[ Blog je zatvoren od 26.1.2008. Ne zaboravite na TV-forum, Forum o Zabranjenoj ljubavi te moj drugi blog! ] TV-world #1

Hrpa novosti
[ # ]

Saznajte nešto o pet novih projekata na HTV-u i Novoj TV


RotteriDuhovita, tužna i nostalgična priča Jonathana Coea o životima i ljubavima grupice tinejdžera iz Birminghama, te njihovih obitelji, smještena je u društveni i politički kontekst Engleske sedamdesetih godina, koji su obilježili klasni sukobi, rasne tenzije i štrajkovi. "Rotteri" ("The Rotters' Club"), HTV2, od 01.01.2008. u 19:05!
Častohlepni glazbeno-literarni genij Ben Trotter, Doug Anderton i Philip Chase pohađaju srednju školu King William, instituciju srednjeg staleža koja će im pružiti osnove kakve njihovi roditelji nisu imali. Ben žudi za prekrasnom Cicely Boyd i skriva svoje kršćanstvo od svijeta. Naočiti Doug mladi je socijalist zaljubljen u sarkastičnu Claire koja je čini se imuna na njegove čari. Veliki poklonik rocka Philip želi osnovati svoj bend, no s obzirom kako ga želi nazvati, ne čeka ga nimalo lak put do zvijezda. Njihovoj generaciji također pripadaju Culpepper i njegov suparnik Richards, jedini crnac u školi, te anarhični šaljivac Sean Harding.
Tenzije i sukobi u školi ogledalo su jedva nešto organiziranijeg svijeta roditelja i životâ koji se uglavnom vrte oko poslova u British Leyland Motor Corporation’s Longbridgeu. Benov tata Colin srednji je menadžer koji pokušava naći rješenje stalnog tehnološkog viška i izlaz iz učestalih štrajkova. Karizmatični Bill Anderton predani je sindikalac iako bi njegovo ljubovanje s lijepom tajnicom Miriam moglo uništiti sve za što se borio. Vozač autobusa Sam Chase i njegova žena Barbara naoko su u sretnom braku, no kad Barbara upozna učitelja likovnog odgoja Nigela Plumba, zapita se postoji li bolji život za nju.
Serija “Rotteri” jedinstveni je BBC-jev spoj osobnih i političkih drama, od industrijskih razmirica do slavljenja prvih ljubavi, a smješten je u živopisnim 70-im godinama, desetljeću kad su vladali sindikati, jačala moć IRA-e, uzdizala se britanska desnica i počeo propadati idealizam.

Braća & sestreDuhovita, tužna i nostalgična priča Jonathana Coea o životima i ljubavima grupice tinejdžera iz Birminghama, te njihovih obitelji, smještena je u društveni i politički kontekst Engleske sedamdesetih godina, koji su obilježili klasni sukobi, rasne tenzije i štrajkovi. "Braća i sestre" (Brothers & Sisters") - HTV2, utorkom od 01.01.2008. u 22:45
“Brothers & Sisters” uzbudljiva je nova serija izvršnih producenata Kena Olina i scenarista Jona Robina Baitza o obitelji Walker iz Kalifornije. Upoznajemo obitelj u kojoj su braća i sestre vrlo povezani, bezuvjetno prihvaćaju jedno drugo dok se bore da postanu odraz prividna savršenstva svojih uzornih roditelja. Dani koji su pred njima donose im iskušenja, prijevaru i bol.
Serija prati Walkere kroz zavrzlamu američke današnjice - stres, neograničene mogućnosti i borbu da se nadvlada vlastito podrijetlo i izgradi vlastita osobnost.
Kroz ovu fascinantnu braću i sestre - Saru (Rachel Griffiths), dopredsjednicu korporacije koja se vraća u obiteljsku tvrtku; Thomasa (Balthazar Getty), odana sina, ali i šarmantna ženskara; Kevina (Matthew Rhys), odvjetnika homoseksualca koji oprezno uči o ljubavi; Justina (Dave Annable), najmlađe dijete u obitelji, koje se bori s traumom i ovisnošću; te Kitty (Calista Flockhart), desničarsku radijsku voditeljicu koja je postala stručnjakinja za TV i koja je oduvijek tatina mezimica - serija istražuje što znači biti obitelj u 21. stoljeću i kako ova braća i sestre balansiraju vlastite živote dok se bore da prihvate svoje roditelje kao ljude - s manama, kontradiktorne i dostojne oprosta, a ne samo kao majku i oca. Roditelji su Tom Skerritt kao William Walker, iznimno impozantna glava obitelji i predsjednik obiteljske tvrtke, te Sally Field kao Nora Holden, tvrdoglava žena i majka petero braće i sestara Walker. Tu su i Ron Rifkin kao Saul Holden, Norin šminkerski brat, John Pyper-Ferguson kao Sarin muž Joe, Sarah Jane Morris kao Tommyjeva žena Julia te Patricia Wetting kao tajanstvena žena koja bi mogla srušiti Walkere i njihovu tvrtku.

Uvijek je sunčano u PhiladelphijiOd 02.01.2008. na HRT 2 u 18:40h gledat ćemo seriju "Uvijek je sunčano u Philadelphiji" ("It's Always Sunny in Philadelphia")!
Ova humoristična serija prikazuje živote četvero egocentričnih prijatelja kojima njihova iskrivljena stajališta i kritični sudovi nerijetko stvaraju nevolje.
Mac, Charlie, Kelly i Dennis najbolji su prijatelji i suvlasnici irske pivnice Paddy's u Philadelphiji. Sweet Dee Dennisova je sestra i šankerica u pivnici. U svakoj epizodi likovi gledaju samo svoje interese bez obzira na jedinstvenost ili uobičajenost situacije. Iako žele zajednički uspjeh posla kojime se bave, nerijetko im je draže prevariti jedno drugo. Ozbiljna pitanja kao što su rasizam, pobačaj, konzumacija alkohola među maloljetnicima, zlostavljanje, upotreba oružja, neizlječive bolesti i smrt poprimaju nešto drukčiji značaj u neobičnom svijetu ovih 20-godišnjaka. Oni su stručnjaci u svakom području, no istodobno potpuno su neiskusni i često rabe revizionističku povijest kako bi potkrijepili svoju vjerodostojnost koja se uvelike kosi sa stvarnošću njihovih života.
McElhenney, Howerton i Day prvu su epizodu snimili običnom kamerom za svega 200 $, a zatim je montirali na kućnom računalu. Tih 200 $ uglavnom su potrošili na pizze i gorivo vozeći se do lokacija na kojima su snimali. FX Networks otkupio je seriju i ponovno snimio pilot epizodu - za puno više od 200 $.

Svemirski pragOd majstora SF žanra dolazi nova i uzbudljiva znanstveno-fantastična serija "Svemirski prag" ("Threshold"). Četvrtkom na Novoj TV od 03. siječnja.
Posao dr. Molly Anne Caffrey je smišljanje evakuacijskih planova u slučajevima najvećih kriza, uključujući prijetnje nacionalnoj sigurnosti. U jednom se trenutku njezin život promijeni, jer zamjenik direktora nacionalne sigurnosti J.T. Baylock aktivira jedan od njezinih planova čija je šifra ‘Svemirski prag’. Molly ima samo teoriju kako riješiti novonastalu situaciju koja nema presedana i nađe se usred globalne krize.
Osniva specijalni tim pod nazivom ‘Crveni tim’ koji treba provesti njezin plan. Dr. Nigel Fenway je razboriti NASA-in mikrobiolog, Lucas Pegg je genijalni, ali neurotični astronomski inženjer, Arthur Ramsey je lingvist i matematičar koji voli kapljicu i žene, a Cavennaugh stručno obučeni operativac misteriozne prošlosti. Zajedno se ovi ljudi utrkuju s vremenom i riskiraju život kako bi otkrili uzrok onoga što pomoću moderne tehnologije prijeti čovječanstvu.
„Kosti“ je serija čije se jednosatne epizode gledaju bez imalo dosađivanja, originalna i iznimno uspjela kombinacija policijske drame na tragu „CSI“, serije misterija poput „X-Files“, pa čak i daška partnerskog podbadanja iz „Slučajnih partneri“, s tim da sve elemente koje preuzima od svojih prethodnika obogaćuje čvrstim autorskim pečatom i sjajnim glumačkim rolama.

Pod nožKako su neki izgledali PRIJE, a kako POSLIJE? Potrebno je stvari uzeti u svoje ruke i stati “Pod nož”. Na Novoj TV utorkom od 08. siječnja u 22:40.
Tko od nas nije poželio promijeniti nešto na sebi? Sretni sudionici emisije ‘Pod nož’ dobili su priliku prijeći svoj put od ‘ružnog pačeta’ do ‘prelijepog labuda’. Svaki sudionik postaje, mogli bismo reći, prava Pepeljuga koju pod svoje ruke i pod nož stavlja tim stručnjaka od plastičnog kirurga, stomatologa do talentiranih stilista, make up artista i frizera. Nakon što prođe sve potrebne tretmane, ‘Pepeljuga’ se preobražava u pravu princezu/princa.
Svaki nastavak prikazuje dvoje ljudi, u izdanju prije nego se podvrgnu čitavom nizu operacija i drugih tretmana koje su potrebne za totalnu promjenu njihova izgleda. Pratimo njihov put koji nije uvijek lagan, sve metode uljepšavanja te konačno krajnji rezultat – savršen izgled o kojem su oduvijek sanjali. Hoće li ih prepoznati njihova obitelj i prijatelji? Isplati li se pretrpjeti toliku bol radi ljepote?
Preko 7000 ljudi, nezadovoljnih svojim izgledom prijavilo se na prvi casting, a među njima odabrano je i dvoje prvih sretnika koji su dobili fantastičnu priliku - promijeniti svoj izgled od glave do pete. Tako ćemo u prvom nastavku imati priliku upoznati dvije mlade žene Kineu i Tammy koje će prve dobiti priliku života.
Dvije dame imaju šansu za nekim drugim, ljepšim životom, je su one odlučne preobraziti svoju sudbinu i ostvariti svoje snove. Smatraju da će im bolji izgled u tome biti od velike pomoći. Put do ljepote nije lagan, jer Kine i Tammy moraju na plastičnu operaciju, lasersku korekciju vida, stomatologu, a zatim ih se prepušta u ruke stilista, šminkera, frizera i osobnih trenera.

27.12.2007. , četvrtak, 19:52 [ Ovdje komentiraj (15) ] Posjeti forum

Blagdani 2007. na TV-u
[ # ]

Saznajte koje ćemo filmove i na kojem programu gledati u ovo Božićno vrijeme...


Silver WolfNa RTL Televiziji, u dnevnom terminu 23. prosinca gledatelji će moći uživati u "Srebrnom vuku" ("Silver Wolf"), idealnom obiteljskom filmu za gledanje u toplini doma i okruženju najbližih. Uporni rančer pokušava ubiti srebrnog vuka, a šumar i njegov šesnaestogodišnji nećak kreću u spašavanje prekrasne životinje. Kvaliteti i uvjerljivosti ovog filma svakako pridonosi dobitna kombinacija glumaca. Michaelu Biehnu i Royu Scheideru povjerene su dvije vodeće uloge, a uz njih se pojavljuje mlada i lijepa Kimberly Warnat. Mnoge će zasigurno oduševiti animirani film "Mravi" ("Antz"), redatelja Erica Darnella i Tima Johnsona. U originalnoj verziji glasove protagonistima filma dalo je niz najvećih holivudskih zvijezda. U sinkroniziranoj verziji koju ćemo gledati glasove su likovima podarila poznata lica RTL Televizije – Renata Sopek, Tomislav Jelinčić, Antonija Blaće te Janko Rakoš, Robert Ugrina, Jasna Bilušić, Daria Knez, Bojan Navojec i drugi. Nakon "Mrava", uslijedit će "Zauvijek mlad" ("Forever Young"). Mel Gibson i Jamie Lee Curtis zvijezde su ove romantične drame o pilotu koji je imao sve, ali je izgubio ženu koju voli, samo da bi otkrio kako vrijeme ne čeka nikog, ali prava ljubav čeka zauvijek. Istog dana u prime time terminu čeka nas božićna komedija "Sam u kući" ("Home Alone"). To je jedan od najunosnijih filmova svih vremena, božićna komedija kakva se ne zadovoljava korištenjem brojnih klišeja i praznim ozračjem nego stvara originalnu i zabavnu priču koja će publiku nasmijati, ali i natjerati na razmišljanje o važnosti obiteljskog zajedništva. Glavna zvijezda filma nesumnjivo je Macaulay Culkin, koji možda nikad i nije nadrastao status čuda od djeteta. Kasne večernje sate gledatelji RTL-a moći će provesti uz akcijsku komediju "Miris love" ("Money Talks"). Franklin Hatchett (Chris Tucker) sitni je bandit, slatkorječivi varalica koji je pogrešno optužen za ubojstvo policajca. Opasnost mu, međutim, ne prijeti samo od policije nego i od mafije i, naposljetku, njegove trudne djevojke.
Jingle All The WayOn kaže, ona kaže" ("He Said, She Said"), i još nas jednom podsjetiti na goleme razlike u razmišljanju muškaraca i žena. Kevina Bacona gledat ćemo u za njega netipičnoj ulozi – kao romantičara Dana, preko ušiju zaljubljenog u Lorie (Elizabeth Perkins). Slijedi sjajna komedija "Tatica u suknji" ("Mrs. Doubtfire"), u kojoj će nam briljantni Robin Williams pokazati što će sve otac učiniti kako bi sa svojom djecom mogao provoditi što više vremena. Prime time Badnjaka rezerviran je za božićnu komediju "Kako preživjeti Božić" ("Surviving Christmas"), koja nas nasmijava prikazivanjem obiteljske disfunkcionalnosti. Ben Affleck glumi osamljenog momka, a društvo mu čine Christina Applegate, James Gandolfini, Catherine O'Hara i Bill Macy. Spremite se za ludilo, nepodopštine i kaos kad si bogati poslovni čovjek Drew Latham odluči iznajmiti obitelj za blagdane.
Na sam Božić, 25. prosinca, u jutarnjem nas terminu očekuje avanturistička komedija "Lemony Snicket: Niz nesretnih događaja" ("Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events"), u kojoj jedan od omiljenih nam kanađana, Jim Carrey, igra čak tri uloge. Tri knjige Daniela Handlera poslužile su kao predložak za mračnu i čarobnu filmsku priču pod redateljskom palicom Brada Silberbringa. Slijedi "Space Jam", film u kojem će košarkaška legenda Michael Jordan zaigrati nevjerojatnu utakmicu s omiljenim likovima iz crtića u spektakularnom animiranom svijetu. Blagdansko raspoloženje nastavlja se "Ludim božićnim zvonima" ("Jingle All The Way"), šašavom komedijom s jednim od najkorpulentnijih glumaca svih vremena, Arnoldom Schwarzeneggerom. U večernjem prime time terminu slijedi urnebesni božićni film "Vilenjak" ("Elf"), u kojem Will Ferrrell tumači lik Buddyja, koji je kao siroče na sam Božić zabunom završio u vreći za poklone Djeda Mraza i našao se na Sjevernom polu među njegovim patuljcima.
U dnevnom terminu 26. prosinca očekuje nas dražestan obiteljski film "Andre", baziran na istinitoj priči o tuljanu Andreu, najpoznatijem i najobožavanijem stanovniku Rockporta, koji će nas raznježiti i podsjetiti kako životinje mogu biti naši najbolji prijatelji. Slijedi "Gle tko to govori 2" ("Look Who Is Talking Too"). Najveća je novost u odličnom drugom dijelu filma "Gle tko to govori" nastup novog člana obitelji bebe Julie, kojoj je glas posudila Roseanne.
U večernjem terminu 27. prosinca veselje u domove unosi "Smrtonosno oružje 4" ("Lethal Weapon 4"). Ako ste voljeli prethodne dijelove ovog popularnog serijala, ni ovaj posljednji, četvrti, neće vas razočarati, jer sadrži sve elemente zbog kojih nam je "Smrtonosno oružje" postao omiljeni serijal.

Bad SantaŠto se tiče Nove TV, i ove godine priredila je za svoje gledatelje izuzetno bogat program, osiguravši više od šezdeset filmskih naslova – prigodnih blagdanskih, romantičnih komedija, animiranih dugometražnih filmova i televizijskih premijera, potom prigodna izdanja domaćih emisija i serija, finale "Showtimea" te pregled godine "2007: Potresi, skandali i emocije" informativnog programa. Blagdanski ugođaj Nova TV, podsjetimo, počela je još na Dan sv. Nikole kad je lansirala svoj ovogodišnji božićni vizualni identitet. Raspjevani će biti i najgledaniji gosti u televizijskom lokalu Nad lipom 35, koji će ugostiti niz poznatih pjevača. Šale i gegovi bit će tradicionalno duhoviti, a repertoar prigodan, pa ćemo najpoznatije božićne pjesme čuti u izvedbi najzabavnijih estradnih zvijezda - Zlatka Pejakovića, Crvene jabuke, Bernyja i drugih. Ovaj popularni nedjeljni humorističko-glazbeni show imat će i prigodno novogodišnje izdanje u kojem će nastupiti petnaestak zabavnjaka te "Best Of" izbor najboljih šala i dijaloga iz pedeset dosad snimljenih emisija "Nad lipom 35".
Na blagdanskom TV stolu naći će se i prigodna izdanja redovnih emisija i serija. Tako će Ana Ugarović pokazati što se sve ukusno u ovo svečano vrijeme "Kod Ane" može naći u tanjuru. Kako se tradicionalno na Badnjak u hrvatskoj priprema riba, Ana će ugostiti bračni par koji vodi poznatu ribarnicu i predstaviti odgovarajuću ponudu za ovaj dan. Dok će Rene provjeriti kakva se riba može pronaći na Dolcu, Ana će pokazati kako se i na blagdanskom stolu može biti kreativan i moderan. Za novogodišnju je emisiju pripremila iznenađenja koja svaki objed mogu pretvoriti u veliku svečanost.
Kako otići u čestitare, pjevati europske kolede, promovirati nacionalne običaje i poštovati tuđe unutar velike zajednice Starog kontinenta pokazat će raspoloženi Profesor i njegovi učenici željni zimskih praznika u svom redovnom terminu u "Večernjoj školi" na Stjepanovo. Svakodnevna doza humora koju gledateljima pružaju "Zauvijek susjedi" bit će još duhovitija, jer za božićne i novogodišnje dane spremaju se za posebno ozračje koje će vladati u zgradi na čije će slavlje navratiti i neka željno očekivana lica. U novogodišnjem "Red Carpetu" Fashion Guru i ove godine slaže listu najbolje i najgore odjevenih u 2007. godini.
Surviving ChristmasFilmski program počet će već u jutarnjim satima, jer za najmlađe gledatelje Nova TV je izabrala niz animiranih dugometražnih crtanih filmova koje mogu pratiti svakodnevno u tjednu između Božića i Nove godine.
Megafinale ovog ciklusa je TV premijera animiranog hita "SpužvaBob", redatelja Stephena Hillenburga, koji je ujedno i morski biolog, čiji je sjajni uradak napunio kinoblagajne i zaradio nominacije za Annie, People's Choice i druge nagrade. Bit će tu i kultnih Muppeta ("Muppetova božićna priča"), nezaobilaznog Djeda Mraza ("Čarobna vreća Djeda Mraza") i čudesnih medjevića. U poslijepodnevnom terminu također će svakodnevno biti na rasporedu blagdanski filmovi poput "Tajne Božića", s Beauom Bridgesom, "Božićna zbrka" iz 2006. s Jenny McCarhy u glavnoj ulozi, ili "Emmyjem" ovjenčana "Božićna kutija". U večernjem programu naći će se televizijske premijere i poznati filmski naslovi. Billyja Boba Thorntona, koji je za ovu ulogu nominiran za "Zlatni globus", gledat ćemo s Johnom Ritterom u komediji "Zločesti Djed Mraz" iz 2003. Na Badnjak je na rasporedu vječna romantična priča "Duh" ispričana od strane Demi Moore i Patricka Swayzea, "Odbjegla nevjesta" s Julijom Roberts i Richardom Gereom, a nakon prvog dijela "Zločestih dečki" Nova će prikazati i TV-premijeru filma "Zločesti dečki 2", akcijske komedije u kojoj kemiju stvaraju sjajni glumci Will Smith i Martin Lawrence. Kriminalistički megahit iz 2006. također je TV premijera – "Ubojice slomljenih srca" na ekran Nove TV dovest će same zvijezde – Johna Travoltu, Jamesa Grandolfinija, Salmu Hayek i Jareda Leta. Ovaj film uvod je u novogodišnju filmsku noć koja će na Novoj TV trajati do jutra.
______________________________________________
Priredio: Dražen Bađun (za TV-obzor)

Miracle on 34th StreetNa HRT-u ćemo na Badnjak gledati blagdanske filmove "Maleni sob" i "Pomirenje za Božić" na HRT2 te "Božićna svjetla" i "Čudo u 34. ulici" na HRT1. Na sam Božić na Prvom programu gledat ćemo "Snijeg" i "Kako ukrasti Božić", a na Drugom programu "Duh u močvari" (film za djecu sniman u Kopačkom Ritu 2006.), "Božićne želje" i "Ledeno doba". Na Stjepanovo na Drugom programu gledat ćemo "Božićni snijeg" i "Nove pustolovine: Lucky Luke (božićni)", a dan poslije samo film "29. ulica".
________________________________________
Piše: Adrian (za TV-world #1)

SRETAN BOŽIĆ & NOVU GODINU želi Vam TV-world #1 ekipa!


Merry Christmas

22.12.2007. , subota, 19:23 [ Ovdje komentiraj (10) ] Posjeti forum

Ne daj se, Nina!
[ # ]

Šarena razonoda


RTL Televizija napravila je neuobičajen potez i novinarima je čak mjesec dana prije početka emitiranja na gledanje ponudila prvu epizodu serije "Ne daj se, Nina!". Riskirajući mogućnosti da se u medijima pojave negativne kritike nekoliko tjedana prije nego što njihov rad stigne na ekrane, RTL-ovci su hrabro pokazali kako u "Nininu" kvalitetu i privlačnost imaju puno povjerenje.
Snimljena prema kolumbijskom izvorniku "Ja sam Ružna Betty" (HTV već neko vrijeme prikazuje američku verziju "Ružna Betty", a na Novoj TV se od prošloga tjedna vrti na hrvatski sinkronizirana španjolska verzija "Ružna ljepotica"), "Ne daj se, Nina!", sudeći prema prvoj epizodi, ulazi u red pristojnijih razbibrižnih serija snimljenih u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina.

Priča je to o Nini Brlek (Lana Gojak), mladoj ženi koja se probija u svijetu kojem ni po čemu ne pripada, pokušavajući ostvariti san o karijeri u svijetu izdavaštva i visoke mode. Nina, međutim, ima mali problem: nije mršava, dugonoga ljepotica! No, je li to doista zapreka u njezinom uspjehu? Nina će dokazati da ne mora uvijek biti tako. Inteligencijom, dobrotom i upornim radom Nina pronalazi put prema ostvarenju svojih planova i snova.
Kad se Viktor Glowatzky (Ante Čedo Martinić), većinski vlasnik i direktor ugledne korporacije "Helena d.d.", koju čine izdavačka kuća modnog magazina "Helena", odluči povući u zasluženu mirovinu, na čelo korporacije i "H-mode" dolazi njegov sin David (Robert Kurbaša). Zbog ovakvog razvoja događaja, Petar Vidić (Petar Ćiritović), brat Davidove zaručnice i suvlasnik kompanije koji osjeća veliku netrpeljivost prema Davidu, ne uspijeva se domoći željenog mjesta prvog čovjeka tvrtke. Nina dolazi na dogovoreni intervju za mjesto tajnice novog predsjednika uprave, no direktor kadrovske službe Kovačević (Saša Buneta) odbija je primiti jer je taj posao upravo dobila druga djevojka, atraktivna Patricija Vučković (Bojana Ordinačev), prijateljica Barbare Vidić (Kristina Krepela), zaručnice Davida Glowatzkog.
Sve to opaža Viktor koji nije zadovoljan izborom nove tajnice svog sina, jer smatra da je Nina, obrazovana djevojka impresivnog životopisa, mnogo bolji izbor. Uz to, smatra da Nina zbog svog skromnog izgleda neće biti meta zavođenja njegovog sina, poznatog šarmera koji će, kao predsjednik uprave, zasigurno bolje obavljati odgovoran posao uz sposobnu tajnicu.

Tako počinje Ninin trnoviti put do sreće i uspjeha. Kroz zavrzlame, obmane, stresne situacije, u okruženju u kojem uvijek treba biti na oprezu, Nina će se, unatoč svim zaprekama, svojom inteligencijom, neposrednošću i, ponajprije, predanošću poslu te sjajnim idejama uspjeti izboriti za mjesto u nemilosrdnom svijetu modnog biznisa, a egzistenciju će joj svakodnevno ugrožavati vitke, lijepe i ambiciozne kokete koje gledaju samo svoje interese i čiji smisao života često ne prelazi prag modne kuće i lažnog svijeta glamura.
Dramska serija "Ne daj se, Nina!" u svojoj prvoj sezoni donosi pedeset i dvije epizode, a s elementima drame , komedije, misterija, farse i sapunice, uz visoku produkcijsku kvalitetu, HD tehnologiju snimanja i vrhunsko opremljen set na 1.100 četvornih metara, jamči odličnu televizijsku zabavu.

19.12.2007. , srijeda, 19:20 [ Ovdje komentiraj (15) ] Posjeti forum

Finale "Naše male klinike"!
[ # ]

Sve bilo je šala


Finale prvog hrvatskog sitcoma kojeg smo na Novoj TV sa zadovoljstvom pratili pune četiri sezone gledatelji će vidjeti 18. prosinca. U zadnjem nastavku pod nazivom ‘Sve bilo je šala’ koju su napisali Rene Bitorajac i redatelj serije Branko Đurić – Đuro, umjesto tradicionalnog ‘Making off-a’ koji se našao na kraju svake sezone, naći će se brojna iznenađenja.
Osim što će se pojaviti direktor programa Nove TV Siniša Svilan, u finalu serije moći će se vidjeti i ekskluzivne snimke u kojima za ‘Našu malu kliniku’ glumi i legendarni Michael Moore. Mooreove veze s Klinikom tu ne prestaju. Naime, poznati je dokumentarist kadrove najavne špice NMK-a iskoristio u svom filmu.

U ukupno 112 nastavaka serije koja je otkrila i proslavila Enisa Bešlagića, kroz četiri sezone prikazivanja, od rujna 2004. godine, kroz NMK je prošlo 100 - injak gostujućih uloga, od pjevača i iluzionista do voditelja. Tako su kroz Kliniku prošetale i Lana Klingor, Maja Šuput, Davor Gobac, Luka Vidović, Alka Vuica, Japanci Hasegawa Joshio i Nagisa Moritoki i mnogi drugi. Nezaboravno je bilo i legendarno pojavljivanje Gorana Višnjića koji je svratio pozdraviti kolege na setu te ne sluteći postao dio serije. Gledali smo i čitav niz glumaca koji su se uvijek rado odazivali na poziv producenata NMK-a: Danko Ljuština, Barbara Nola, Ankica Dobrić, Vedran Mlikota, Božidar Alić, Nataša Janjić, Vera Zima, Jadranka Elezović, Helena Minić, Aleksandar Cvjetković, Emir Hadžihafisbegović, Nina Violić, Boris Mirković i dr.
Najgledanija hrvatska humoristična serija četiri je godine na okupu održala stalnu postavu: Enisa Bešlagića (Šemsudin Dino Poplava), Jadranku Đokić (sestra Helga), Renea Bitorajca (dr. Veljko Kunić), Filipa Šovagovića (Ivo Zadro), Ivicu Vidovića (primarijus Guzina), Ranka Zidarića (dr. Franjo Slaviček), Gorana Navojca (dr. Toni Grgeč), Bojanu Gregorić (dr. Lili Štriga), Igora Mešina (Mile Car), Dubravku Ostojić (Sanja Grospić). U drugoj sezoni sjajnom castu pridružio se Damir Lončar u ulozi fizioterapeuta Florijana Gavrana. Filip Nola pridružio se u četvrtoj sezoni u ulozi psihijatra Boge Moljke.

Termin utorkom u 20 sati pune je četiri godine prikazivanja bio rezerviran za seriju nastalu pod redateljskom palicom Branka Đurića. Scenarije su uglavnom potpisivali Marko Pokorn i Branko Đurić, no u četvrtoj sezoni u ulozi scenarista znali su se naći i Ranko Zidarić i Rene Bitorajac. Sve je to dokaz da je serija nastajala u sjajnoj pozitivnoj atmosferi što je rezultiralo i činjenicom da je bila omiljena i gledana kod publike. To su potvrdile i televizijske nagrade poput ovogodišnjeg ‘Ekrana’ za najbolju seriju, a Enis Bešlagić i Jadranka Đokić proglašeni su najboljim glumcima u TV seriji.
Zanimljivo je napomenuti da osim što ‘Naša mala klinika’ nosi titulu prvog hrvatskog sitcoma, te najgledanije hrvatske humoristične serije, ona je i prva serija po kojoj je dobila ime i prava klinika i to nedavno u slovenskom Celju.

Gledatelji su imali priliku u nagradnoj igri osvojiti epizodne uloge, a to je pošlo za rukom Kristini Oroši i Miri Brajdić. Čak 7 000 gledateljica prijavilo se u još jednoj nagradnoj igri, u nadi da će upravo one postati nove konobarice u kantini. Bilo je tu i odlazaka na ručak sa Šemsom i ostalih prilika za sudjelovanjem na snimanju serije.
Zadnja klapa je pala, no posljednje sezone popularne serije moći ćemo pogledati još jednom, te se prisjetiti svih avantura otkačenih doktora, luckaste direktorice, jednog vozača, domišljatog portira i brojnih pacijenata NMK-a.

Nego... sve bilo je šala, ali ovo nije: u više od godinu dana (od 15.5.2006.) post koji ste upravo pročitali je – 100. po redu! Ostavite mi puno komentara!!! Pozdrav

12.12.2007. , srijeda, 21:24 [ Ovdje komentiraj (13) ] Posjeti forum

Mala gospođica
[ # ]

Remake popularne Brazilske telenovele


Ovo je priča o ljubavi između Male Gospođice (Debora Falabella) i odvjetnika Rodolfa (Danton Mello), isprepletena političkim neslaganjima koja su zaokupila Brazil uoči ukidanja ropstva u drugoj polovici 19. stoljeća. Inspirirana istoimenim romanom Marije Dezonne Pacheco Fernandes, serija se prvi put u Brazilu emitirala 1986. Njezin scenarist bio je Benedito Ruy Barbosa, a redatelji Reynaldo Boury i Jayme Monjardim. Remake te uspješne sapunice režirao je Ricardo Waddington.
"Mala Gospođica" ("Sinha Moça", 2006.) priča je o mladoj junakinji koja personificira svoju generaciju i koja se, potaknuta idealima o slobodi i jednakosti, bori protiv nepravde i ropstva. Priča počinje kada Mala Gospođica, kći baruna od Ararune (Osmar Prado), i Rodolfo, sin obiteljskog odvjetnika, završe studij i vrate se u glavni grad provincije. Radnja se događa dvije godine prije Zlatnog zakona kada su plamtjele ideje o ukidanju ropstva. Pokret je pobijedio u većini gradova, no grad Araruna je jedno od posljednjih uporišta ropstva u kojemu barun nameće svoju volju nad cjelokupnim stanovništvom s ciljem da se sruše abolicijski ideali. To se mijenja dolaskom Male Gospođice koja sa sobom nosi upravo takve principe i pretvara se u veliku političku i idealističku protivnicu vlastitoga oca. Malu Gospođicu osvoji Rodolfo kad dozna da je on abolicijski aktivist koji oslobađa robove i vodi ih u organizacije koje ih mogu dovesti do bilo kakvog oblika slobode. Odnos Male Gospođice i Rodolfa kompliciran je, ponajviše zbog njezina oca, nesmiljenoga baruna i Rodolfovog najvećeg političkog neprijatelja.

Kako bi se što vjerodostojnije prikazala svakodnevica gradića u praskozorje ukidanja ropstva, savršeno su poslužile plantaže iz okolice Sao Paula iz 19. stoljeća. Iako u okolici tog brazilskog velegrada više ne cvjetaju plantaže kave, pokazalo se da je ta zemlja izvrsna pozadina za robove koji su obrađivali polja. Okružene šumama i jezerima, kao glavne lokacije za snimanje priče izabrane su dvije plantaže. Ono što su nekad bile kuće bogatih veleposjednika, u seriji su domovi dviju obitelji. Jedna je plantaža tako dom baruna od Ararune, a druga Coutinhova. Nedaleko od njih sagrađen je cijeli gradić sa zgradama u kolonijalnom i klasicističkom stilu, tipičnome za 19. stoljeće. Setovi su osmišljeni tako da odgovaraju društvenoj klasi vlasnika, no kako bi se što vjernije dočaralo razdoblje, puno je truda uloženo i u odabir pokućstva, tanjura, srebrnine, posteljine, pa čak i konja i kočija. Detalji kojima se pridavala pozornost u kreaciji dekoracije seta su impresivni, no kako bi sve bilo poznato i glumcima, produkcijski tim za njih je osigurao i tečajeve. Tako su neki učili tiskarstvo, neki balet, ponašanje za stolom, geste i slično. Zanimljivo je da žene u 19. stoljeću nisu sjedile prekriženih nogu, muškarci su bili vrsni jahači... Kostimi, frizure i šminka također su u skladu s razdobljem. Plemkinje su gizdave i bogato dotjerane, no najzahtjevnije je bilo dočarati robove. Jezik sapunice također je precizno definiran. Benedito Ruy Barbosa oduvijek je bio izvrstan pripovjedač. Originalan stil njegova rada karakterizira jednostavnost. On je jedan od najprestižnijih autora brazilske televizije, a svojim radovima dirnuo je srca milijuna gledatelja.

U prvoj epizodi, Rodolfo i Mala Gospođica nastavljaju putovanje u Ararunu. Ricardo (Bruno Gagliasso) donosi vijesti o Rodolfu i Ani. Robovi bježe s imanja Araruna. Manoel dozna da se Rodolfo vraća na Ararunu. Cândida i Bá pripremaju sobu za Malu Gospođicu. Fulgencio, Bento i Tomaz bježe čamcem. Justino ne bježi. Nina govori da ako se kći ne uda, bit će redovnica. Napokon Rodolfo i Mala Gospođica dolaze u Ararunu. Fontes (Reginaldo Farias) sretne pukovnika na stanici. Želi odmah razgovarati o razlozima zbog kojih se Rodolfo vratio u Ararunu. Justino ostaje zbog Adelaide. Predradnik Bruno opazi manjak robova i krene u potragu za njima. Candida se uznemiri zbog vijesti o bijegu robova. Ana razgovara s Ninom o Rodolfu. Fontes moli Rodolfa da zaboravi republikansku stranku. Pukovnik prekori Malu Gospođicu zbog njezinog putovanja. Mala Gospođica žali za ocem Joseom i Rafaelom. Robovi bjegunci skrivaju se u šumi dok predradnik i pomoćnici nastavljaju potragu.

08.12.2007. , subota, 19:24 [ Ovdje komentiraj (18) ] Posjeti forum

Ružna ljepotica
[ # ]

Nije ni model ni manekenka, ali je vrlo pametna, simpatična i duhovita i to ju čini najatraktivnijom ružnom ljepoticom


[ Prvi put jednu telenovelu pratit ćemo sinkroniziranu na naš jezik. Zanimljivo je i to što naslovnu pjesmu izvode popularni zagrebački "Kraljevi ulice" ]

Od ponedjeljka, 3. prosinca u 17.35 na Novoj TV gledat ćemo telenovelu "Ružna ljepotica" ("La Fea Mas Bella"), koja je u svijetu već osvojila srca gledatelja, a sada, prema svemu sudeći, kreće i u osvajanje vaših. Pročitajte moj članak objavljen u TV-obzoru!

Letica, kako ju mama zove, draga je djevojka, sramežljiva, romantična i vrlo inteligentna, ali - nije baš lijepa. Neki bi čak rekli da je 'grda'. Njezini roditelji, Erasmo i Julija, namučili su se kako bi joj mogli osigurati kvalitetno obrazovanje, a ona je zauzvrat diplomirala ekonomiju kao najbolja na godini i stekla magisterij iz financija. Njezin najbolji prijatelj je Tomas, neugledan i pametan poput nje, ali zato osoba od povjerenja koja s njom dijeli i dobro i zlo.

Leticiji njezin izgled nije ni najmanja prepreka da samouvjereno krene tražiti posao, ali otkriva kako joj sve obrazovanje i vještine, nažalost, nisu dovoljne, jer uvijek presudi upravo izgled. Posao je posao, pa prihvaća posao tajnice u "Conceptosu", najboljoj produkcijskoj tvrtki koju su osnovali Humberto Mendiola i Julijan Villaroel. Nakon što je Humberto otišao u mirovinu, posao vode njegov sin Fernando i partnerov sin Ariel natječući se za poziciju predsjednika Uprave. Fernando pobjeđuje za jedan glas zahvaljujući Mariji, koja je velika dioničarka i njegova djevojka. Arogantni Ariel je lukav i samo čeka Fernandov propust kako bi mu preoteo poziciju. Leticijina suparnica na poslu je Fernandova tajnica Alisa Ferreira, ne baš bistra, ali jako atraktivna žena bez iskustva i ikakvih vještina. Ipak, ona je Marijina bliska prijateljica i Marija želi da drži njenog nevjernog dečka na oku. Fernando ne popušta pritisku, pa na kraju ostaju obje kandidatkinje - Alisa kao dokona recepcionistica i Leticija kao osobna asistentica koja ima pune ruke posla. Dirnuta što se Fernando založio za nju, Leticija postaje njegova lojalna saveznica i na sebe navlači ljute neprijateljice Alisu i Mariju.

Ovi problemi za Leticiju su tek početak, jer ju čekaju još tvrtkini financijski problemi i novi suparnici u uredu, te neočekivani osjećaji prema Fernandu. Hm, kako bi se on mogao zainteresirati za tako neuglednu djevojku? Leticijina predanost i inteligencija malo pomalo donosit će rezultate. Možda će s vremenom ružno pače postati prekrasan labud? A možda i ne, jer ružna ljepotica Leticija nudi obilje humora, emocija, spletki i intriga.

U glavnoj ulozi, Leti, nastupa Angelica Vale. Ona je introvertna, stidljiva i bez samopoštovanja. Smije se na račun svoje ružnoće, što joj predstavlja obrambeni mehanizam. U biti je romantična sanjalica i veoma vjeran prijatelj. Nije u stanju nekome učiniti zlo, teško podnosi kada je ismijavaju. U svojoj profesiji je briljantna, efikasna i poduzetna, ali je i realna, zna da teško može dobiti visoki položaj u uvjetima kad je ženama teže da napreduju u poslu, a pogotovo ako je pritom i ružna.

Serija "Ružna ljepotica" snimljena je 2006. godine u Meksiku. Uloge u seriji tumače Angelica Vale, Jaime Camil, Patricia Navidad, Luis Manuela Vila, Elizabeth Alvarez, Agustin Arana, Raul Magana, Sergio Mayer. Redatelj je Sergio Jimenez, također redatelj i popularne "Skrivene istine", koju smo svojedobno gledali na Novoj TV. Zanimljivo je da naslovnu pjesmu serije izvode "Kraljevi ulice", zagrebačka grupa kojoj je dvaput za dlaku izmakla pobjeda na "Dori". Inače, ova telenovela ima i svoju američku verziju "Ružna Betty" (koju gledamo na HTV-u), dok nam sljedeće na RTL TV dolazi i hrvatska verzija "Ne daj se, Nina". Obje prerade su humorističnog tipa.
________________________________________
Piše: Adrian (MojePrezime) / © TV-obzor

01.12.2007. , subota, 19:06 [ Ovdje komentiraj (24) ] Posjeti forum

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Toliko vas je bilo od 15.05.2006!

10 najkomentiranijih postova

  • 01. Dora 2007. (83)
    02. Puna kuća (46)
    03. Zvjerinjak 'Zabranjene ljubavi' (39)
    04. Anin dvostruki život (38)
    05. Velike greške Običnih ljudi (36)
    06. Sam u kući (34)
    07. Juhuhu (33)
    08. One Tree Hill (32)
    08. Policijska patrola (32)
    09. Kosti (31)
    09. Will i Grace i Dadilja (31)
    10. Prvi radni dan (30)
    10. Lovci na natprirodno (30)

    TV-program


Blog kalendar