[ Blog je zatvoren od 26.1.2008. Ne zaboravite na TV-forum, Forum o Zabranjenoj ljubavi te moj drugi blog! ] TV-world #1

Seks i grad
[ # ]

1 grad, 4 žene...


S vrućinama je došlo pravo vrijeme za popularnu seriju "Seks i grad". Tako se četiri ultimativne trendy žene vraćaju na naše male ekrane u iskrenom, otvorenom i komičnom pogledu na seks, veze i život u New Yorku. Serija je, podsjetimo, osvojila sedam "Emmyja", osam "Zlatnih globusa" te nagrade gotovo svih udruga i brojne nominacije kroz šest godina prikazivanja.

Ovo je jedna od najpopularnijih svjetskih serija zbog koje je uvedena turistička tura lokacijama u New Yorku na kojima su snimani kadrovi serija, ženska svjetska publika poludjela je za Carrienim Facom i Mr. Big je postao sinonim za neprežaljenog muškarca. Carrie je promovirala Mahnolo Blahnik cipele i lansirala ih u modnu orbitu, sve trendsetterice počele su piti koktele, a "Cosmopolitan" je postao imperativ. Iako se u seriji uglavnom radi o seksu, glavna glumica nikad se nije pojavila razodjevena, dok su ostale tri glumice pokazale gotovo sve što imaju pokazati. Svi magazini provodili su testove "Koji si tip cure: Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon), Charlotte (Kristin Davids) ili Samantha (Kim Cattrall), Sarah Jessica Parker postala je najfotografiranija žena svijeta čiji su stil kopirali svi editorijali, chic lit došao je na listu bestselera. Cijeli svijet očekuje da "Seks i grad" uskrsne na velikom ekranu.

Carrue Bradshaw njujorška je novinarka koja svoja opažanja o ljubavi i strasti objavljuje u kolumni "Seks i grad". Inspiracije joj ne nedostaje, a sve što mora jest naćuliti uši dok joj se povjeravaju prijateljice ili prepričati svoj posljednji izlazak. Uz nju su Samantha, vamp PR-ovka, koja je na samačkoj sceni vidjela i isprobala sve, galeristica Charlotte koja još vjeruje da ljubav pobjeđuje sve, i cinična Miranda, odvjetnica u velikoj tvrtki, kojoj je najmanje do romance. Tema za Carriene kolumne je i Faca (Chris Noth), zgodni i misteriozni tajkun koji joj uvijek ubrza otkucaje srca.

Serija "Seks i grad" ("Sex & The City", 1998., SAD) ima šest sezona i 94 nastavka, a na Novoj TV gledat ćemo je od ponedjeljka do petka u večernjem terminu. Nastale je prema knjizi Candace Bushnell, autor je Darren Star, a izvršni producenti su Michael Patrick King i Sarah Jessica Parker. Kostimografiju potpisuje Patricia Field.

22.07.2007. , nedjelja, 19:54 [ Ovdje komentiraj (14) ] Posjeti forum

Anin dvostruki život
[ # ]

Nepravda zna biti hladna i proračunata


[ Nova telenovela nakon "Dvoboja strasti" na HRT 1... ]

Ana Escudero mlada je Meksikanka, vesela i puna ambicija. Živi u Miamiju s majkom Julijom i bratom Fabiánom. Ana je iznimno darovita, a njezin san je da postane glumica. Da ga ostvari, nedostaje joj samo novac. Brine se za gđu Gracielu Salgado, bogatu udovicu koja ima dvije problematične unuke. Graciela voli Anu i pruža joj priliku da se prijavi na audiciju za prestižnu školu scenskih umjetnosti. Ondje Ana upozna Gustava Galvána, punog životne energije sa željom da postane glumac.

Anin brat, Fabián, pretrpi tešku prometnu nesreću nakon što na njega autom nasrne Ignacio, neodgovorni najstariji sin milijunaša Humberta Bustamantea, s kojim je u autu bio i njegov brat Vicente. Služeći se svojim utjecajem Humberto uspije osloboditi sinove odgovornosti. Očajne Julia i Ana svoju priču ispričaju televizijskom novinaru. Iz straha da ne završi u zatvoru Ignacio, koji je usto ovisnik o drogama, zapali Aninu obiteljsku kuću nadajući se da se ondje nalaze Ana i Julia. No u požaru s Juliom pogine Marcia, Fabiánova djevojka. Strahujući za Anin život, Graciela joj odluči pomoći pa je pošalje u New York, a Marciju pokopa pod Aninim imenom.
U međuvremenu, Gustavo ne prestaje misliti na djevojku koju je upoznao na audiciji. Gustavo je bogat i studira glumu usprkos očevu protivljenju, koji ga zato izbaci iz kuće i blokira sve mogućnosti da nađe posao. Gustavo na kraju počne raditi kao vrtlar i tako upozna Irene, Gracielinu unuku, koja se zaljubi u njega. Irene se dodatno zainteresira za Gustava kad otkrije da je sin milijunaša.

Nakon nekoliko godina Fabián umre od posljedica automobilske nesreće. Ana se vraća u Miami gdje ponovno susreće Gustava, koji je postao glumac. Gustavo shvati da nikad nije prestao misliti na Anu i prekida vezu s Irene. Međutim, Ana se želi osvetiti za majčinu i bratovu smrt i zato preuzima nov identitet. Ona je sada Marcia Lazcano, sofisticirana, hladna i proračunata i kao takva prilazi obitelji Bustamante. Zavodi Humberta i braću kako bi ih međusobno zavadila i konačno uništila...

Prva epizoda
U kući u Miamiju na Floridi gđa Graciela kaže Ani da je njezine unuke nisu posjećivale u bolnici. Claudia se naljuti, jer Ana spriječi Gracielu da joj potpiše neke dokumente prije nego što ih pročita. Irene izbaci Claudiju iz dućana s cipelama. Fabián pobijedi u karataškom okršaju čime usreći Juliju, Marciju i Anu. Ana mu uruči sat koji mu je poslala Graciela, a on Ani preporuku za upis u glumačku školu. Cristóbal se protivi Aninoj želji da postane glumica. Ignacio bijesni na računovođu zbog nestalog novca i govori Humbertu da se Rafael sporazumio s radnicima da će, u zamjenu za otkaz, raditi skraćeno kako je Julia predložila. Ana i Rafael susreću se na audiciji. Ana ga optuži da je zbog njega ispala glupa, a on je poljubi. Poljube se i Otto i Irene. Ignacio pregazi Fabiána.

Još neke zanimljivosti o ovoj telenoveli možete pratiti i na mom novom forumu, koji je odsada drugi dio ovog bloga... Možete se uključiti i u rasprave te otvarati nove teme ili odgovarati na već postojeće... kliknite ovdje samo za "Anin dvostruki život", ili ovdje da biste vidjeli naslovnicu foruma i tako sami birali...

10.07.2007. , utorak, 21:33 [ Ovdje komentiraj (39) ] Posjeti forum

CSI
[ # ]

U gradu kocke i zabave, koji živi danonoćno, kriminal nikada ne spava


Las Vegas je grad instant-uspjeha, prepun igara na sreću za one naivne i sretne, krcat posjetiteljima koji su laka meta različitih vrsta zlikovaca, uvjerenih da je Las Vegas meka kriminala i da nikada neće biti uhvaćeni. Na njihovu veliku žalost, tu je odjel lasvegaške policije, CSI tim koji svoju noćnu šihtu odrađuje revno i vrlo učinkovito, kvareći planove pokvarenjacima, prevarantima, odmetnicima i ubojicama!

CSI je prvo i originalno izdanje kriminalističke drame o rješavanju zločina forenzičnim procedurama. Serija prati dogodovštine grupe istražitelja forenzičara, koji uz pomoć najsuvremenije tehnologije pronalaze presudne dokaze na neočekivanim, ponekad posve bizarnim mjestima. Radnja je smještena u Las Vegas, a na čelu ekipe nalazi se Gill Grissom koji s gotovo opsesivnom predanošću prema misiji pronalaženja dokaza, činjenica i tragova vodi svoj tim. U gradu lažnih nada ništa nije onako kako se čini, na malo stvari možete računati, ali na jednu uvijek - CSi tim koji se kroz zavjese laži, skrivene namjere, prašinu obmane i neonska svjetla prevare probija do istine i pravde.

Počinitelji kriminalnih djela moraju znati da imaju posla s najboljim noćnim detektivima: Gilom Grissom (William Petersen), vođom noćne smjene lasvegaškog elitnog tima, Catherinom Willows (Marg Helgenberger), zamjenicom Gila Grimssona, Sarom Sidle (Jorja Fox), Warrickom Brownom (Gary Dourdan) i Nickom Stokesom (George Eads) koji uz pomoć svog kriminalističkog laboratorija, jednog od najzaposlenijih u Sjedinjenim Državama, rješavaju slučajeve za koje se je odavno izgubila svaka nada u pronalazak i najmanjeg traga koji će ih voditi k rješenju misterija.

04.07.2007. , srijeda, 19:12 [ Ovdje komentiraj (13) ] Posjeti forum

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Toliko vas je bilo od 15.05.2006!

10 najkomentiranijih postova

  • 01. Dora 2007. (83)
    02. Puna kuća (46)
    03. Zvjerinjak 'Zabranjene ljubavi' (39)
    04. Anin dvostruki život (38)
    05. Velike greške Običnih ljudi (36)
    06. Sam u kući (34)
    07. Juhuhu (33)
    08. One Tree Hill (32)
    08. Policijska patrola (32)
    09. Kosti (31)
    09. Will i Grace i Dadilja (31)
    10. Prvi radni dan (30)
    10. Lovci na natprirodno (30)

    TV-program


Blog kalendar