[ Blog je zatvoren od 26.1.2008. Ne zaboravite na TV-forum, Forum o Zabranjenoj ljubavi te moj drugi blog! ] TV-world #1

Mr. Bean na praznicima
[ # ]

Povratak u toplo naručje Europe


[ Produkcija: Velika Britanija, 2007 * Redatelj: Steve Bendelack * Scenarij: Hamish McColl, Robin Driscoll * Fotografija: Bez Irvine * Glazba: Howard Goodall * Uloge: Rowan Atkinson, Ema de Caunes, Max Baldry, Willem Dafoe, Karel Roden, Jean Rochefort ]

Deset godina nakon njegova prvog ambicioznog dugometražnog projekta, „Bean: Film potpune katastrofe“ (1997, redatelj Mel Smith), popularni britanski televizijski i filmski komičar Rowan Atkinson vraća se na velike ekrane filmom „Mr. Bean na praznicima“ (Mr. Beans Holiday, 2007) redatelja Stevea Bendelacka. Iako dijele istog i publici već dobro poznatog junaka riječ je o filmovima potpuno različitog pristupa i ugođaja. „Bean: Film potpune katastrofe“ napravljen je u suradnji Atkinsona i komičarevog televizijskog scenarista Richarda Curtisa i bio je namijenjen prvenstveno američkoj publici. Radnja se odvijala u Sjedinjenim Državama, a okosnica priče bio je povratak u Ameriku slavne američke umjetnine >>Whistlerova majka<<, koju je djelatnik Britanskog nacionalnog muzeja Bean, krivo interpretiran kao visoki kustos tog muzeja, uspio unakaziti do neprepoznatljivosti. Film nije uspio postići očekivani uspjeh kod američke publike utrživši u tamošnjim kinima nešto manje od 50 milijuna dolara. Bean na taj način nije osvojio Ameriku, pa se Atkinson nakon deset godina odlučio na smanjenje apetita i osvajanje Starog kontinenta – Europe.

Nakon gledanja „Mr. Beana na praznicima“ čini se da je Rowan Atkinson načinio pravi potez. Njegov humor, iako je neverbalan i fizički, ionako ima previše suptilnosti i satiričkih žaoka na svijet oko nas da bi bio kompatibilan nevelikim očekivanjima ležerne i površne američke publike kojoj su komičarski ideali u proteklom desetljeću bili „Čovjek gumenog lica“ Jim Carrey ili tinejdžerske i romantične komedija prepune >>zahodskog humora<<.
Komika Mr. Beana temelji se na vještini improvizacije Rowana Atkinsona, no Bean nije junak >>pao s neba<< - svaki njegov skeč referira se na neke situacije iz svakidašnjeg života, i možemo ga prihvatiti kao pučkog tribuna koji podsjeća gledatelje na nelogičnosti zamke ludog svijeta današnjice koji na mnoge načine tlači običnog malog čovjeka.
Upravo tim pristupom Atkinson se uz pomoć novih scenarista Hamisha McColla i Robina Driscolla poslužio u svom drugom filmu. Mr. Bean jednako je smušen i ovdje, upada iz nevolje u nevolju, ne zna konzumirati francuske riblje specijalitete, gubi osobne stvari... no Bean je isto tako i suosjećajan čovjek meka srca koji će se brinuti o desetogodišnjem dječaku kojeg je nesretnim slučajem razdvojio od oca. Bean, >>čovjek iz susjedstva koji se nađe u nevolji<< blizak je da ne može biti bliži svakom gledatelju, a gotovo istim pristupom poslužio se svojedobno, još tamo u 50-im i 60-im godinama prošlog stoljeća jedan od najvećih filmskih komičara svih vremena – neponovljivi Jacques Tati, Francuz čije je filmsko čovjekoljublje u rangu onog Chaplinova ili Keatonova. Rowan Atkinson u ovom filmu oživljava toplinu i duh Tatijevih filmova i taj nam se potez čini sjajnim. „Mr. bean na odmoru“ je ultra >>feelgood<< film, film koji će gledatelje nasmijati do suza, a istovremeno njihovim srcima proširiti val topline. Smije li se uopće tražiti nešto više?

O ČEMU SE RADI
Gospodin Bean (Rowan Atkinson), pomalo uštogljeni britanski konzervativac neobičnih manira na granici ekscentričnosti, pripadnik srednjeg staleža optimističkog pogleda na svijet, no svejedno vječiti usamljenik, na mjesnoj lutriji dobije primamljiv zgoditak: videokameru i kartu za francusku mondenu prijestolnicu Cannes kojeg može posjetiti baš u vrijeme održavanja glasovitog filmskog festivala. Putovanje gospodina Beana odvijat će se, međutim, uz mnoge poteškoće čim prijeđe granicu domovine: susrest sa stranom (francuskom) kulturom i običajima proizvest će mnoge nesporazume, od običnog konzumiranja škampa do snalaženja na željezničkim kolodvorima, a nespretan kakav jest Bean će, ne želeći razdvojiti oca i sina, ruskog redatelja također na putu u Cannes koji nesrećom ostaje na peronu, dok redateljev desetogodišnji sin s Beanom nastavlja putovanje prema Azurnoj obali. Osjećaj dužnosti i brige motivira Beana da pazi na dječaka tijekom putovanja, no Beanova urođena smušenost otežavaju im putovanje jer Bean izgubi i novčanik i dokumente. Ipak, simpatični dvojac se snalazi na razne načine, privremeno postaju i ulični zabavljači, borave na setu američkog ratnog filma, upoznaju mladu francusku glumicu, i nekako napreduju prema Cannesu...

26.04.2007. , četvrtak, 19:09 [ Ovdje komentiraj (29) ] Posjeti forum

CSI: New York
[ # ]

Kako i zašto?


Od srijede, 18. travnja, RTL Televizija počela je prikazivati i najnoviju (2007. godina), treću sezonu iznimno popularne serije o forenzičarima... za sve fanove, a pogotovo za Agent CIA, TV-world #1 piše recenziju i ove popularne serije.
Popularni istražitelji njujorške ekipe CSI-a opet su s nama, u mnogo zanimljivih slučajeva i neočekivanih istraga, ali i s nešto više uvida u osobni život glavnih junaka te s gostujućim zvijezdama kao što su Claire Forlani i Edward Furlong.
Iako se na malim ekranima pojavila kao kriminalistička drama inspirirani prvotnom „CSI“ serijom, „CSI: NY“ vrlo se brzo pokazala jednako atraktivnom. Koristeći najsuvremeniju tehnologiju u praćenju i analiziranju tragova, ekipa, na čelu s Macom Taylorom, riješit će brojne zločine i uhvatiti mnoge kriminalce.

Na samom početku sezone saznat ćemo kako je Mac u romantičnoj vezi s novom mrtvozornicom, doktoricom Peyton Driscoll (Claire Forlani). Međutim, kad uvidi da se Mac iznimno trudi kako bi njihovu vezu održao tajnom, Peyton će shvatiti kako on nije spreman na ozbiljno vezanje. Mac će se naći usred još jednog nesređenog odnosa kad pokuša ostvariti kontakt sa sinom svoje preminule supruge, koji ne želi nikakvu vezu s Macom. Iako su Lindsey Monroe i Danny Messer osjetili međusobnu kemiju, Lindsay će vlastita prošlost spriječiti da se upusti u vezu – u vrijeme istrage ubojstva mlade djevojke prisjetit će se događaja otprije mnogo godina kad su njezine prijateljice bile ubijene na sličan način, a ona je bila pošteđena. Ta je nesreća uvelike obilježila njezin poslovni i privatni život. Hawkes će osjetiti posljedice svog posla kad se psihopat Shane Casey (Edward Furlong), čijeg je brata liječnik smjestio iza rešetaka, vrati i namjesti mu ubojstvo. Dakle, mnogi će se od članova ekipe naći u teškim osobnim problemima, ali sve to neće ih omesti na putu provođenja pravde.

„CSI: NY“ treće je izdanje kriminalističke drame o rješavanju zločina forenzičnim procedurama. Kao i prijašnja izdanja „CSI: NY“, i ova sezona prati dogodovštine grupe istražitelja forenzičara, koji uz pomoć najsuvremenije tehnologije pronalaze presudne dokaze na neočekivanim, ponekad posve bizarnim mjestima. Radnja je smještena u New Yorku, a na čelu ekipe je istražitelj veteran Mac Taylor, bivši časnik američke vojske. Glavna razlika između njujorške ekipe i ostalih ekipa upravo je u Macovoj jedinstvenosti: osim na standardno istražiteljsko pitanje „Kako?“, vođa njujorške ekipe uvijek traži odgovor i na pitanje „Zašto?“. Samim tim prekretnica u odnosu prema prijašnjim ekipama za očevid skriva se u žanrovskoj opredijeljenosti, koja se ovaj put snažnije približava trileru i drami.

Gledatelji, navikli na angažiranost forenzičara u rješavanju zločina, neće ostati razočarani ni ovaj put, jer i njujorška ekipa obavlja lavovski dio posla, gotovo posve izbjegavajući potrebu za detektivima iz Odjela za umorstva. Na čelu ekipe je spomenuti Mack „Mac“ Taylor, predani istražitelj čvrstog uvjerenja da se iza svake osobe skriva priča čiji detalji mogu biti od presudne važnosti za slučaj. Njegova partnerica, Stella Bonasera, može se pohvaliti istim, radoholičarskim pristupom poslu, a njezini brojni talenti uvijek su od pomoći pri rješavanju zahtjevnih slučajeva. Ostali članovi forenzičarskog tima su Danny Messer, šarmantni i snalažljivi istražitelj čija je obitelj tradicionalno u policijskim vodama te nekadašnji kirurg, a danas samotni mrtvozornik, dr. Sheldon Hawkes. Kako bi tim bio potpuniji, tu je još i detektiv iz Odjela za umorstva, Don Flack, grubi istražitelj britka uma i ograničenog strpljenja.

Treća sezona kriminalističke serije „CSI: New York“ ima dvadeset i četiri epizode, a svaka traje sat vremena. Glavne uloge tumače – Gary Sinise, Melina Kanakaredes, Carmine Giovinazzo, Anna Belknap, Hill Harper i Eddie Cahill, a izvršni producenti su Ann Donahue, Andrew Lipsitz, Jonathan Littman, Carol Mendelsohn, Jerry Bruckheimer, Danny Cannon i Anthony E. Zuiker.

21.04.2007. , subota, 19:11 [ Ovdje komentiraj (19) ] Posjeti forum

Lovci na natprirodno
[ # ]

Serija koja nas vodi na putovanje u mračni svijet neobjašnjivog


Prema uzoru na uspješno spajanje elemenata drame i paranormalnog u seriji „Smallville“, nova uzbuđenja donose putovanje u mračni svijet neobjašnjivog u seriji „Lovci na natprirodno“ (Supernatural). Praćeni krvavim tragedijama na svojoj opasnoj i nadnaravnoj misiji, braća Sam i Dean Winchester putuju iz divljine Colorada u nizine Nebraske, pa sve do jezera u Wisconsinu, a na svojem putovanju susreću bića za koja mnogi vjeruju da postoje samo u narodnoj predaji, praznovjerju i noćnim morama.

Sam Winchester trudio se pobjeći od sablasne obiteljske povijesti. Za razliku od svog starijeg brata Deana, Sam je odbio očev suludi zahtjev da otkriju zle sile koje su uzele život njihovoj majci. Pokušavši se što više udaljiti od obitelji, Sam se odselio nedugo nakon mature kad je otišao na studij. U njegov novi život ušla je prelijepa djevojka, a planira i studirati pravo. Dean je prošao drugim putem. Slijedio je oca i nastavio obiteljski posao.

Kad se Dean pojavi na Samovim kućnim vratima s vijestima da im je otac nestao, Samu ne preostaje ništa drugo nego zamrznuti vlastite planove i pridružiti se Deanu. Budući da se nisu vidjeli četiri godine, braća se moraju ponovno upoznati, no njihove bratske razmirice ostale su iste. Unatoč neobičnom djetinjstvu koje su zajednički dijelili, braća imaju potpuno različito poimanje svijeta. Dean idealizira oca te, iako često glumi neustrašivog drznika, i dalje ga progoni majčina nasilna smrt. Sam je bio premalen da bi se sjećao strašne noći u kojoj mu je umrla majka i nikad nije prihvatio jezivi put kojim su mu prošli otac i brat.

Prvi nastavak...
Tajnovita poruka s telefonske sekretarice odvede braću Winchester u gradić u Kaliforniji u kojem se zaredala serija neobjašnjivih smrti. Uskoro se suoče s mjesnom legendom – sablasnom i prekrasnom autostopisticom koja noću tumara kolnicima i mami muškarce u sigurnu smrt. Iako ne pronalaze oca, Dean i Sam nađu njegov dnevnik te mu pokušaju odgonetnuti rukopis kako bi otkrili tragove kojim će uništiti duha. Nakon svršetka posla, Sam odluči vratiti se svom životu, no uvidi da je zla sila koja mu je ubila majku sada zaposjela i njegovu djevojku. Bijesan, tužan i pun grižnje savjesti, Sam čvrsto odluči pronaći odgovore i osvetiti se.

U seriji „Lovci na natprirodno“ („Supernatural“) glavne uloge tumače Jared Padalecki (Sam) i Jensen Ackles (Dean Winchester). Autor je Eric Kripke, a izvršni producenti su McG, Eric Kripke, Robert Singer, Hohn Shiban i Kim Manners.

14.04.2007. , subota, 21:34 [ Ovdje komentiraj (29) ] Posjeti forum

Reži me
[ # ]

Promijenite ono što možete. Sakrijte ono što ne možete.


Kontroverznu, višestruko nagrađivanu američku seriju „Reži me“ (Nip/Tuck, 2003.), koja tijekom četiri sezone emitiranja bilježi rekordnu gledanost u SAD-u, od 3. travnja možemo gledati i na RTL Televiziji. Serija je, zbog mnogo eksplicitnih scena seksa i nasilja, na rasporedu u kasnijem večernjem terminu.
Jedna od najhvaljenijih i najnagrađivanijih dramskih serija, popularna „Reži me“, napokon dolazi i na hrvatske male ekrane, točnije – na RTL Televiziju! Originalna radnja, neočekivani zapleti, nesvakidašnji crni humor i odlične glumačke izvedbe odlike su ove sjajne serije kojoj gledatelji zasigurno neće moći odoljeti. Smještena u zavodljivi i luksuzni milje South Beacha u Miamiju, „Reži me“, kao što joj govori i sam naslov, reže duboko ispod umjetne površine svijeta plastične kirurgije, dramatično razotkrivajući složenost i krhku prirodu pacijenata koji svoje psihološke mane i nedostatke pokušavaju prikriti skupim fizičkim preinakama.

Doktori Sean McNamara (Dylan Walsh) o Christian Troy (Julian McMahon) najbolji su prijatelji i partneri u McNamara/Troy, popularnoj klinici za plastičnu kirurgiju koju su zajedno osnovali nakon završetka studija. Napornim radom uzdigli su je do statusa jedne od najuglednijih i najtraženijih ustanova tog profila. Christian nimalo ne sumnja u moralnu ispravnost usluga koje pružaju te uživa u svemu onom što se uspješnom plastičnom kirurgu nudi u blještavom Miamiju. Sean, s druge strane, sve je manje zadovoljan i sve više razočaran mnogim akspektima svog posla te ozbiljno razmatra napraviti veliku životnu promjenu, zbog čega se udaljava od svoje obitelji. Jednostavno, shvatio je kako financijska stabilnost i prekrasan dom više ne mogu uspješno maskirati obiteljske probleme. Seanova supruga Julia (Joely Richardson) je kućanica i majka dvoje djece, prilično nesretna stanjem svog braka te žali za svim žrtvama koje je u prošlosti počinila zbog muževe karijere. Razmišlja o razvodu i povratku na fakultet kako bi nadoknadila ono što je svojedobno propustila. Posebno je grize osjećaj kako su i ona i njezin sin Matt (John Hensley) u boljim odnosima s Christianom nego sa Seanom.

Serija je od samog početka emitiranja, uz veliku gledanost, osvojila i kritičare pa se danas, nakon četiri sezone, može pohvaliti brojnim nagradama i nominacijama, među kojima je najvažnija „Zlatni globus“ – za najbolju dramsku seriju, 2005. godine. Joely Richardson je za ulogu u „Reži me“ bila nominirana za „Zlatni globus“, za najbolju glumicu u televizijskoj seriji, 2004. i 2005. godine. „Zlatni globus“ za najbolju mušku ulogu 2005. osvojio je Julian McMahon. Kad je riječ o slavnoj nagradi „Emmy“, valja dodati kako je „Reži me“ od 2004. do 2006. bila nominirana u mnogim kategorijama, a 2004. pripao joj je „Emmy“ za šminku.

Odmah na početku svog emitiranja, 2003. godine, dramska serija „Reži me“ odmah je izazvala veliku pozornost gledatelja željnih originalne priče koja se odvija na atraktivnim floridskim lokacijama, ali i kontroverze zbog eksplicitnih scena nasilja i seksa, kao i tematike koju su mnogi smatrali neprimjerenom. Spojivši u iznimno zanimljiv paket intrige svijeta bogatih, slavnih i taštih, neuroze ljudi koji su se cijeli svoj život pretvarali da su ono što nisu, prepoznatljive bračne i tinejdžerske probleme te ponešto detalja iz kriminalnog okruženja i potom upakiravši sve u jednosatni okvir televizijske drame koju je pomiješao s elementima humorističnih serija, ali i sapunica, slavni autor Ryan Murphy, dotad poznat po „otkačenoj“ teen-seriji „Popular“, dobio je pravu zlatnu koku.

Uz originalan scenarij i odlične specijalne efekte, glavno oružje serije ipak su glumci. Posebno se to odnosi na doktorski dvojac koji igraju Dylan Walsh i Julian McMahon. U svojoj petnaestogodišnjoj karijeri Walsh je ostvario zavidan niz zapaženih uloga, a jedna od njih je i uloga u „Everwoodu“, koju gledatelji imaju priliku pratiti subotom na RTL Televiziji. Walsh se može pohvaliti i činjenicom kako je radio s holivudskim veličinama poput Clinta Wastwooda i Mela Gibsona, s kojim je glumio u „We were Soldiers“. Osim u navedenima, zapažene je uloge ostvario i u filmovima „Jet Boy“ i „Deadly Little Secrets“. Njegovog kolegu Juliana McMahona mnogi su prvi put zapazili u nagrađivanoj seriji „Profiler“, a u manjoj su ga ulozi mnogi primijetili i obožavatelji serije „Will i Grace“. Iza njega su i nastupi u nezavisnim filmovima kao štu su „Wet and Wild Summer!“, s Elliotom Gouldom, potom „Chasing Sleep“, s Jeffom Danielsom, ili „Meet Market“. Uz njih, te Joely Richardson, čije sam uspjehe već naveo, u seriji gledamo i mladog Johna Henseyja u ulozi Seanova sina, Valeria Cruz kao psihijatricu Grace Santiago, koju je nakon prve sezone na neki način zamijenila Roma Maffia te ljepotice Linda Klein i Kelly Carlson.

10.04.2007. , utorak, 20:11 [ Ovdje komentiraj (20) ] Posjeti forum

Zakon braće 2.
[ # ]

"Zakon braće" vraća se na male ekrane od nedjelje, 8. travnja, drugom sezonom u kojoj ćemo se uvjeriti kako je sam bijeg iz zatvora bio najlakši dio u ostvarenju ciljeva bjegunaca.


Premijerna sezona kriminalističke serije na RTL Televiziji dokazala nam je kako nema čvršćih zakona od "Zakona braće", a ogroman uspjeh koji je polučila priskrbio joj je dvije nominacije za Zlatni globus – za najbolju televizijsku seriju i najbolju glumačku izvedbu u televizijskoj seriji, Wentworthu Milleru, kao i nagradu za najbolju novu televizijsku seriju po izboru gledatelja.

Michael Scofield (Wentworth Miller) očajan je čovjek u bezizlaznoj situaciji – njegov brat, Lincoln Burrows (Dominic Purcell), osuđen je na smrt zbog ubojstva za koje je Michael uvjeren da ga nije počinio. Ključni se dokazi ne pojavljuju, policija je već odavno zaključila slučaj i vremena je sve manje. Ostavši bez ikakvih drugih opcija, Michael svjesno odluči traljavo opljačkati banku, samo kako bi bio uhapšen i poslan u isti zatvor u kojem mu i brat čeka smrtnu kaznu, državnu kaznionicu Fox River State. Jednom kad se nađe u zatvoru, Michael, građevinski inženjer u posjedu svih zatvorskih nacrta, počne planirati bijeg, ali i način kojim bi dokazao Lincolnovu nevinost.

Uz pomoć partnera iz ćelije, Sucrea (Amaury Nolasco), Michael se polako povezuje sa skupinom različitih zatvorenika, uz čiju se pomoć svoj plan nada efikasnije ostvariti. Među njima su i bivši mafijaški šef John Abruzzi (Peter Stormare) te Charles Westmoreland (Muse Watson), čovjek za kojeg mnogi vjeruju kako je slavni, ali nepotvrđeni, otimač aviona D.B. Cooper. Izvan zatvorskih rešetaka Michael ima samo jednu saveznicu, svoju odvjetnicu i dugogodišnju prijateljicu, Lincolnovu bivšu djevojku, Veronicu Donovan (Robin Tunney). Za to vrijeme, bez nadzora svog strica, Lincolnov petnaestogodišnji sin L.J. (Marshall Allman) upada u loše društvo.

Svladavanjem brojnih prepreka, Michael i Lincoln, zajedno s još šest zatvorenika, uključujući džepara Tweenera (Lane Garrison) i mentalno nestabilnog Haywirea (Silas Weir Mitchell) uspiju pobjeći iz strogo čuvanog zatvora. Ali njihov bijeg neće proći bez posljedica. Michael je bio prisiljen izdati osobu koja mu je bila poput oca, nadzornika Henryja Popea (Stacy Keach), zatvorsku liječnicu Saru Tancredi (Sarah Wayne Callies), ključnu u provedbi zahtjevnog plana i istinski zaljubljenu u Michaela, koja se nakon njihovog bijega vratila drogi i predozirala. Osim toga, Westmoreland umire od ozljeda zadobivenih tijekom bijega, ali prije toga otkriva da je zaista D.B. Cooper i otkrije mjesto na kojem skriva preko pet milijuna dolara. Izvan zatvorskih zidina počinje bijeg u pravom smislu riječi – utrka za spašavanjem života i skrivenim novcem, a sve to u neprestanom bijegu od vlasti, koja im je za petama.

Naravno, snage reda su spremne na sve kako bi uhvatili prijestupnike. Njihove gonitelje predvodi FBI istražitelj Alexander Mahone (William Fichtner), pritisnut vlastitim demonima, osvetoljubivi zatvorski čuvar Brad Bellick (Wade Williams), koji se, vođen osobnom osvetom, neće zaustaviti dok bjegunci ne budu vraćeni iza rešetaka ili ubijeni, te tajni agent Paul Kellerman (Paul Adelstein), koji će učiniti sve što je potrebno da istina o uroti na visokom nacionalnom nivou, zbog koje je Lincoln i završio u zatvoru, ostane tajna.

Ova će sjajna kriminalistička serija svojom napetošću, atraktivnošću, sjajnom glumačkom postavom te izvrsnim scenarijem koji u pravilu na ekran prenose prvorazredni redatelji zasigurno osvojiti naklonost svih gledatelja željnih televizijskog doživljaja vrhunske kvalitete. Pratit ćemo pravu pustolovinu – vođeni željom za slobodom, osvetom i velikim bogatstvom, bjegunci će proživjeti avanturu života.

Autor ove sjajne serije je Paul Scheuring, a među redateljima koji su režirali pojedine epizode posebno se ističe ime slavnog Bretta Ratnera ("X-3", "Gas do daske", "Crveni zmaj"...) koji je režirao pilot i ima ulogu jednog od izvršnih producenata. Uz izvrsne Wentwortha Millera i Dominica Purcella u ulogama braće čija će veza ojačati u najnepoželjnijim uvjetima, serija se može pohvaliti i cijelim nizom odličnih glumaca u ostalim ulogama, kao što su Peter Stormare, Robin Tunney ili Stacy Keach.

Odličnu ekipu prvoklasnih televizijskih glumaca zaokružuju još i William Fichtnera, poznat iz holivudskih hitova kao što su "Pearl Harbor", "Zatvorski krug", "Pad Crnog Jastreba", "Gospodin i gospođa Smith", kao i popularne "Invazije" koju smo pratili na programu RTL Televizije i Wade Williams kao nadzornik Bellick, spreman na sve kako bi uhvatio prijestupnike.

1. epizoda, 2. sezona
Prošlo je osam sati od bijega, a Michael, Lincoln, Sucre, C-Note i Abruzzi pokušavaju umaći svojim tragačima. Bellick je prisiljen predati kontrolu nad istragom specijalnom agentu FBI-ja Alexanderu Mahoneu, čija će lukavost i snalažljivost Michaelu zadati mnogo problema. Zbog predoziranja, stanje doktorice Tancredi je kritično. T-Bag se suočava s velikim izazovom.

Izvor ovog posta je zakonbrace.rtl.hr - odlična RTL ova web-stranica o ovoj seriji. Na toj stranici možete pročitati sve što nije stalo u ovaj post (intervjui s glumcima, dosjei, kompletan sadržaj epizoda 1. sezone), a možete downloadati i wallpapere glumaca! Za sve one kojima je i ovo dovoljno, uživajte ;)

06.04.2007. , petak, 19:23 [ Ovdje komentiraj (21) ] Posjeti forum

Skrivena istina
[ # ]

Kad se umiješaju intrige i tajne...


'Skrivena istina' (La verdad oculta) je dirljiva ljubavna priča o dva para čije veze otežavaju intrige i tajne. Prvi par su David Genoves i Gabriela Guillen, draga i inteligentna djevojka koja radi kao konobarica u restoranu koji vodi vlasnikov sin David. Drugi par su Juan Jose, koji je nevin u zatvoru proveo 11 godina i Alejandra, bogata arhitektica u koju se Juan zaljubio na prvi pogled i namjerava se boriti za njenu ljubav.

Priča počinje kada se Gabriela i njezina sestra Julieta zaposle u Davidovu restoranu kojemu se odmah svidi Gabriela. No nije jedini, jer je njegov partner Carlos jednako inspiriran njezinom ljepotom, pa postaju ljuti suparnici. Iako je Gabriela zaljubljena u Davida, nastala situacija nagna ju da počne sumnjati u njegovu iskrenost. Osobito među njima porastu tenzije kada Gabriela upozna Leonarda, policijskog načelnika, koji postane njezin zaštitnik. Mjeseci će proći dok Gabriela samoj sebi ne prizna da uistinu voli Davida čiji su osjećaji iskreni. Ipak njihova će veza biti prožeta konfliktima i teškoćama koje će uzrokovati Carlosove spletke i Davidova ljubomora. Gabriela ne zna da se njezin i Davidov otac poznaju godinama i dijele mračnu tajnu. Kada Davidov otac Mario oboli od neizlječive bolesti zabrinut je za sinovo nasljeđe zbog zlog i lakomog partnera Adolfa. Stoga zatraži Gabrielinog oca da zauzme njegovo mjesto dok se ne riješi partnerski odnos s Adolfom.
Mariova nećakinja Alejandra jedina je koja zna tajnu i kao arhitektica će mu pomoći izgraditi tunel kako bi bio u vezi sa svojim dvojnikom. Juan Jose zaljubit će se u nju čim ju ugleda, a klasne razlike prijeći će kada Juan nenadano naslijedi bogatstvo koje će mu omogućiti da joj se približi, te sklopi savez s Mariom i Gabrielinim ocem Faustom kako bi riješio neriješene račune sa zlim Adolfom. Načelnik Leonardo Faidella će odigrati važnu ulogu u istrazi o Adolfovim kriminalnim aktivnostima i njegova će otkrića biti presudna za ishod ove napete romantične priče.

U ovoj odličnoj Televisinoj telenoveli (remake meksičke telenovele El Camino Secreto), snimljenoj 2006. godine s ukupno 120 55-minutnih nastavaka, glumci su Galilea Montijo, Alejandra Barros, Gabriel Soto, Eduardo Yanez, Hector Ortega, Fausto Guillen, Julio Aleman, Marco Mendez, Fabian Robles, Eric del Castillo, Maria Sorte, Harry Geithner. Redatelj je Victor Fouilloux, scenarij je napisao Jose Rendon, a producent je Emilio Larrosa. Pjesmu "Si Te Perdiera”, s uvodne špice, izvodi Luis Miguel.

PRVIH PET EPIZODA: Priča počinje scenom na groblju. Mario govori svome pomoćniku neka slijedi nekog čovjeka. Gospođa Piedad govori Juanu Joseu da je žalosna jer on još uvijek nevin sjedi u zatvoru, a najgore od svega je što će tamo morati provesti još osam godina. Marcos, također u zatvoru, moli svoju sestru da se sastane s odvjetnikom kako bi mu pomogla da iziđe iz zatvora. Abelardo govori Mariju kako je slijedio čovjeka do zgrade i on ga upita zna li tko je on; Mario mu kaže da je njegovo ime Santiago Guzman, no misli da je on najvjerojatnije promijenio ime. Gabriela daje otkaz jer je njezin šef uzrujava. David i Gabriela susretnu se u noćnom klubu. Ona tamo radi ne znajući da je on jedan od vlasnika. Gabriela ga moli da je prestane uznemiravati jer će, inače, sve reći vlasniku. Mario govori Abelardu neka sazna sve o čovjeku kojeg je pratio, a posebno ga zanima živi li s dvije mlađe djevojke, jer je jedna od njih njegova kći. Juan Jose kaže Marcosu da će, nakon što iziđe iz zatvora, potražiti svog bivšeg šefa kako bi mu se osvetio jer ga je on optužio da je počinio ubojstvo, zbog čega je u zatvoru. Adolfo zaprijeti Mariju i govori mu da će ga, ako ne natjera Davida da napusti svoj posao, strpati u zatvor. Fausto se iznenadi kad mu Gabriela kaže da je čovjek koji ga je tražio prvo nazvao imenom Santiago Guzman. Adolfo upozori Davida da mu se ne miješa u posao, inače bi mogao požaliti; David mu oduzme pištolj i kaže mu kako ga se ne boji. Alejandra kaže svojoj prijateljici Guillermini da ju je Roberto zaprosio, no ona nije sigurna u svoje želje i htjela bi još malo pričekati. Fausto kaže Gabrieli i Julieti da će se odseliti. Njih zanima zašto je donio takvu odluku, no on im ne odgovara. Elsa odlazi posjetiti Solomona i moli ga da joj posudi novac. On joj daje novac i kredit na šest mjeseci, no naglasi joj da će zatražiti i nešto drugo zauzvrat. Ona nevoljko uzima novac. Mario odlazi liječniku. Obavi nekoliko pretraga i liječnici mu dijagnosticiraju tumor mozga u terminalnoj fazi te da mu preostaje vrlo malo vremena. Gospođa Piedad, majka Juana Josea vozi kombi, naleti na ogradu i umire. Gabriela i njezina sestra kažu svome ocu da se one, ako on nema zadovoljavajući razlog, neće seliti. Mario zabrinuto govori Abelardu kako ne smije umrijeti jer će tada Adolfo naslijediti sve što on posjeduje; dogovor je da će onaj tko prvi umre sve ostaviti onom drugom, a David bi tako ostao bez ičega. Elsa neutješno plače nakon što saznaje da je gospođa Piedad poginula u prometnoj nesreći, osjeća krivnju. Adolfo kaže Felixu da je došao trenutak kada se trebaju riješiti Marija iakako on može zadržati sav novac koji ima kod sebe. Mario moli Abelarda da ide s Faustom i da mu kaže da se želi naći s Gabrielom te da mu, ako je potrebno, i zaprijeti. U odvjetničkom uredu odvjetnik govori Elsi kako je bio u kaznionici i da neće biti lako izvući njezinog brata iz zatvora jer je on unutra prouzročio nekoliko problema. No, Juan Jose vrlo se dobro osjeća i mogao bi biti pušten uz uvjetnu kaznu zbog dobrog ponašanja...

01.04.2007. , nedjelja, 20:16 [ Ovdje komentiraj (29) ] Posjeti forum

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Toliko vas je bilo od 15.05.2006!

10 najkomentiranijih postova

  • 01. Dora 2007. (83)
    02. Puna kuća (46)
    03. Zvjerinjak 'Zabranjene ljubavi' (39)
    04. Anin dvostruki život (38)
    05. Velike greške Običnih ljudi (36)
    06. Sam u kući (34)
    07. Juhuhu (33)
    08. One Tree Hill (32)
    08. Policijska patrola (32)
    09. Kosti (31)
    09. Will i Grace i Dadilja (31)
    10. Prvi radni dan (30)
    10. Lovci na natprirodno (30)

    TV-program


Blog kalendar