[ Blog je zatvoren od 26.1.2008. Ne zaboravite na TV-forum, Forum o Zabranjenoj ljubavi te moj drugi blog! ] Finale "Naše male klinike"! - TV-world #1 - Blog.hr

Finale "Naše male klinike"!
[ # ]

Sve bilo je šala


Finale prvog hrvatskog sitcoma kojeg smo na Novoj TV sa zadovoljstvom pratili pune četiri sezone gledatelji će vidjeti 18. prosinca. U zadnjem nastavku pod nazivom ‘Sve bilo je šala’ koju su napisali Rene Bitorajac i redatelj serije Branko Đurić – Đuro, umjesto tradicionalnog ‘Making off-a’ koji se našao na kraju svake sezone, naći će se brojna iznenađenja.
Osim što će se pojaviti direktor programa Nove TV Siniša Svilan, u finalu serije moći će se vidjeti i ekskluzivne snimke u kojima za ‘Našu malu kliniku’ glumi i legendarni Michael Moore. Mooreove veze s Klinikom tu ne prestaju. Naime, poznati je dokumentarist kadrove najavne špice NMK-a iskoristio u svom filmu.

U ukupno 112 nastavaka serije koja je otkrila i proslavila Enisa Bešlagića, kroz četiri sezone prikazivanja, od rujna 2004. godine, kroz NMK je prošlo 100 - injak gostujućih uloga, od pjevača i iluzionista do voditelja. Tako su kroz Kliniku prošetale i Lana Klingor, Maja Šuput, Davor Gobac, Luka Vidović, Alka Vuica, Japanci Hasegawa Joshio i Nagisa Moritoki i mnogi drugi. Nezaboravno je bilo i legendarno pojavljivanje Gorana Višnjića koji je svratio pozdraviti kolege na setu te ne sluteći postao dio serije. Gledali smo i čitav niz glumaca koji su se uvijek rado odazivali na poziv producenata NMK-a: Danko Ljuština, Barbara Nola, Ankica Dobrić, Vedran Mlikota, Božidar Alić, Nataša Janjić, Vera Zima, Jadranka Elezović, Helena Minić, Aleksandar Cvjetković, Emir Hadžihafisbegović, Nina Violić, Boris Mirković i dr.
Najgledanija hrvatska humoristična serija četiri je godine na okupu održala stalnu postavu: Enisa Bešlagića (Šemsudin Dino Poplava), Jadranku Đokić (sestra Helga), Renea Bitorajca (dr. Veljko Kunić), Filipa Šovagovića (Ivo Zadro), Ivicu Vidovića (primarijus Guzina), Ranka Zidarića (dr. Franjo Slaviček), Gorana Navojca (dr. Toni Grgeč), Bojanu Gregorić (dr. Lili Štriga), Igora Mešina (Mile Car), Dubravku Ostojić (Sanja Grospić). U drugoj sezoni sjajnom castu pridružio se Damir Lončar u ulozi fizioterapeuta Florijana Gavrana. Filip Nola pridružio se u četvrtoj sezoni u ulozi psihijatra Boge Moljke.

Termin utorkom u 20 sati pune je četiri godine prikazivanja bio rezerviran za seriju nastalu pod redateljskom palicom Branka Đurića. Scenarije su uglavnom potpisivali Marko Pokorn i Branko Đurić, no u četvrtoj sezoni u ulozi scenarista znali su se naći i Ranko Zidarić i Rene Bitorajac. Sve je to dokaz da je serija nastajala u sjajnoj pozitivnoj atmosferi što je rezultiralo i činjenicom da je bila omiljena i gledana kod publike. To su potvrdile i televizijske nagrade poput ovogodišnjeg ‘Ekrana’ za najbolju seriju, a Enis Bešlagić i Jadranka Đokić proglašeni su najboljim glumcima u TV seriji.
Zanimljivo je napomenuti da osim što ‘Naša mala klinika’ nosi titulu prvog hrvatskog sitcoma, te najgledanije hrvatske humoristične serije, ona je i prva serija po kojoj je dobila ime i prava klinika i to nedavno u slovenskom Celju.

Gledatelji su imali priliku u nagradnoj igri osvojiti epizodne uloge, a to je pošlo za rukom Kristini Oroši i Miri Brajdić. Čak 7 000 gledateljica prijavilo se u još jednoj nagradnoj igri, u nadi da će upravo one postati nove konobarice u kantini. Bilo je tu i odlazaka na ručak sa Šemsom i ostalih prilika za sudjelovanjem na snimanju serije.
Zadnja klapa je pala, no posljednje sezone popularne serije moći ćemo pogledati još jednom, te se prisjetiti svih avantura otkačenih doktora, luckaste direktorice, jednog vozača, domišljatog portira i brojnih pacijenata NMK-a.

Nego... sve bilo je šala, ali ovo nije: u više od godinu dana (od 15.5.2006.) post koji ste upravo pročitali je – 100. po redu! Ostavite mi puno komentara!!! Pozdrav

12.12.2007. , srijeda, 21:24 [ Ovdje komentiraj (13) ] Posjeti forum

<< Arhiva >>

< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Toliko vas je bilo od 15.05.2006!

10 najkomentiranijih postova

  • 01. Dora 2007. (83)
    02. Puna kuća (46)
    03. Zvjerinjak 'Zabranjene ljubavi' (39)
    04. Anin dvostruki život (38)
    05. Velike greške Običnih ljudi (36)
    06. Sam u kući (34)
    07. Juhuhu (33)
    08. One Tree Hill (32)
    08. Policijska patrola (32)
    09. Kosti (31)
    09. Will i Grace i Dadilja (31)
    10. Prvi radni dan (30)
    10. Lovci na natprirodno (30)

    TV-program


Blog kalendar