[ Blog je zatvoren od 26.1.2008. Ne zaboravite na TV-forum, Forum o Zabranjenoj ljubavi te moj drugi blog! ] TV-world #1

U sedmom nebu
[ # ]

Na Novoj TV premijerno gledamo 22 nastavka 5. sezone serije iz radionce Aarona Spellinga


U petoj sezoni serije "U sedmom nebu", koja je osvojila brojne nagrade (ASCAP, Young Artist, Teen Choice, Family Television, TV Guide i Youngstar), a nominirana je i za najveću televizijsku nagradu "Emmy", dolazi do velikih promjena u obitelji Camden. Mary je odlučila da se neće dalje školovati nego raditi, što jako uzrujava njezina oca Erica. Za razliku od nje, Annie želu učiti te suprugu prepusti brigu o kućanstvu. Simon se pokušava prilagoditi novoj opasnoj sredini: srednjoj školi. Lucy jedva čeka nastaviti vezu s Andrewom Naylossom koji se još nije vratio s ljetnih praznika.

"Normalna američka obitelj" bila je osnovna ideja autorice serije Brende Hampton koju je iznijela producentu Aaronu Spellingu. U sljedećih jedanaest sezona uspjeli su na ekran prenijeti ono što čini bit obitelji i zarobiti srca milijuna gledatelja diljem svijeta. Duhovit, šarmantan i topao prikaz Camdena – Erica, supruge Annie i njihovo petero djece, dok zajedno žive, smiju se i vole. Ova obiteljska drama pokriva pirok dijapazon tema – od seksa tinejdžera i droge do alkoholizma, oružja i rasizma, pa je kritičari iz sezone u sezonu opisuju kao realističnu, intrigantnu i zabavnu seriju. Do jedanaeste sezone, koja je emitirana u SAD-u, Eric i Annie su svoju obitelj povećali za još dva člana, pa naslov serije odgovara broju djece (7) u obitelji Camden. Sedma sezona ostala je obilježena kao najgledanija serija "Warner Brosa" u posljednjih šest godina.

Poput svih roditelja, koji imaju djecu u rasponu od jedne do dvadeset godina, Eric i Annie neprestano se nastoje prilagoditi promjenama koje donosi odrastanje njihove djece. Camdeni žele svojoj djeci najbolje i paze ih bez obzira koliko su stari. I dok se suočavaju s mnogo radosti i kriza koje se pojavljuju svaki dan, Eric i Annie se uspijevaju nositi s izazovima roditeljstva i održati jakima spone njihove obitelji s ljubavlju, poštovanjem i razumijevanjem.

Uloge:

Stephen Collins | Eric Camden
Catherine Hicks | Annie Camden
David Gallagher | Simon Camden
Beverly Mitchell | Lucy Camden
Mackenzie Rosman | Ruthie Camden
Adam LaVorgna | Robbie Palmer
Nikolas Brino | Sam Camden
Lorenzo Brino | David Camden
Ashlee Simpson | Cecilia
George Stults | Kevin Kinkirk
Geoff Stults | Ben Kinkirk
Rachel Blanchard | Roxanne
Happy the Dog | Happy

Peta sezona serije "U sedmom nebu" ("7th Heaven", 1996., Paramount, SAD) ima dvadeset i dva jednosatna nastavka. Autorica serije je Brenda Hampton, a izvrši producenti su Aaron Spelling, E. Duke Vicent i Brenda Hampton.

27.10.2007. , subota, 19:04 [ Ovdje komentiraj (9) ] Posjeti forum

Strasti
[ # ]

Dobrodošli u živote građana Harmonyja... gdje zla jednostavno nema... malo sutra!


Dobrodošli u Harmony, idiličan gradić u Novoj Engleskoj gdje se odvija radnja ''Strasti''. Na površini, Harmony izgleda kao miran gradić, no ovo nije obično mjesto. ''Strasti'' istražuju živote četiriju glavnih porodica, Cranea, Lopez-Fitzgeralda, Bennetta i Russella, od kojih svatko ima svoje razlike i osobnosti. Kod nas, na Novoj TV bilo je prikazano samo oko 520 epizoda... U Americi je prikazano 1500 nastavaka više! Što se radi u seriji, što je bilo u prvom nastavku te što je bilo u zadnjoj epizodi prikazanjoj u Americi na TV-u, pročitajte u ovom postu...

Kako je sve počelo...
Epizoda: 1/2100 (zasad)
Sezona: 9

Ethan Crane budi se na plaži nakon noći provedene sa svojom dugogodišnjom djevojkom Gwen. Dok Grace spava, u snu čuje da je doziva glas djevojčice, a zatim se neobično svjetlo počinje pojavljivati iznad njezine glave. Sam Bennett pokušava mirno započeti dan kao novi šef policije, ali čini se da to nije moguće dok se njegove kćerke Jessica i Kay stalno svađaju. Ethan se brine što Gwen danas ide u Pariz i kaže joj da posjeti njegovu tetku, koja nije puno starija od njega. U Parizu, Sheridan Crane se prisjeća svoje najbolje prijateljice princeze Diane i njihovog posljednjeg razgovora. Ona posjećuje crkvu. Theresa priznaje Whitney da je zaljubljena u Ethana Cranea i uvjerava najbolju prijateljicu da će jednog dana ona biti Crane. T.C. govori Eve da će Whitney jednog dana biti olimpijska prvakinja. Luis i Miguel se voze plažom i Luis obećava Miguelu da će naći Theresi posao, te da će zaraditi dovoljno novca da njega pošalju na fakultet. Luis objašnjava da mrzi Cranee jer misli da stoje iza nestanka njihovog oca Martina. Luis umalo uhiti Ethana zbog paljenja vatre na plaži. Eve dolazi po Simone i Sam joj kaže da se Grace ne osjeća dobro. Ispred kuće Bennetta pojavljuje se blještavo svjetlo. Iz njega izlazi djevojčica anđeo i upozorava da zlo dolazi.

Općenito o seriji
Bogati Cranei, pod vodstvom zlog patrijarha Alistaira (Allan Oppenheimer [glas], David Bailey, John Reilly) vladaju gradom. Usprkos razlikama u društvenom statusu, životi Cranea neprestano se isprepliću sa Lopez-Fitzgeraldima, radničkom porodicom na čelu koje je brižna Pilar (Eva Tamargo). Kao rezultat dugo zakopane tajne, Alistairova žena, Katherine (Leigh Taylor-Young) je pobjegla iz grada sa Pilarinim mužem Martinom (Richard Steinmetz). Njihov povratak razorio je vezu između Katherinine kćerke Sheridan (McKenzie Westmore, Sharon Sturges, Kam Heskin, pa Westmore ponovno) i Martinovog sina Luisa (Galen Gering). Luis i Sheridan uvijek su pobjeđivali prepreke, pa i Luisovu srednjoškolsku ljubav, Beth (Kelli McCarty) koja želi Luisa za sebe, a zapravo je Alistairova kćerka i Sheridanina polusestra! Usprkos molbama njene majke, gđe Edne Wallace (Kathleen Noone), Beth je otela Luisovog i Sheridaninog sina i odgajala ga kao svog. Luisova sestra, Theresa (Lindsay Korman, Priscilla Garita, onda opet Korman kao Lindsay Hartley), želi samo biti sa Ethanom (Travis Schuldt, Eric Martsolf, Rib Hillis, pa Martosolf opet), ljubavi svog života i njihovo dvoje djece. Ethanova (bivša) žena Gwen (Liza Huber, Natalie Zea, Liza Huber) i njena zla majka Rebecca (Maureen McCormick, Andrea Evans) će učiniti sve da spriječe Theresu da dobije Ethana.

Ethan je odrastao vjerujući da je Crane, ali se ispostavilo da je sin Ivy Winthrop Crane (Kim Johnstons Ulrich) i načelnika policije Sama Bennetta (James Hyde). Sam Bennett i njegova mirna amnestična zena Grace Bennett (Dana Sparks) imaju zajedno troje djece - sina Noaha (Dylan Fergus) i kćerke Kay (Taylor Anne Mountz, Gina Marie May, Deanna Wright, Heidi Mueller) i Jessicu (Mary Elizabeth Winstead, Jade Harlow, Michelle Holgate, Danica Stewart). Zbog Ivynih spletki, Grace je izletjela i Ivy je zauzela njeno mjesto u Samovom srcu i domu. Kay i Jessica su zamjerile majci jer ih je napustila i to su i pokazale - Kay je postala vještica, a Jessica prostitutka.

Samovi i Graceini najbolji prijatelji su Eve (Tracey Ross) i TC Russell (Rodney Van Johnson). Russelli su Afroamerikanci i imaju utjecaj u društvu - TC je srednjoškolski trener atletike, a Eve je cijenjena doktorica. Imaju dvije kćeri, Whitney (Brook Kerr) i Simone (Lena Cardwell, Christee Pharris Larkins, Cathy Jeneen Doe). Naizgled savršena porodica je eksplodirala kad je na vidjelo izasla ljubavna veza između Eve i Juliana Cranea (Ben Masters), zahvaljujući Eveinoj zloj sestri Liz (Amelia Marshall). Ispostavilo se da Eve i Julian imaju sina zajedno. Tada se mislilo da je Chad Harris (Donn Swaby, Charles Divins) taj sin koji je u vezi sa Whitney, ali se ispostavilo da je on sin Alistaira i Liz. U obratu, TC i Eve su se razveli, TC se okrenuo ka Liz, a Eve i Julian su ponovo započeli ljubavnu vezu.

I ne zaboravimo 300-godišnju vješticu Tabithu Lenox (Juliet Mills). Godinama je Tabitha donosila kaos u Harmony zahvaljujući svom pomagaču Timmyju (Josh Ryan Evans). Tabitha je bila shrvana kad je njen voljeni Timmy preminuo, pa je počela činiti nepodopštine sa svojom i Julianovom ljupkom kcerkicom Endorom (Nicole Cox). Endora je naslijedila majčine čarobne moći, i zahvaljujući njoj, Tabitha je postala dobra vještica i odlučila pomagati ljudima.

U završnici serije na televiziji, 07.09.2007. otkriveno je da je Theresina sekretarica Valerie Davis (Daphnee Duplaix Samuel, Siena Goines, Daphnee opet) zapravo cijelo vrijeme bila sin Juliana i Eve, Vincent (Phillip Jeanmarie). Whitney i Simone otišle su iz grada nakon sto je Alistair ubio Chada. Isto tako, Alistair je ugradio unuci Fancy (Emily Harper) čip u mozak kako bi je razdvojio od Luisa, a u tome mu je pomogla Fancyna osvetnički nastrojena sestra Pretty (Melinda Sward). Tabitha i Kay su priznale Miguelu (Jesse Metcalfe, Adrian Bellani) da su vještice i njega su oteli demoni zajedno sa Endorom. Sheridan je otkrila da je njen sin Marty zaista živ. Fox Crane (Justin Hartley, Mark Cameron Wystrach) i Esme (Erin Cardillo) su započeli ljubavnu vezu, no onda je Foxa neko ubio. Theresa se nadala sretnoj budućnosti sa Ethanom dok Gwen nije donijela novorođenče tvrdivši da je to njen i Ethanov sin.
''Strasti'' se nastavljaju od 17.09.2007. na satelitu DIRECTV tamo gdje su i stale na NBC-ju.

A gdje su to stale?
Epizoda: 2075; Sezona: 8
U bolnici, doktor kaže svima da će se Ethan potpuno oporaviti. Sam je ljut kad doktor pretpostavi da su Ivy i Julian Ethanovi roditelji, a ne on i Ivy. Theresa je sretna jer joj se san napokon ostvaruje. Sam nadje Ivy i oni razgovaraju o Ethanu. Onda Sam strastveno poljubi Ivy! Theresa se vrati kod Ethana i on joj kaže da se sjeća da mu je rekla da ima sina. On je presretan i želi ga vidjeti. Pilar ode po malog Ethana. Međutim, prije nego sto se Pilar vrati, Gwen unese bebu dječaka i kaže Ethanu da je to njegov sin, dok užasnuta Theresa gleda.

Izvor: Strasti (Passions)

20.10.2007. , subota, 19:03 [ Ovdje komentiraj (19) ] Posjeti forum

Ružna Betty
[ # ]

U površnome svijetu visoke mode imidž znači sve


Moda dolazi i prolazi, a jedina konstanta su supermršave ljepotice koje je nose. Kako se jedna sasvim obična djevojka, debeljuca iz Queensa, uklapa u sve to?
Ako odvojite trenutak i upoznate Betty Suarez (America Ferrera), otkrit ćete kako je ona draga, pametna i predana radnica. Ali u svijetu mode Betty strši kao balvan koji se pokušava provući kroz usku rupu. Kad novinski tajkun Bradford Meade (Alan Dale) prepusti svoje carstvo, Bibliju modne industrije Mode, sinu Danielu (Eric Mabius), zaposli Betty kao njegovu pomoćnicu, uglavnom zato što je ona jedina žena u New York Cityju koju Daniel neće poželjeti u krevetu. Iako je Daniel isprva ne želi prihvatiti, Bettyn nepobjediv duh i svježe ideje polako će ga osvojiti. Nijedno od njih nije svjesno zakulisnih igara modnoga svijeta, stoga osnuju nepokolebljiv tim protiv svih koji ne prežu ni od čega da ih sruše.

Betty i Daniel doista plivaju s morskim psima. Modna diva Wilhelmina Slater (Vanessa Williams) bijesni, jer je Bradford na tako cijenjeno mjesto glavne urednice unaprijedio sina, a ne nju. Wilhelmina, s ulizicom Marcom (Michael Urie) i spletkaricom Amandom (Becki Newton), sabotira Daniela i Betty u svakoj prilici koja joj se pruži. Betty pronalazi prijateljicu u dobroćudnoj Christini (Ashley Jensen) koja u časopisu radi kao švelja i zna sve o svakome. Bettyn privatni život daleko je od glamuroznoga. Tata Ignacio (Tony Plana) i sestra Hilda (Ana Ortiz) zabrinuti su za njezinu budućnost, dok nećak Justin (Mark Indelicato) hrabri tetu da sanja velike snove. Dečko Walter (Kevin Sussman) neslavno je ostavi, ali joj se ne prestaje vraćati u život usprkos Bettynim nastojanjima da ga se zauvijek riješi.

Snimljena po uzoru na kolumbijsku sapunicu "Yo Soy Betty La Fea", koja je postigla neviđen uspjeh, Ružna Betty zaživjela je u Hollywoodu u studijima Touchstone Televisiona. Njezina izvršna producentica je Salma Hayek zajedno sa Silvijom Hortom, Benom Silvermanom, Joseom Tamezom i Marcom Pennetteom.

AMERICA FERRERA zauzela je mjesto jedne od najperspektivnijih holivudskih mladih glumica ulogom u filmu Patricije Cardoso Prave žene imaju obline. Za tu je ulogu na Sundance festivalu osvojila nagradu žirija za najbolju glumicu, kao i nominacije za nagradu Independent Spirit za najbolju debitanticu te Young Artist za najbolju glavnu mladu glumicu.
Ferrera snima i dvojezični neovisni film Towards Darkness na kojem radi i kao izvršna producentica. Redatelj je Antonio Negret, a film prikazuje 90 minuta u životu taoca, očaj njegove obitelji, spasioce i čovjeka koji mora predati otkupninu za njegov spas. Ferrera glumi mladu ženu u zamršenoj vezi s otetim muškarcem.
Ferrera je nedavno završila snimanje neovisnog filma Patricije Riggen Boy Immigrant. Na Filmskom festivalu Sundance 2006. pojavila se u filmu Briana Juna Steel City. Zapažene su i njezine kazališne uloge, kao i nastup u nagrađivanom filmskom hitu The Sisterhood of the Traveling Pants.

13.10.2007. , subota, 19:30 [ Ovdje komentiraj (16) ] Posjeti forum

Ponos Ratkajevih
[ # ]

Nova povijesna telenovela u 180 epizoda, od 8. listopada u 20:05h na HRT 2!


Radnja se zbiva u najturbulentnijem razdoblju hrvatske i jugoslavenske povijesti, od 1938. do 1948. godine, a prati život plemićke hrvatske obitelji od njezinog prijeratnog uspona do poslije II. svjetskog rata, uslijed kojega je došlo do promjene državnog uređenja, propadanja plemstva i korjenite promjene svih dotada ustaljenih društvenih vrijednosti.

U središtu je zbivanja grofovska obitelj Ratkaj i njezin život u obiteljskoj kuriji. Grof Karlo Ratkaj, uspješni hrvatski industrijalac, a poslije i političar, vlasnik je vodeće tvornice slatkiša u Kraljevini Jugoslaviji, i samo je prividno glava obitelji. Prava je gospodarica njegova majka, grofica Antonija, jedina preživjela predstavnica pravog hrvatskog plemstva. Njezini se unuci, Bela i Krsto, prelako nose s ubrzanim promjenama koje im donose politički vjetrovi Europe, dok se njihova majka, mlada grofica Veronika, u svemu tome uopće ne snalazi. Priča počinje njihovim preseljenjem iz Zagreba na obiteljsko imanje u okolici Bizjaka, i ponovnim susretom s Josipom Jurićem, poznatim proizvođačem alkoholnih pića, s kojim je Veronika u mladosti bila zaručena, ali je njihovo vjenčanje zauvijek odgodio I. svjetski rat u kojem je Josip bio proglašen mrtvim. Vječni sukob obitelji Ratkaj i Jurić, koji je i potka ove priče, temelji se na ljubomori, zavisti, razičitom imovinskom stanju, društvenom položaju, te nedopuštenoj ljubavi između mladog nasljednika Krste Ratkaja i lijepe Jurićeve kćeri Helene, u koju se osim roditelja plete i sudbina.

Mnogobrojni likovi uvlače se u živote članova ovih dviju obitelji i mijenjaju ih temeljito i nepovratno, osnažuju ih ili uništavaju. Lažni prijatelji, poslovni partneri, oficiri, špijuni, svećenici, ljubavnici, politički protivnici i lihvari samo su neki od njih. Kontakti među likovima ostvaruju se na relaciji selo - grad (Bizjak - Zagreb), čime su jasno prikazane kulturološke i ideološke razlike između građanstva i seljaka, bogatih i siromašnih, plemstva i radnika, vojske i civila, ustaša i komunista, vjernika i ateista, sve do dekretom uvedene potpune jednakosti uspostavom komunističkog režima. Naši se brojni likovi kroz zbivanja u seriji pokušavaju nositi sa svim ovim radikalnim promjenama koje im donosi jedno teško i nepredvidljivo vrijeme političkih i ratnih previranja.

Sadržaj prve epizode:
Karlo pl. Ratkaj i njegova supruga Veronika plemenitaši su koji žive u kuriji u blizini Zagreba te priređuju zabavu u čast njihovog sina Krste koji se vraća u rodni kraj nakon završetka školovanja u Beču. Bela, Krstina sestra, s prijateljicom Lotte prerušena odlazi u oficirski klub. Bijelić poziva Nemanju na zabavu kod Ratkajevih. Lottina majka, Sofia, planira zavesti Krstu. Bela na zabavi upoznaje Nemanju. Krsto na konju odlazi razbistriti misli pa ugleda Helenu.

06.10.2007. , subota, 19:27 [ Ovdje komentiraj (15) ] Posjeti forum

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Toliko vas je bilo od 15.05.2006!

10 najkomentiranijih postova

  • 01. Dora 2007. (83)
    02. Puna kuća (46)
    03. Zvjerinjak 'Zabranjene ljubavi' (39)
    04. Anin dvostruki život (38)
    05. Velike greške Običnih ljudi (36)
    06. Sam u kući (34)
    07. Juhuhu (33)
    08. One Tree Hill (32)
    08. Policijska patrola (32)
    09. Kosti (31)
    09. Will i Grace i Dadilja (31)
    10. Prvi radni dan (30)
    10. Lovci na natprirodno (30)

    TV-program


Blog kalendar