nastavke nekih nam dragih serijala.
S RTL-a su najavili dvije nove serije – 13-dijelnu „Dani straha“ (Kidnapped), koja kreće u veljači i, također 13-dijelnu, „Skrivenu metu“ (Vanished), čiji je početak najavljen za slijedeću jesen.
Priča „Skrivene mete“ započinje zagonetnim nestankom Sare Collins, druge supruge senatora Jeffreya Collinsa, koja je nestala usred svečanog prijema. Aganti FBI-ja tijekom istrage nailaze na brojne mračne tajne koje povezuju članove obitelji, ali i sve ostale koji su bili u Sarinoj blizini. U glavnim ulogama su: Gale Harold, Ming-Na, Eddie Cibrian ('Invazija'), Rebecca Gayheart, John Allen Nelson i Esai Morales.
U „Danima straha“ priča se vrti oko otmice maloljetnog sina bogataške obitelji. Zanimljivost ove serije jest da se na situaciju gleda iz svih perspektiva: žrtvine obitelji, žrtve, otmičara, provoditelja zakona, FBI-ja i privatnoga pregovaračkog tima. Svaka sezona serije usredotočena je na jednu otmicu, a svaka jednosatna epizoda kronološki prikazuje događaje koji su se odvijali tijekom istrage.
Kako RTL Televizija najavljuje, na njihovom će se programu naći više novih sezona serija u kojima smo uživali u prethodnim mjesecima, pa se čini kao da ipak igraju sigurno i mnogo više polažu na već pokušane, uspješne showowe. Od novih sezona starih serijala za sada su sigurni popularni 'Zakon braće' (2. sezona), uvijek rado gledani 'CSI: New York' (3. sezona), Lilly Rush i njezini 'Zaboravljeni slučajevi' (4. sezona) te 'Everwood' (4. sezona).
Što se tiče domaćeg programa, šuška se da ćemo na RTL-u u 2007. godini gledati novu hrvatsku telenovelu u dnevnom terminu (naziv zasad nepoznat), kriminalističku seriju (naziv također nepoznat, ali nagađa se da je to „Urota“ i, pokraj 'Bibinog svijeta', još jednu humorističnu seriju.

Za razliku od RTL-a, Nova TV malo se više potrudila oko novih serijala, no neće zaostajati ni sa starima s kojima je, do sada, stekla zavidan broj poklonika. Već s prvim danima nove godine, na njihov program stižu i novi junaci. Prva na popisu je humoristična serija „Svi mrze Chrisa“ (Everybody hates Chris), komičara Chrisa Rocka, koji je na ovaj način pružio urnebesni pogled na vlastito djetinjstvo parodirajući američku mainstream komediju „Svi vole Raymonda“. Serija govori o patnjama Chrisa, klinca iz Brooklyna koji je ubačen kao rijetki primjerak crnca u elitnu bjelačku školu. Kritičari ovaj show uspoređuju s „Malcomom u sredini“ zbog komedije koju tvore odrasli likovi, a centralni lik (čiji je narator Chris Rock) jedina je ozbiljna osoba u kući.
Gledat ćemo i SF seriju „Svemirski prag“ (Threshold) o timu znanstvenika i vojnih stručnjaka koji dolaze u kontakt s tajanstvenim izvanzemaljcima te kriminalističku „Blind Justice“, redatelja Stevena Bochcoa, u čijem se središtu nalazi detektiv Jim Dunbar koji se, unatoč iznenadnom sljepilu, vraća u postaju i uz svog psa Hanka prihvaća nove slučajeve. Posljednja, ali ništa manje važna je dramska serija „First Monday“ koja govori o događajima koji se zbivaju u Vrhovnom sudu SAD-a.
Što se tiče novih sezona, Nova TV i na ovom području vodi, ako ništa drugo, s brojem serijala koji će se nastaviti emitirati. Naravno, na samom vrhu liste nalaze se obavezne „Kućanice“ (novi nastavci stižu već u ožujku!) i „Izgubljeni“, koji će, po već ustaljenom sistemu, prije novih nastavaka, imati i svoju reprizu posljednje sezone. „Uvod u anatomiju još je jedan serijal bez kojeg se ne može, pa ćemo o ljubavi dr. Grey i Patricka Dempseyja slušati i u 3. sezoni.
Četvrta sezona „Navy CIS-a“ ponovno će nam dovesti specijalni istražiteljski tim koji je zadužen za svaki zločin u kojemu postoji tračak sumnje da je povezan s mornaricom ili marincima, a vidjet ćemo i što se u četvrtoj sezoni događa u gradiću „Smallville“. Sestre Halliwell protiv demona će se boriti još jednu, petu sezonu, a za smijeh će ponovno biti zaduženi nezaboravni Will, Grace, Karen i Jack.
Patricia Arquette imat će muke sa snovima i u trećoj sezoni „Medija“. Crnohumornu priču „Dva metra pod zemljom“, o Fisherovima, disfunkcionalnoj obitelji, vlasnicima pogrebne tvrtke u los Angelesu gledat ćemo u čak dvije sezone (4. i 5.), dok će se akcijska serija „Na rubu zakona“, vratiti s petom sezonom.

Ocjena: 4/5

06.01.2007. , subota, 19:06 [ Ovdje komentiraj (39) ] Posjeti forum

Dvornikovi 2.
[ # ]

Prgava familija uzvraća udarac!

Najpoznatija hrvatska prgava familija Novu će godinu dočekati kod kuće. Ella, Danijela i Dino Dvornik, glavni protagonisti popularnog serijala koji se nakon Božića ponovno počeo prikazivati na RTL-u, odlučili su 2006. ispratiti u neradnom tonu.
„Bit ćemo, pretpostavljam, doma. Možda se zaletimo do Splita, uhvatiti malo sunca. Kako ove godine ne radim za doček, mislim da ću Novu godinu prespavati. Nije ni to loše za promjenu“, kaže Dino koji je sa suprugom i kćerkom Božić proveo u Zagrebu. Početak emitiranja reality-showa „Dvornikovi“ njegovim je neobičnim i luckastim akterima omogućio povratak u nekadašnji životni ritam neopterećen kamerama – Dino je potpuno koncentriran na novi album, Ella na školu i tinejdžerske probleme (razumijem te, Ella...), a Danijela i dalje vuče konce i pokušava držati stvari pod kontrolom. Splitski glazbenik prilično je škrt na riječima kad se otvori tema njegovog novog albuma koji bi se trebao pojaviti u javnosti kocem veljače.
-Album se radi i snima. Sad stvaram glazbu, a tekstove ću poslije. Dok ne bude sve kako treba. Snimam u studiju od prijatelja Skansija, a pomažu prijatelji glazbenici. Kad sve bude gotovo stvari ću miksati u Sloveniji. Na albumu će biti i nekih gostiju, ali neka to ostane tajna. Ne želim previše otkrivati dok sve ne bude gotovo – šturo će Dino iliti „omamljeni“ kojemu veliku potporu u njegovu glazbenom djelovanju daje supruga Danijela, za obitelj i prijatelje Dani. No, u obrnutom slučaju to, čini se, ide malo teže. U prvoj epizodi „Dvornikovih“ Dino je isprva izbjegao svečano predstavljanje Danijeline knjige „Dnevnik prgave familije“, izgubivši se u kvartu u potrazi za odbjeglim pudlom Asom, a kad se na koncu pojavio na revijalnom dijelu promocije, našao je suprugu u društvu njezina urednika. Tad je pak proradila ljubomora...

I dok u sljedećim epizodama možemo svjedočiti Dinovoj krizi srednjih godina, Danijela u društvu svojih prijateljica nema takvih problema i ludo se zabavlja. Dino juri po kvartu loveći svoju pudlicu, bori se s nesanicom, pokušava hipnozom izliječiti svoju ovisnost o nikotinu, snimiti nove pjesme, što je moguće više ignorirati Elline školske aktivnosti i družiti se sa svojim prijateljima, prisjećajući se starih dobrih vremena i pokušavajući neke od tih trenutaka oživjeti još jednom.
Ella u razgovoru s prijateljicama opisuje idealnog frajera, nastoji popraviti ocjene u školi, upoznaje roditelje s novim dečkom, koji joj je ostavio ljubavni ugriz, i pokušava "nažicati" skuter. A Danijela će se nakon neuspješnog pokušaja rješavanja viška kilograma odlučiti na liposukciju, što će Dina „usositi“ u kućanske poslove.

Sezona: 2
Epizode: 1,2/12
Utorak, 26.12.2006., 02.01.2007.
U početku bijaše blog. Zatim je stigao prvi hrvatski obiteljski TV-reality, da bi se jednoga dana Dino probudio s knjigom u rukama - Dnevnikom prgave familije koji je napisala novopečena književnica Dani.
Umjesto zajedničkog odlaska na službenu promociju, "omamljeni" se izgubio u kvartu, jureći za svojim odbjeglim pudlom Asom. Naravno, „opaljena“ je sama otišla na svečano predstavljanje knjige, a u pomoć joj je priskočio njezin urednik Simo. Za to vrijeme Dino je kod kuće u horizontali skupljao snagu za novu gažu. Odlazak na još jednu svirku i susret sa starim prijateljem Baučom probudio je brojne uspomene, ali i pošteno umorio prekaljene veterane funka. No Dino je po povratku u Zagreb ipak izvukao zadnje atome snage i uputio se na revijalni dio promocije Danijeline knjige. Svoju suprugu našao je u Siminom društvu, pa je proradila ljubomora...
Mirno poslijepodne u rezidenciji Dvornikovih prekida telefonski poziv prijateljice Maše, koja je unaprijed organizirala ženski izlazak. Nakon nekoliko sekundi uvjeravanja, Danijela pristaje pridružiti se Maši i Zrinki pa one zajedno kreću u ludi provod...

Što su radili dok je bila pauza „Dvornikovih“?
Glumački potencijali tate Dina nisu izašli na vidjelo za snimanja filma „Praznici u Bosni“ s Richardom Gereom u kojima se, usprkos najavama, nije uspio domoći uloge. Dino kaže kako uopće nije razočaran, kako producenti imaju pravo mijenjati ili izbacivati uloge... ali još uvijek nije saznao tko je dobio njegovu ulogu.
Obiteljska miljenica snimila je pilot za jednu humorističnu seriju od koje, nažalost, neće biti ništa. Uloga joj se, kaže, svidjela jer je u pitanju tip crnog humora... Btw. mama u seriji joj je trebala biti Arijana Čulina ('Cimmer Fraj')

Iz prve sezone nisam propustio niti jednu epizodu, a kod druge sezone odmah prvu epizodu sam propustio, nažalost =( i još vidim na RTL-u nema reprize... šmrc... ali drugu ne smijem propustiti! A što vi mislite?

Ocjena: 5/5

Rezultate ankete, za koju ste se stvarno potrudili da glasate, možete pogledati ovdje! (ili malo scrollajte prema dolje :))

01.01.2007. , ponedjeljak, 20:58 [ Ovdje komentiraj (14) ] Posjeti forum

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Toliko vas je bilo od 15.05.2006!

10 najkomentiranijih postova

  • 01. Dora 2007. (83)
    02. Puna kuća (46)
    03. Zvjerinjak 'Zabranjene ljubavi' (39)
    04. Anin dvostruki život (38)
    05. Velike greške Običnih ljudi (36)
    06. Sam u kući (34)
    07. Juhuhu (33)
    08. One Tree Hill (32)
    08. Policijska patrola (32)
    09. Kosti (31)
    09. Will i Grace i Dadilja (31)
    10. Prvi radni dan (30)
    10. Lovci na natprirodno (30)

    TV-program


Blog kalendar