[ Blog je zatvoren od 26.1.2008. Ne zaboravite na TV-forum, Forum o Zabranjenoj ljubavi te moj drugi blog! ] Bijeg - TV-world #1 - Blog.hr

Bijeg
[ # ]

Istraživački triler ili obiteljska drama


Nova dramska serija "Runaway" ima devet epizoda snimljenih 2006. godine, a gledamo ju subotom oko podneva na RTL Televiziji. Ova je serija, autora Chada Hodgea, jedna od najboljih koje su se na američkom tržištu pojavile u posljednjih nekoliko godina, pokazujući nam iz prve ruke što to znači živjeti laž te kako je ta laž jedino što cijeloj obitelji može spasiti život.

Unatoč karijeri predstavnika zakona, uspješnog odvjetnika, jedan će čovjek cijelu svoju obitelj morati povesti sa sobom u bijeg, s ciljem dokazivanja nevinosti za zločin za koji je nepravedno osumnjičen, ali i zbog zaštite svoje obitelji od pravog počinitelja. Njihov će se bijeg tako pokazati nužnim ne samo za skidanje ljage s obiteljskog imena, nego i za zbližavanje obitelji Rader.
U maleni grad Bridgewater, u Iowi, upravo se doselila nova obitelj, Holland. Ništa u vezi s Hollandima nije čudno, tata, mama, troje djece i njihov obiteljski automobil skoro su enciklopedijska slika srednjeklasne američke obitelji. Međutim, ispod površine, obitelj Holland krije veliku tajnu – za početak njihovo prezime uopće nije Holland. Paul Rader (Donnie Wahlberg), njegova supruga Lily (Leslie Hope), tinejdžeri Henry (Dustin Milligan) i Hannah (Sarah Ramos) te osmogodišnji Tommy (Nathan Gamble) zapravo su u bijegu od zakona. Pokušavaju izgraditi nov život, sakriti se od pravnog sistema koji je Paula optužio za strašan i nasilan zločin, zločin koji nije počinio.

Samo nekoliko tjedana ranije, Paul je bio izrazito uspješan odvjetnik, a Lily vlasnica umjetničke galerije nedaleko od njihova prekrasnog doma u Potomacu, u Marylandu. Njihov je život naprasito prekinut kada je Paul krivo optužen za ubojstvo Erin Baxter, prekrasne mlade suradnice u njegovoj tvrtki. Nakon što je Paul sam krenuo u prikupljanje dokaza, sljedeći korak pravog ubojice bio je priprijetiti cijeloj Paulovoj obitelji pa Paul i Lily nisu imali drugog izbora od bijega iz svojega grada. Karijere Raderovih sada su već daleko iza njih te se svakog dana moraju nanovo učiti životu u bijegu i korištenju vještina za koje nikada nisu ni sanjali da će im jednom trebati – krađe automobila, nadziranje policijskih radijskih frekvencija, neprestano izmišljanje laži o svojoj prošlosti. Takav život je klince već počeo jako umarati, a kraj se ne nazire ni izdaleka.

Unatoč svoj napetosti i nesigurnosti, jedna se stvar u životu obitelji nedvojbeno popravlja – Raderovi se dodatno zbližavaju kao obitelj. U bivšem životu, znali su se i porječkati i posvađati, ne imajući previše obzira jedno za drugo. Paulov posao značio je i česta izbivanja pa je svojoj djeci već postajao strancem. Međutim, primorani stalno biti oslonjeni jedno na drugo, Raderi barem u tome pogledu iz ove situacije izvlače nešto pozitivno. Obitelj, doduše, ne znakako je njihov slučaj dodijeljen Angeli Huntley (Karen LeBlanc), jednoj od najboljih i najustrajnijih agentica u cijeloj službi, kao ni to da se pravi ubojica još uvijek nije pomirio sa situacijom.

Precizna kronika situacija u kakvoj se nitko na svijetu ne bi želio naći, rijetko uzbudljiv i atraktivan spoj trilera i drame, serija "Bijeg" autora Chada Hodgea jedna je od najboljih koje su se na američkom tržištu pojavile u posljednjih nekoliko godina. Pokazujući nam iz prve ruke što to znači živjeti laž te kako je ta laž jedino što cijeloj obitelji može spasiti život, "Bijeg" je jednako uvjerljiv kao istraživački triler o krivo optuženom čovjeku i kao obiteljska drama o često neskladnim odnosima među njenim članovima, ovoga puta dodatno opterećenima nesvakidašnjom situacijom u kojoj se nalaze.

Glavna zvijezda serije je slavni Donnie Wahlberg, jedan od rijetkih pripadnika svijeta slavnih koji je u svojoj karijeri uspio prijeći put od tinejdžerske pop zvijezde do cijenjenoga dramskoga glumca. Osim po onima u serijama "Band Of Brothers" ili "Boomtown", pamtimo ga i po odličnim ulogama u filmovima "Dreamcatcher", "Šesto čulo", "Ucjena" ili "Slagalica strave 2". Njegovu suprugu Lily igra Leslie Hope, najpoznatija kao supruga jednoga drugog akcijskog junaka, Jacka Bauera u seriji "24", te kao zvijezda serije "Commander in chief". Njihovu djecu igraju Dustin Milligan ("Final destination 3", "Butterfly effect 2"...), Sarah Ramos ("American dreams", "Scrubs") te Nathan Gamble, poznat po nastupu u hvaljenom filmu "Babel".

Na čelu producentskog tima koji stoji iza serije nalaze se dobro poznati Darren Star i Ed Zuckerman, čija su imena i karijere garancija prvorazrednoga televizijskog doživljaja. "Bijeg" jest upravo to, ali i nešto više, serija koja će se u godinama koje dolaze s ponosom isticati kao jedan od osobnih favorita.

15.09.2007. , subota, 21:34 [ Ovdje komentiraj (13) ] Posjeti forum

<< Arhiva >>

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Toliko vas je bilo od 15.05.2006!

10 najkomentiranijih postova

  • 01. Dora 2007. (83)
    02. Puna kuća (46)
    03. Zvjerinjak 'Zabranjene ljubavi' (39)
    04. Anin dvostruki život (38)
    05. Velike greške Običnih ljudi (36)
    06. Sam u kući (34)
    07. Juhuhu (33)
    08. One Tree Hill (32)
    08. Policijska patrola (32)
    09. Kosti (31)
    09. Will i Grace i Dadilja (31)
    10. Prvi radni dan (30)
    10. Lovci na natprirodno (30)

    TV-program


Blog kalendar