[ Blog je zatvoren od 26.1.2008. Ne zaboravite na TV-forum, Forum o Zabranjenoj ljubavi te moj drugi blog! ] TV-world #1

Ghost rider
[ # ]

Kad stisnete play, otvorit će se pakao...


[REDATELJ: Mark Steven Johnson ULOGE: Nicolas Cage, Peter Fonda TRAJANJE: 106 minuta]

Još jedan iz lige Marvelovih likova uskoro će zaživjeti na velikom filmskom platnu. Naime, iz radionice „Marvel Comics“, autora „Spider-Mana“, „Bladea“ i „X-Mena“ dolazi novi superjunak – „Ghost Rider“. Riječ je o heroju koji je sigurno poznat obožavateljima stripova. Mnogi ga svrstavaju negdje između mutanta iz „X-Mena“ i „Spidermana“. No, sudeći prema maštovitosti Marvelovih stripova, ovaj će junak imati još neke moći. Osim što ima goruću glavu i ruke iz kojih, prema potrebi, može šikljati plamen, Ghost Rider poznat je i po vrlo velikoj brzini koju može postići na svom motociklu te mogućnošću vožnje uspravno po fasadama zgrada ili po površini vode. Ulogu Ghost Ridera preuzeo je slavni glumac Nicholas Cage. On se pojavljuje kao junak goruće lubanje koji na motoru spašava svijet od Blackhearta, zlog sina demona Mefistofelesa.

Moto-kaskader Johnny Blaze (Nicholas Cage) sklopio je ugovor s mračnom lordom tame Mefistofelesom (Peter Fonda) kako bi uz njegovu pomoć uspio spasiti voljenog oca i svoju ljubav iz mladosti Roxanne (Eva Mendes) od sigurne smrti, prodajući vlastitu dušu. Kad dogovor propadne i djevojka ipak umre, Blaze biva transformiran, razvijajući divlje i natprirodne sposobnosti. Naravno, nakon nekog vremena, dolazi vrijeme za naplatu dugova i Sotona angažira Johnnyja za svoje mutne poslove. Preko dana Johnny je hrabri junak na motoru, a preko noći postaje Ghost Rider, đavolji lovac na demone. Premda je prisiljen izvršavati Mefistofelsove naredbe, Johnny je odlučan u tome da svoje prokletstvo, ali i nevjerojatne moći koje je dobio kao Ghost Rider, iskoristi u plemenite svrhe. U najtežem od svih zadataka taj se superjunak bori protiv zlog Blackhearta (Wes Bentley), Mefistofelsova sina, koji je odlučio otkazati poslušnost ocu želeći preuzeti vlast nad cijelim svijetom.

Kritičari ga mrze, publika ga obožava! Tako bi se ukratko dao opisati trenutni status ovog filma na internetskim listama. Jedan od najvećih siteova koji se bavi filmskom tematikom „Rotten Tomattoes“ ovaj je film pokopao već na početku, a „Cinematical“ ga je također dočekao na nož nazvavši zaplet banalnim, Cageov lik bezveznim, a redatelja Johnsona neupućenim u strip. „Variety“, pak, smatra kako je film loš, ali je zato publika zadovoljna.
- Glavni junak vrlo je slojevit i zatvoren lik. Pokušao sam pronaći neki novi način prikazivanja na koji će on skrivati svoju mračnu stranu od drugih. Nisam želio da bude neki alkoholičar ili ovisan o cigaretama. Smislio sam da on sluša pjesme Karen Carpenter kako bi se opustio i kako bi spriječio ulazak vraga u sebe koji se pojavljuje ako čuje gothic-rock ili sličnu glazbu. Recimo, umjesto „Istrebljivača“, on gleda dokumentarce o čimpanzama. Da bi to bilo što uvjerljivije, i ja sam sve to radio privatno – govori Cage.
S druge strane, uspjeh filma „Ghost Rider“ na samom početku prikazivanja u SAD-u donosi sasvim drukčije statistike. Naime, film je samo u prva četiri dana kao prvi na box-officeu zaradio 51,5 milijuna dolara. Režiju i scenarij ovog akcijskog filma potpisuje Mark Steven Johnson, koji je također režirao i film „Daredevil“, a napisao je i scenarij za film „Elektra“, koji nije baš najbolje prošao u svjetskim kinima.

Čini se kako je ovdje ipak riječ o filmu koji će se svidjeti publici, bilo mlađoj ili onoj starijoj, koja je već ionako navikla na loše ekranizacije stripova. Svakako treba uzeti u obzir i to da je jedan od izvršnih producenata Stan Lee iz Marvela, čije je ime, do sada, jamčilo dobru zabavu.

24.03.2007. , subota, 19:36 [ Ovdje komentiraj (33) ] Posjeti forum

Svi mrze Chrisa
[ # ]

Parodija na 'Svi vole Raymonda' od ove nedjelje na Novoj TV


Najveće iznenađenje 2005., najgledanija premijera u povijesti TV postaje UPN je serija koju kritičari obožavaju. Autorska serija Chrisa Rocka, jednog od najboljih američkih komičara, dobitnika nagrade American Comedy. Urnebesni je to pogled na vlastito djetinjstvo parodirajući američku mainstream komediju 'Svi vole Raymonda'

Duhovito su prikazane patnje mladog Chrisa, klinca iz Brooklyna koji je ubačen kao rijetki primjerak crnca u elitnu bjelačku školu. S imidžem hiphopera čiji su idoli RUN DMC-a, Chris je čovjek s planom: danju biti dobar u školi, preživjeti drakonske odgojne mjere, biti jedini odrasli u obitelji, a noću partijati bez posljedica.

Kritičari seriju uspoređuju s 'Malcolmom u sredini' zbog komedije koju tvore odrasli likovi, a centralni lik (čiji je narator sam Chris Rock) jedina je ozbiljna osoba u kući.
Svaka epizoda počinje riječima 'Svi mrze...'
"Svi mrze Chrisa" osvojila je nominaciju za Zlatni globus (najbolja serija), dvije nominacije za Emmy (najbolja fotografija i kostimografija), dvije nagrade Image za najbolju seriju i najbolju glumicu, a serija je nominirana i za nagrade People's Choice, Teen Choice, Writers Guild of America i Television Critics Association.

U prvom nastavku, dječak Chris (Tyler James Williams) pokušava se snaći u novoj školi udaljenoj dva sata od novog doma u kojem živi s majkom Rochelle (Tichina Arnold), ocem Juliusom (Terry Crews), bratom Drewom (Tequan Richmond) te sestrom Tonyjom (Imani Hakim). Autorska serija Chrisa Rocka, jednog od najboljih američkih komičara i dobitnika nagrade American Comedy, urnebesni je pogled na vlastito djetinjstvo u kojemu parodira američku mainstream komediju 'Svi vole Raymonda'. Radnja se vrti oko patnji mladog Chrisa, klinca iz Brooklyna koji je ubačen kao rijetki primjerak crnca u elitnu bjelačku školu.

INFO

Godina: 2005
Trajanje: 30'
Autori: Chris Rock, Ali LeRoi
Glumci: Tichina Arnold, Terry Crews, Tyler Williams, Tequan Richmond, Imani Hakim
Narator: Chris Rock
Izvor: Nova TV

21.03.2007. , srijeda, 20:48 [ Ovdje komentiraj (25) ] Posjeti forum

Prvi radni dan
[ # ]

Paralelne priče o devet sudaca


U prvoj televizijskoj seriji o američkom Vrhovnom sudu, „Prvi radni dan“ („First Monday“, 2002.), glavnu ulogu tumači Joe Mantegna. Serija daje pogled iznutra na jednu od najsnažnijih i najslabije shvaćenih svjetskih institucija – američki Vrhovni sud, koji je otkriven kao nikada do sada u „Prvom radnom danu“. Gledatelji će prvi put imati uvid u prostor unutar debelih i zaštićenih komora u kojima rade muškarci i žene s moći da odluče i presude o životu ili smrti u slučajevima koji utječu na život svih građana. Kroz oči novog pripadnika Joea Novellija i njegovog predanog tima, ova nam serija pokazuje moćne i učene suce kao ljude od krvi i mesa na stajalištima, predrasudama, problemima i ambicijama. „Prvi radni dan“ kopa ispod naslovnica novina kako bi razotkrio lobije i skrivene moćnike koji oblikuju pravdu za sljedeća desetljeća.

Kroz trinaest nastavaka pratit ćemo paralelne priče o devet sudaca koji moraju presuditi o istom slučaju te o ambicijama i makinacijama četvero mladih službenika koji rade za njih. Novelli je kao novi član zapeo između dva tabora – liberalnih i konzervativnih sudaca. Istodobno mladi i entuzijastični službenici poduzimaju dramatične aktivnosti dok istražuju, brifiraju, slažu dopise ili ponekad, kako bi dokazali da su u pravu, preuzimaju ulogu privatnih detektiva.
Novelli i njegovi suradnici već se prvog dana na poslu sreću s teškom dilemom – odobriti ili ne smaknuće maloljetnika osuđenog na trostruko ubojstvo.
Radnja se u svakoj epizodi vrti oko kontroverznih tema ili zakonskih odredaba, a posebnom je čini show unutar showa, čime se objektivno prikazuju obje strane mišljenja. O svakom slučaju izvještavat će i emisija „Curveball“ koju vodi Charles Bierbauer - u stvarnom životu poznat kao bivši CNN-ov reporter.

Dobitnik nagrada „Emmy“ i „Tony“ Joe Mantegna u seriji „Prvi radni dan“ glumi najnovijeg člana Vrhovnog suda, Joea Novellija. I dok se Joe bori sa svojom neodlučnošću i dvojbama, istodobno zna da se uvijek može osloniti na svoj tim mladih i entuzijastičnih službenika, ali i svoju suprugu, koja će mu uvijek dati do znanja svoj stav i mišljenje.
Rođen u Chicagu, Joe Mantegna glumio je na Broadwayu, a debitirao je u mjuziklu „Working“. Nagradu “Tony“ Mantegna je dobio za ulogu u predstavi nagrađenoj Pulitzerom „Glengarry Glen Ross“, a glumio je i u predstavi „Speed The Plow“. Ulogom u „Bleacher Bums“ zaradio je i nagradu „Emmy“. Sa Susan Sarandon glumio je u filmu „Compromising Position“ te još u filmovima „The Money Pit“, „Weeds“, „House of Games“, „Homicide“...
Za ulogu u filmu „This Change“ dobio je nagradu za najboljeg glumca na Filmskom festivalu u Veneciji. Glumio je u filmovima Woodyja Allena „Alice“ i „Celebrity“. Također, Mantegna je glumio u filmu Francisca Coppole „Kum 3“, filmu Barryja Levinsona „Liberity Heights“, kao i u filmovima „Bugsy“, „Searhing for Bobby Fischer“, „Forget Paris“, „Up Close and Personal“, „Baby's Day Out“, „Airheads“, „Eye For An Eye“...

Joe Mantegna.................... Joe Novelli
James Garner .................... Thomas Brankin
Charles Durnign ................. Henry Hoskins
James McEachin ................ Jerome Morris
Camille Saviola .................. Esther Weisenberg
Gail Strickland ................... Deborah Szwark
James Karen ..................... Michael Bancroft
Stephen Markle ................. Theodore Snow
Lyman Ward ..................... Brian Cha

17.03.2007. , subota, 16:07 [ Ovdje komentiraj (30) ] Posjeti forum

Policijska patrola
[ # ]

Policajci koji ne žele biti TV zvijezde


Prateći pravu sliku izazova s kojima su, u očuvanju reda i mira, suočena dvojica hrvatskih policajaca, mnogi će se gledatelji uvjeriti kako njihov život nije nimalo lak. Osim životnih opasnosti kojima su izloženi u obavljanju svojih dužnosti, muče ih svakodnevne životne brige, kao i svakog od nas...

- Osim intervencijama, duge sate u policijskoj postaji kratimo razgovorima. Imamo svoje životne probleme kao i svi drugi ljudi. Naš se život po tome ne razlikuje od ostalih – kažu dvojica simpatičnih plavaca.
Iako će neobavezni razgovori iz kasnih noćnih sati dvojice policajaca zasigurno uveseljavati gledateljstvo, poseban interes bit će usmjeren na „način i pristup lakšim intervencijama“.
- Bit će privođenje, noćnih tučnjava, alkoholiziranih stanja, dojava i sličnih, uglavnom lakših djela – upoznaju nas pobliže s onim što očekuju policajci Luka i Mario.
A da su odličan tandem, shvatili su već pri prvom zajedničkom zadatku prije godinu dana. Marijevo devetnaestogodišnje iskustvo i znanje te Lukin entuzijazam i želja za napredovanjem savršen su spoj, koji su prepoznali i njihovi šefovi. Zbog toga su i odlučili da njih dvoje čine policijski duo koji će predstaviti život policajca TV gledateljima.
- Odlično se slažemo, i vrlo smo se brzo skužili. Luka je mlad i perspektivan, poštujemo jedan drugog i nadopunjavamo se. Pravo je zadovoljstvo imati Luku za kolegu – ponosno tvrdi Mario.

Iako im je u početku prisustvo kamera stvaralo nelagodu, brzo su se navikli na snimateljsku ekipu. O popularnosti zbog pojavljivanja na TV-u ne razmišljaju mnogo, nije im to važno, kažu. Bit će im drago ako „obični ljudi koji normalno razmišljaju pokušaju shvatiti što znači biti policajac, kao i svu odgovornost i opasnost koju taj posao nosi.“
A da život policajaca nije nimalo lak, uvjerila se i snimateljska ekipa koje odnedavno prati Luku i Marija.

- Ovakva su snimanja vrlo zahtjevna, jer su u pitanju specifične situacije, puno noćnog rada i akteri čije ponašanje nije uvijek predvidljivo – prenosi dojmove s terena producent Nebojša Taraba, te dodaje: „Osim samog rizika kojem je ekipa izložena, radi se i o tehničkoj zahtjevnosti projekta, a pojedini tehnički zahvati prvi se put u nas primjenjuju“. S obzirom na to da su slični formati postigli velik uspjeh u svijetu, RTL Televizija i produkcija „Drugi plan“ vjeruju u uspjeh „Policijske patrole“ i na našem TV tržištu.
- Prateći globalne televizijske trendove, došli smo na ideju implementirati tako nešto i kod nas. Držimo da se radi o izvrsnom formatu koji je sadržajno zanimljiv gledateljstvu, a produkcijski je vrlo atraktivan – zadovoljno tvrde u „Drugom planu“.
_____________________________________________
SVAKAKO POGLEDATI!!! Jedan od poklona za moj 16 rođendan bio je i ovaj.

14.03.2007. , srijeda, 18:40 [ Ovdje komentiraj (32) ] Posjeti forum

Dora 2007.
[ # ]

Sa stranice yump3.eu prenosim vam download svih pjesama s ovogodišnje Dore


Odmah na početku da vam kažem: 12.03. mi je 16. rođendan i na ovom postu želim puuuuuno komentara! Umjesto vi meni, ja Vama poklanjam nešto za svoj rođendan: download svih pjesama s ovogodišnje Dore (osim rezerve koja je nastupila umjesto Siniše Vuce, ali ona se ne dobije ni na original CD-u koji se može kupiti na kioscima!) Dakle, desnim klikom miša kliknite na naziv pjesme, a zatim odaberite Save target As. Slobodno si birajte koju ćete pjesmu preuzeti... i uživajte! Al' sam dobar ;)

CD 1:

Angels - Male vještice
Alen Vitasović - Sve bi da za nju
Ivana Radovniković - Samo probaj
Ibrica Jusić - Nikada zaboravljena
Ayra - Još sam uvijek tvoj
Luka Nižetić - Pusti me u san
Klapa Maslina - Gitara i čaša vina
Marko Tolja - Deja Vu
Femminem - Navika
Esmeralda Kresina - Malo za zauvijek
Lana Klingor - Gravitacija
Kraljevi ulice i Sandra Bagarić - Pjesma za novčić
Milan Terze - Ljubavnica
DRAGONFLY FEAT. DADO TOPIĆ - Vjerujem u ljubav
Vivien Galleta i Voljen Grbac - Riječ dvije
Giuliano - Pismom te ljubi milijun mandolina

CD 2:

Barbara Munjas - Ti si tu
Raspashow - Bio bih samo njen
Žanamari - Jedino moje
Kemal Monteno - Poljubi me
Livio Morosin i Miroslav Evačić - Volim ja
Antonija Šola - Neka bude zauvijek
Ness - Ti si moj
Trio Fantasticus - Nema šanse šećeru
Valentina Bralo - Ljubavna priča
Sabrina - Tražit ću te
Jelena Rozga - Nemam
Brentini - Što je to ljudima
Tina Vukov - Tata
The Sick Swing Orchestra - Šlager pjevač
Anja Šovagović i Galiano Pahor – Teatar

10.03.2007. , subota, 13:08 [ Ovdje komentiraj (83) ] Posjeti forum

Zvjerinjak 'Zabranjene ljubavi'
[ # ]

Na vaše traženje, još jedan post posvetit ću popularnoj sapunici na temu kako se ova serija totalno promijenila!


Sjećate li se još jeseni 2004. godine kada je na naše male ekrane, na tada još novu RTL Televiziju, stigla prva hrvatska sapunica „Zabranjena ljubav“? Upoznali smo Petru Novak i Danijela Lončara, blizance koji su razdvojeni odmah nakon rođenja, ali ipak glavni i najslađi par u seriji. Zatim upoznajemo Josipa i Biserku (s njima Ivu i Matiju), pa Stjepana i Viktoriju Novak... Svi su bili sretni, zaljubljeni i skoro sve je bilo savršeno. Zapravo, bilo je i tada spletki, ali sada, moram primijetiti, sve se promijenilo! Zabranjena ljubav kao da je postala zvjerinjak...

Sve je to, otprilike, počelo kada se Danijel utopio u moru. Ukratko, kad Petra na krstarenju po Jadranu s obitelji shvati da je njezin brak s Igorom definitivno propao i da su njihovi odnosi „trajno i teško poremećeni“ (frajer ju je i tukao, a ona je to skrivala!), utjehu pronalazi u Danijelu. Kad ga ona nazove na mobitel, on dotrči iz Sandinog zagrljaja u njen, poljube se i ponovno prekrše najveći društveni tabu. Kad Petra pokuša objasniti Stjepanu i Karolini da voli Danijela i želi s njim otići daleko od svih, a pogotovo od Igora, Stjepan pun bijesa izlazi na palubu i gurne Danijela u more...
Petra se sve više povlači u sebe i postaje čudna. Svi shvaćamo da Petrin život više nikada neće biti isti! U zadnjem, 395. nastavku druge sezone, na partyju koji je priređen jer se očekuje proglašenje pobjednika u Saboru (Stjepan ili Zlatko), Petra prereže žile i krene u auto pobjeći daleko od svih. Karolina pojuri za njom ne znajući da su se upustile u vožnju bez kočnica...
Jesu li Petra i Karolina preživjele pitali smo se sve do prve epizode treće sezone serije. Obje su preživjele, ali je Petra izgubila Danijelovo dijete. Njih dvije završile su u bolnici, ali Petra pobjegne iz nje i ode bez pozdrava (tamo prezime preimenuje u Lončar). Nakon dugog vremena, kada smo je gotovo i zaboravili, ona se vraća. Biserka ju je sasvim slučajno skužila na slici koju je uslikao Jure za vrijeme njihove ekskurzije. Biserka želi vidjeti Petru, ali iznenadi se prizorom: bogata Petra sada prosi na ulici! Nakon nekoliko dana, Biserka pozove Petru doma i tamo ju skriva, ali onda ju nagovore da se vrati doma Borni, koji Karolinu istjera iz kuće nakon što kaže Petri da je kuća njezina, a vinarija njegova. Petra rijetko priča o tih nekoliko mjeseci kad je nije bilo...
Nešto prije ovoga s Petrom, Stjepan (koji je bio slijep od zaljubljenosti) je saznao kako ga je Karolina varala sa Zlatkom pa su se i njih dvoje rastali. On uskoro odlazi živjeti u Pariz s Lidijom, a Karolina se pretvara u zvijer i postaje ljuta na sve oko sebe... osim na Bornu, svog sina.

Osim Danijelove smrti, Petrinog pokušaja samoubojstva i iznenadnog odlaska, bilo je još takvih/sličnih slučajeva. Lana se drogirala i prodavala za male novce, brak Filipe i Jakova također je propao kad ona otkrije da je on definitivno gay (i to na dan njihovog vjenčanja!) Nakon rastave sa Josipom, Biserka je hodala sa znatno mlađim odvjetnikom i zatrudnjela s njim... ali je pobacila dijete, nakon čega on odlazi ne želeći ju više nikada vidjeti. Nedugo zatim, Biba, u automobilskoj nesreći koju dožive ona i Iva na povratku s propalog vjenčanja Filipe i Jakova, upozna Juru Šarića i spletom okolnosti oni se zaljube. Iako su još uvijek u vezi, Karolina čini sve kako bi ih razdvojila...
Ovih dana, trudna Tina doživi nesreću kada ju Zlatko na dan njihova vjenčanja gurne niz stepenice kad sazna da dijete koje ona nosi nije njegovo već Nikolino (pijani su spavali na Badnjak 2006.)

Ostalo je još puno primjera, ali iz aviona se vidi da „Zabranjena ljubav“ više nije i čini se da više nikada neće biti ona stara! Po primjerima se vidi da je sada nekako tužna, prazna... gotovo da se više nitko ne voli, svi su nekako drukčiji nego na početku!? Tko se slaže sa mnom neka digne dva prsta!... ovaj, kliknite na komentare :)

STARIJI POSTOVI O ZABRANJENOJ LJUBAVI:
Recenzija
Zabranjeno voće

NE ZABORAVITE: u boxu 2 imate sadržaj ove serije za sljedeći tjedan, a za svaki sljedeći tjedan dodajem dva-tri dana prije...

02.03.2007. , petak, 19:06 [ Ovdje komentiraj (41) ] Posjeti forum

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< ožujak, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Toliko vas je bilo od 15.05.2006!

10 najkomentiranijih postova

  • 01. Dora 2007. (83)
    02. Puna kuća (46)
    03. Zvjerinjak 'Zabranjene ljubavi' (39)
    04. Anin dvostruki život (38)
    05. Velike greške Običnih ljudi (36)
    06. Sam u kući (34)
    07. Juhuhu (33)
    08. One Tree Hill (32)
    08. Policijska patrola (32)
    09. Kosti (31)
    09. Will i Grace i Dadilja (31)
    10. Prvi radni dan (30)
    10. Lovci na natprirodno (30)

    TV-program


Blog kalendar