[ Blog je zatvoren od 26.1.2008. Ne zaboravite na TV-forum, Forum o Zabranjenoj ljubavi te moj drugi blog! ] TV-world #1

O.C. & Tree Hill 4.
[ # ]

Orange County i Tree Hill mjesta su ni slična u onima gdje živite. I nipošto slična onima kakvim ste ih dosada zamišljali


Od subote, 29. rujna HRT 2 počinje prikazivati četvrtu sezonu serije "O.C.", a tjedan dana kasnije i četvrtu sezonu "Tree Hill"-a. Saznajte što će se sve događati u serijama...

Ekipi iz Orange Countyja srednja se škola sada već čini dalekom uspomenom. Naglo su katapultirani u stvarnost nakon smrti njihove prijateljice Marisse Cooper. Julie Cooper nikako se neće moći suočiti s kćerkinom smrću. Ryan će se i u ovoj sezoni boriti s mračnim silama koje će ga htjeti odvući u njegov stari život. Sandy se vraća na mjesto okružnoga tužioca i sa svojom je suprugom sretniji nego ikad, ali probleme im i dalje predstavlja Marissina mlađa sestra. Summer na fakultetu počinje novi život. Pod utjecajem prijatelja postaje energična aktivistica u borbi za ljudska prava. Seth se zapošljava u trgovini stripovima.
U drugoj epizodi, nazvanoj the Gringos, Ryan putuje u Meksiko sa Sethom. Seth ondje upozna neke nove prijatelje koji mu pomognu naći ono što traži. Taylor nenajvaljeno posjeti Summer pa istina o Parizu izađe na vidjelo. Summer se nastavlja udaljavati od svega što ima veze s Orange Countyjem.

Među brojnim nagradama koje je serija dosad osvojila ističe se Godišnja nagrada televizijskih kritičara, kao i ona gledatelja, za najbolju seriju te nagrada Teen Choice Award za najbolju seriju, najbolju glumicu, najboljega glumca i najbolje novo lice.

Prvo podsjećam: Lucas i Nathan su braća, ali osim ljubavi prema košarci nemaju mnogo toga zajedničkog. U trećoj sezoni, Nathanov ujak Cooper pokušao je počiniti samoubojstvo kad je htio završiti svoju vezu sa svojom curom iz srednje škole Rachel. Njegov automobil tada je preletio preko litice u vodu, a Nathan je skočio za njima ne bi li ih spasio. Četvrta sezona otvara se pitanjima koja je otvorila ta tragična nesreća. Tko će preživjeti i na koji će to način utjecati na njihove živote? Gledatelji će saznati i u čijoj je torbici Lucas našao test za trudnoću. Hoće li Lucas popraviti svoju vezu s Brooke ili će utjehu naći u Peyton? Hoće li Brooke u sebi uopće naći snage za vezu s Lucasom nakon što joj njezina biološka majka iznenada otkrije jednu dugo čuvanu tajnu? Karen mora razmisliti o svojoj budućnosti s Keithom, a ostaje i pitanje hoće li Dan pobijediti osjećaj krivnje vezan uz to što je skrivio smrt svoga brata.

Nadalje... Lucas i Brooke još će jednom prekinuti, a Haley shvatiti da Rachel pokušava zavesti Nathana. Peyton će kontaktirati sa svojim polubratom Derekom, ali tek poslije će shvatiti da Derek nije ustvari onaj za kojeg se izdaje nego je to neka osoba koja joj je slala online poruke pod imenom ''watch-me-watch-you'' (u 3. sezoni mislila je da joj te poruke šalje Ellie!) Kad to shvati počne ga udaljavati od sebe, a on provali u njezinu kuću i pokuša joj nauditi. U zadnji čas je spase Lucas i njen pravi brat Derek, a lažni Derek nestane nakon što preživi pad sa Peytoninog prozora.
Peyton će i dalje raditi na svojoj karijeri i usavršavati klub TRIC, pa će tako predstaviti hip-hop senzaciju Lupe Fiasco. Rachel će pozirati za poznati američki časopis "Maxim", što će prouzročiti kaos u srednjoj školi.
Nathan i Haley imat će financijskih problema i za pomoć će se obratiti njegovom ocu Danu. Unatoč stanju njegovog srca, Lucas će se odlučiti opet pridružiti Ravensima. Mouth će primiti neočekivanu prosidbu!
Brooke nastavlja svoju karijeru stilistice, pa će imati puno posla s modelima (gostujuće zvijezde iz "America's Next Top Model).
Rachel shvaća da će pasti godinu pa se za pomoć obraća Haley. Brooke i Rachel smisle plan kako će ukrasti test iz matematik. Chase sazna da je Brooke varala na testu iz matematike, a Haley je ljuta i posvađa se s Brooke jer su ukrale test.
Najveći šok bit će kad Lucas primi posjetitelja -- svog navodno poginulog ujaka Keitha!!! Haleyin život i život njenog djeteta su u opasnosti jer ona ima komplikacije u trudnoći, a Haley ubrzo sazna da je Nathan kriv za njenu nesreću.
Nakon srčanog infarkta Lucas se vraća u školu, nadajući se da će oživiti svoju romansu sa Peyton. Boreći se sa svojom ovisnosti o drogi Deb se odluči ubiti. U Debinoj odsutnosti Nathan organizira tulum u kući kad se otkrije Nathanova seks kazeta iz prošlosti. Haley zatraži od Nathana da napiše popis svojih prijašnjih djevojaka. Rachel je suspendirana nakon što je preuzela krivnju za test koji je ukrala sa Brooke. Haley je napadne i zbog testa i zbog Nathana. Peyton kaže Lucasu da želi preskočiti maturalnu večer.
Bit će nezaboravna večer u srednjoj školi kada Lucas otkrije tko je bio u hodniku kad je Keith ubijen. Peytonina odluka da preskoči maturalnu večer vodi do strašnih posljedica. Nathan i Haley se zavjetuju da će biti romantični tinejdžeri na maturalnoj večeri. Dan pokušava pridobiti Kareninu naklonost... Svjedok ubojstva se približava…

Sve ovo što ste pročitali sadržaj je epizoda do šesnaeste epizode, a ima ukupno 21. Dalje vam neću otkriti, ali vjerujte mi – bit će svašta!
Nego, trenutno se snima i peta sezona Tree Hilla! Prošlo je četiri godine i društvo Tree Hilla završilo je koledž. Sada, njihovi životi krenuli su sasvim drugim pravcem. Lucas je napisao i objavio knjigu, Brooke je napravila nešto veliko za svoju modnu industriju, Peyton je izgradila karijeru glazbenice, a Nathan i Haley nastavljaju odgajati sada starijeg Jamesa.

Kada se bude znalo nešto više o petoj sezoni, zar sumnjate tko će prvi napisati nešto o tome?

28.09.2007. , petak, 20:04 [ Ovdje komentiraj (6) ] Posjeti forum

McLeodove kćeri
[ # ]

Njihova ljubav i poštovanje prema zemlji i ljudima ključ su njihova opstanka


Serija započinje kad Tess Silverman McLeod (Birdie Carter) primi odvjetničko pismo iz kojega doznaje da je, nakon Jackove smrti, naslijedila polovicu zemljišta. Nakon gotovo 20 godina života u gradu Tess se vraća na Drovers Run u namjeri da svoj dio proda sestri. No Claire (Lisa Chappell) nikad nije otišla sa zemlje i ne može je isplatiti. Tessin povratak na Drovers Run uvelike utječe na sve koji ondje žive. Njezin optimizam je zarazan, a strast prema zemlji i ljubav prema sestri ponovno ožive. Tess odluči ostati. Kućedomaćica Meg Fountain (Sonia Todd) djevojkama je zapravo druga majka. Ona je topla osoba koja prihvaća život kojim god smjerom da je vodi. Meg je nekad bila Jackova ljubavnica, a kad je on umro, odlučila je ostati na Drovers Runu sigurna da će ondje njezina kći Jodie (Rachel Carpani) sretno odrastati. Jodi je pak u svom svijetu i sanja o Hollywoodu i slavi. No kad se na ranč doseli Becky Howard (Jessica Napier), djevojka koja je nakon gubitka obitelji došla na loš glas, Jodi dobiva novu prijateljicu i uzor.

Iako ovih pet žena čini srce svake priče, muški likovi također su važni. Braća Alex (Aaron Jeffery) i Nick Ryan (Myles Pollard) naočiti su i školovani muškarci koji žive na susjednom ranču Killarney. Oni su sinovi Harryja (Marshall Napier) i Liz Ryan i budući nasljednici uspješnog zemljišta. S helikopterima, motorima, radnom snagom i veterinarima, Killarney je potpuna suprotnost siromašnu Drovers Runu. Iako su pred ženama mnogi izazovi, njihova ljubav i poštovanje prema zemlji i ljudima ključ su njihova opstanka.

Serija McLeodove kćeri ("McLeod's Doughters") nastala je četiri godine poslije istoimenog televizijskog filma iz 1996. Predložak za film i seriju osmislila je književnica Posie Graeme-Evans. Likove u seriji glumi dinamična postava novih glumaca koju podupiru ponajbolji australski glumci današnjice: Sonia Todd, John Jarratt, Chris Haywood i Marshall Napier. McLeodove kćeri prva je dramska serija u potpunosti snimljena u Južnoj Australiji. Snimalo se na lokaciji u Kingsfordu, posjedu udaljenu svega sat vremena od Adelaidea. Povijesna je kuća sagrađena škotskim pješčenjakom davne 1856. Iako je Kingsford u svoje vrijeme bilo impozantno zdanje, danas je gotovo devastirano što je iznimno odgovaralo produkciji serije budući da je obitelj McLeod siromašna. Unutarnje scene također su snimane u kući čime se još više postiže na autentičnosti. Na snimanju je sudjelovalo i 150 ovaca, 100 goveda, 15 konja, radni psi i cijeli tim stočara koje je predvodio kauboj Bill Willoughby, čest suradnik filmskih ekipa koje poučava radu i životu na farmi.

Naslov epizode: Dobrodošli kući
Epizoda: 1/170
Drovers Run stočarski je ranč udaljen 180 km od najbližeg grada i već je generacijama u posjedu obitelji McLeod. Jack McLeod upravljao je imanjem kad mu je prva supruga umrla pri porođaju kćeri Claire. Jack se poslije naglo oženio gradskom djevojkom Ruth koja mu je rodila drugu kćer Tess. Dvije su djevojčice razvile prisan odnos, no Ruth se nikako nije mogla prilagoditi životu u australskome bushu. Kad je Tess napunila pet godina, Ruth je napustila Drovers Run i otišla s Tess u grad ostavivši Jacka da se sam brine za Claire.

22.09.2007. , subota, 20:19 [ Ovdje komentiraj (8) ] Posjeti forum

Bijeg
[ # ]

Istraživački triler ili obiteljska drama


Nova dramska serija "Runaway" ima devet epizoda snimljenih 2006. godine, a gledamo ju subotom oko podneva na RTL Televiziji. Ova je serija, autora Chada Hodgea, jedna od najboljih koje su se na američkom tržištu pojavile u posljednjih nekoliko godina, pokazujući nam iz prve ruke što to znači živjeti laž te kako je ta laž jedino što cijeloj obitelji može spasiti život.

Unatoč karijeri predstavnika zakona, uspješnog odvjetnika, jedan će čovjek cijelu svoju obitelj morati povesti sa sobom u bijeg, s ciljem dokazivanja nevinosti za zločin za koji je nepravedno osumnjičen, ali i zbog zaštite svoje obitelji od pravog počinitelja. Njihov će se bijeg tako pokazati nužnim ne samo za skidanje ljage s obiteljskog imena, nego i za zbližavanje obitelji Rader.
U maleni grad Bridgewater, u Iowi, upravo se doselila nova obitelj, Holland. Ništa u vezi s Hollandima nije čudno, tata, mama, troje djece i njihov obiteljski automobil skoro su enciklopedijska slika srednjeklasne američke obitelji. Međutim, ispod površine, obitelj Holland krije veliku tajnu – za početak njihovo prezime uopće nije Holland. Paul Rader (Donnie Wahlberg), njegova supruga Lily (Leslie Hope), tinejdžeri Henry (Dustin Milligan) i Hannah (Sarah Ramos) te osmogodišnji Tommy (Nathan Gamble) zapravo su u bijegu od zakona. Pokušavaju izgraditi nov život, sakriti se od pravnog sistema koji je Paula optužio za strašan i nasilan zločin, zločin koji nije počinio.

Samo nekoliko tjedana ranije, Paul je bio izrazito uspješan odvjetnik, a Lily vlasnica umjetničke galerije nedaleko od njihova prekrasnog doma u Potomacu, u Marylandu. Njihov je život naprasito prekinut kada je Paul krivo optužen za ubojstvo Erin Baxter, prekrasne mlade suradnice u njegovoj tvrtki. Nakon što je Paul sam krenuo u prikupljanje dokaza, sljedeći korak pravog ubojice bio je priprijetiti cijeloj Paulovoj obitelji pa Paul i Lily nisu imali drugog izbora od bijega iz svojega grada. Karijere Raderovih sada su već daleko iza njih te se svakog dana moraju nanovo učiti životu u bijegu i korištenju vještina za koje nikada nisu ni sanjali da će im jednom trebati – krađe automobila, nadziranje policijskih radijskih frekvencija, neprestano izmišljanje laži o svojoj prošlosti. Takav život je klince već počeo jako umarati, a kraj se ne nazire ni izdaleka.

Unatoč svoj napetosti i nesigurnosti, jedna se stvar u životu obitelji nedvojbeno popravlja – Raderovi se dodatno zbližavaju kao obitelj. U bivšem životu, znali su se i porječkati i posvađati, ne imajući previše obzira jedno za drugo. Paulov posao značio je i česta izbivanja pa je svojoj djeci već postajao strancem. Međutim, primorani stalno biti oslonjeni jedno na drugo, Raderi barem u tome pogledu iz ove situacije izvlače nešto pozitivno. Obitelj, doduše, ne znakako je njihov slučaj dodijeljen Angeli Huntley (Karen LeBlanc), jednoj od najboljih i najustrajnijih agentica u cijeloj službi, kao ni to da se pravi ubojica još uvijek nije pomirio sa situacijom.

Precizna kronika situacija u kakvoj se nitko na svijetu ne bi želio naći, rijetko uzbudljiv i atraktivan spoj trilera i drame, serija "Bijeg" autora Chada Hodgea jedna je od najboljih koje su se na američkom tržištu pojavile u posljednjih nekoliko godina. Pokazujući nam iz prve ruke što to znači živjeti laž te kako je ta laž jedino što cijeloj obitelji može spasiti život, "Bijeg" je jednako uvjerljiv kao istraživački triler o krivo optuženom čovjeku i kao obiteljska drama o često neskladnim odnosima među njenim članovima, ovoga puta dodatno opterećenima nesvakidašnjom situacijom u kojoj se nalaze.

Glavna zvijezda serije je slavni Donnie Wahlberg, jedan od rijetkih pripadnika svijeta slavnih koji je u svojoj karijeri uspio prijeći put od tinejdžerske pop zvijezde do cijenjenoga dramskoga glumca. Osim po onima u serijama "Band Of Brothers" ili "Boomtown", pamtimo ga i po odličnim ulogama u filmovima "Dreamcatcher", "Šesto čulo", "Ucjena" ili "Slagalica strave 2". Njegovu suprugu Lily igra Leslie Hope, najpoznatija kao supruga jednoga drugog akcijskog junaka, Jacka Bauera u seriji "24", te kao zvijezda serije "Commander in chief". Njihovu djecu igraju Dustin Milligan ("Final destination 3", "Butterfly effect 2"...), Sarah Ramos ("American dreams", "Scrubs") te Nathan Gamble, poznat po nastupu u hvaljenom filmu "Babel".

Na čelu producentskog tima koji stoji iza serije nalaze se dobro poznati Darren Star i Ed Zuckerman, čija su imena i karijere garancija prvorazrednoga televizijskog doživljaja. "Bijeg" jest upravo to, ali i nešto više, serija koja će se u godinama koje dolaze s ponosom isticati kao jedan od osobnih favorita.

15.09.2007. , subota, 21:34 [ Ovdje komentiraj (13) ] Posjeti forum

Smallville
[ # ]

Svaki superheroj ima priču o svom početku


Kad si tinejdžer nije lako pronaći smisao života. A što se događa kada si tinejdžer s neobičnim sposobnostima po kojima se razlikuješ od svojih vršnjaka?
Clark Kent otkriva svoje nadnaravne sposobnosti i prolazi put od dječaka do muškarca.

Mladi Clark Kent (Tom Welling) mora se nositi s izazovima, nadama i snovima poput svakog tinejdžera. Istovremeno otkriva svoje nadnaravne moći i uči kako ih kontrolirati. Clarkov život isprepliće se s onim Lane Lang (Kristin Kreuk), za kojom žudi. Njegovu prijatelju Lexu Luthoru (Michael Rosenbaum) suđeno je da postane njegov najljući protivnik kao i gradu pogođenom kišom meteora i nadnaravnim posljedicama.

'Smallville' i u trećoj sezoni skreće fokus priče s tradicionalnog stripa prema glavnom junaku i njegovu otkrivanju samoga sebe. Do sada se tinejdžer Clark Kent bavio upoznavanjem svojih moći i njihovom primjenom u borbama protiv zlih pojava. Na kraju sezone priča je stala s Clarkovim odlaskom u Metropolis u koji je ponio svoj crveni kriptonski prsten. Istovremeno bit će organizirana potraga za Lexom Luthorom čiji se avion srušio iznad oceana.
Tim dramatičnim događajima prethodi Lexovo i Clarkovo lažiranje velikog prijateljstva. Nitko nije mogao ni slutiti kako će se sve njihove sudbine ispreplitati. No, njihovo kobno prijateljstvo uzrok je i velikih tenzija u obitelji Kent. Jonathan i Martha se suočavaju s velikim problemima na farmi kojoj se sve više bliži propast. Jonathan se sve više boji da će Lex oponašati nemilosrdnog Lionela Luthora i njegove bezobzirne postupke iako se Lex sve više trudi izgraditi vlastitu osobnost.

Ukratko, Clark Kent izgleda poput normalnih tinejdžera. Živi u gradiću Smallville, u Kansasu, u kojem je prije 12 godina pao meteorit. Jaki je udar ostavio trag na stanovnicima Smallvillea. Oni su zatvoreni i žive u strahu. U takvoj sredini odrasta i Clark. Kada više ne mogu čuvati tajnu, Clarkovi roditelji mu priznaju kako on nije njihov sin po rođenju, već je stigao zajedno s kišom meteora. Clarka ta novost izluđuje, jer su upravo u kiši meteora život izgubili roditelji Lane Lang, njegove tajne ljubavi. Pokušavajući otkriti što se događa i kakve nadnaravne sposobnosti ima, Clark upoznaje mladog i bogatog Lexa Luthora.

Nagrade:
Emmy 2002. za najbolje zvučne efekte, 2 nagrade ASCAP 2002. za najbolju seriju i glazbu (Mark Snow), Saturn 2002. za najboljeg sporednog glumca (Michael Rosenbaum), nagrada Leo 2002. za najbolje vizualne efekte, Teen Choice 2002. za najbolju novu glumačku zvijezdu (Tom Welling), te brojne nominacije.

ISPRIČAVAM SE što ovako dugo nisam objavio novi post i nešto novo na forumu, ali mi je kompjuter "crk'o". Upravo je popravljen i jedva sam se čekao javiti... tako da mi ne zamjerate previše ako nešto na forumu nisam stigao urediti... Hvala, Adrian.

10.09.2007. , ponedjeljak, 20:27 [ Ovdje komentiraj (4) ] Posjeti forum

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Toliko vas je bilo od 15.05.2006!

10 najkomentiranijih postova

  • 01. Dora 2007. (83)
    02. Puna kuća (46)
    03. Zvjerinjak 'Zabranjene ljubavi' (39)
    04. Anin dvostruki život (38)
    05. Velike greške Običnih ljudi (36)
    06. Sam u kući (34)
    07. Juhuhu (33)
    08. One Tree Hill (32)
    08. Policijska patrola (32)
    09. Kosti (31)
    09. Will i Grace i Dadilja (31)
    10. Prvi radni dan (30)
    10. Lovci na natprirodno (30)

    TV-program


Blog kalendar