[ Blog je zatvoren od 26.1.2008. Ne zaboravite na TV-forum, Forum o Zabranjenoj ljubavi te moj drugi blog! ] HTV-ovi noviteti u 2008. - TV-world #1 - Blog.hr

HTV-ovi noviteti u 2008.
[ # ]

Od početka ove godine na ekrane stiže niz potpuno novih emisija


Od 1. siječnja HTV počinje emitirati programsku shemu koju je, uz zadržavanje najvećeg dijela starih aduta te pokretanje pokojeg novog projekta, osmislilo i posložilo novo televizijsko programsko vodstvo – Domagoj Burić i Hloverka Novak-Srzić. Sažeto, njihov se moto svodi na jačanje i naglašavanje javne uloge HTV-a, bogaćenje programa domaćim emisijama, bolju gledanost i točnost emitiranje najavljenih sadržaja. No ovom prilikom predstavit ćemo samo domaće novitete koji s emitiranjem kreću već od ovog tjedna, a navest ćemo i ponešto od planiranog, što će se moći gledati od jeseni.
Krenimo s onim ozbiljnijim i, mora se priznati, najutjecajnijim dijelom programa – informativnim. U njemu će se odmah na početku, i to nedjeljom na Prvom programu, pojaviti nova 50-minutna emisija pod nazivom "Press", urednice i voditeljice Hloverke N. Srzić. Iako se iz prvotnih najava, u kojima je stajalo da će to biti svojevrsni "cross-fire" magazin s tri stalna i ugledna gosta različitih svjetonazora čiji bi posao bio komentiranje događaja tjedna, naslućivao mogući povratak trojca Zidić – Maković – Mandić iz ugašene "Emisije opće prakse", to se ipak neće dogoditi. Prema Hloverkinim riječima, bit će to razgovorno-reportažna emisija u kojoj će biti politike, kulture, sporta, rubnih događaja, izjava tjedna, gostiju, komentara... (iskreno, sve to nekako miriše na ukinuti "Post scriptum" Petra Štefanića, koji unatoč obećanjima očito uskrisuje u malo drugačijem obliku).
Tu bi svakodnevno bile i nove, u sekundu točne "Ponoćne vijesti" informativno-magazinskog tima na Prvom programu (sažetak vijesti dana, izravna uključenja, prelistavanje sutrašnjih novina...), a središnji Dnevnik u dogledno vrijeme očekuje još jedan redizajn (scene, grafike i rasvjete).
K tome, planira se i pokretanje humanitarnog showa "Humanost na djelu", u čijem bi središtu bio 'mali, obični' čovjek kojem je potrebna pomoć, a nju bi omogućili donatori, nadležne institucije, HTV i gledatelji. Premda se zasad ne zna ništa detaljnije o ovom projektu, mogao bi on značiti ponovno oživljavanje, ali u puno većem obujmu, ne tako davno ugašene "Misije" Roberta Zubera. Uz uvođenje još jednog tjednog kulturnog magazina, dosadašnje petominutne Vijesti iz kulture bit će i vizualno i sadržajno uglancane dobivanjem dviju novih rubrika ("Kritika" i "Izjava dana").

Što se Zabavnog programa tiče, njega će obilježiti nekoliko novih intervencija. Za početak to će biti dvije dnevne emisije: "Dan za danom" urednika Zvonka Varošanca na Prvom, i "Sve u 16" Daniela Despota na Drugom programu. Prva će biti ležerna i dinamična ranopopodnevna 75-minutna zabava uz voditelje Karmelu Vukov-Colić, Tanju Tušek, Mihovila Horvata i Luku Bulića, koji će u studiju, uz dva-tri glazbena broja, s gostima razgovarati o glazbi, zabavi, kulinarstvu, kozmetici, obitelji, putovanjima, a posebnost će biti rubrika "Nostalgija" sastavljena od arhivskog materijala. "Sve u 16" u trajanju od upravo toliko minuta koliko iznosi broj u naslovu, na ekranu će predvoditi Nevena Rendeli i Marina Parlov dajući pregled događaja na domaćoj i stranoj showbiz sceni. I dok se još čeka koncept nove subotnje zabavne emisije, koja bi trebala opuštati nakon Dnevnika, za emisiju nedjeljnog poslijepodneva zna se da će biti zabavno-sportski show naziva "Na domaćem terenu". Uređivat će ga Mirko Fodor i Bruno Kovačević, a voditi Fodor i Mila Horvat. Dvaput tjedno urednica Elizabeta Homsi i voditeljica Barbara Radulović donosit će top liste domaćih i stranih izvođača iliti emisiju "Top 40". O povratku "Lijepom našom" Branka Uvodića već se sve zna, no na mjestu dosadašnjeg "Milijunaša" 17. siječnja pojavit će se novi licencirani kviz "Jedan protiv sto", za koji je voditelj Tarik Filipović kazao kako vjeruje da će biti gledaniji od prethodnika.
Dok će početak godine Dramski program obilježiti početkom emitiranja 15 humorističnih epizoda serijala Ognjena Sviličića "Stipe u gostima", tijekom cijele 2008. svojski će se raditi na realizaciji nekoliko novih domaćih serija baziranih na djelima hrvatskih književnih klasika: "Zlatarevo zlato", "Giga Barićeva" i "Grička vještica". Posebna je pak vijest pokretanje snimanja velike dramske serije o Domovinskom ratu, čijih bi 12 nastavaka režirao Kristijan Milić.

Mirovati neće ni Dokumentarni program. Sportski će program, naravno, obilježiti Europsko prvenstvo u nogometu i Olimpijske igre, ali i tjedna polusatna emisija "Zlatna kopačka" urednika Stjepana Baloga u kojoj će, za razliku od "Petice", u prvom planu biti samo golovi bez komentara i objašnjavanja.
Najmlađi gledatelji također neće biti zaboravljeni. Planira se nova zabavno-obrazovna emisija nedjeljom ujutro "Taxi Franjo" u šumama, na livadama, moru, rijekama.
No sve nabrojeno HTV će i sam predstavljati u emisijama o vlastitom programu "Iza ekrana", koju će uređivati Mario Raguž i Ana Milić, a voditi Melita Hrengek.

Već ovaj mjesec za nekoliko će priželjkivanih noviteta HTV raspisati javne natječaje: za jednu zabavnu emisiju (45-minutnu, koja bi startala u rujnu), za jedan zabavni talk-show (čijih bi se pola sata nedjeljom trebalo na ekranu pojaviti već u ožujku, i to umjesto već najavljivanog projekta koji je trebala osmisliti Vedrana Međimorec), te za telenovelu i humorističnu seriju, koje bi se u programu našle od listopada.

01.01.2008. , utorak, 20:14 [ Ovdje komentiraj (26) ] Posjeti forum

<< Arhiva >>

< siječanj, 2008  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Toliko vas je bilo od 15.05.2006!

10 najkomentiranijih postova

  • 01. Dora 2007. (83)
    02. Puna kuća (46)
    03. Zvjerinjak 'Zabranjene ljubavi' (39)
    04. Anin dvostruki život (38)
    05. Velike greške Običnih ljudi (36)
    06. Sam u kući (34)
    07. Juhuhu (33)
    08. One Tree Hill (32)
    08. Policijska patrola (32)
    09. Kosti (31)
    09. Will i Grace i Dadilja (31)
    10. Prvi radni dan (30)
    10. Lovci na natprirodno (30)

    TV-program


Blog kalendar