[ Blog je zatvoren od 26.1.2008. Ne zaboravite na TV-forum, Forum o Zabranjenoj ljubavi te moj drugi blog! ] Blagdani 2007. na TV-u - TV-world #1 - Blog.hr

Blagdani 2007. na TV-u
[ # ]

Saznajte koje ćemo filmove i na kojem programu gledati u ovo Božićno vrijeme...


Silver WolfNa RTL Televiziji, u dnevnom terminu 23. prosinca gledatelji će moći uživati u "Srebrnom vuku" ("Silver Wolf"), idealnom obiteljskom filmu za gledanje u toplini doma i okruženju najbližih. Uporni rančer pokušava ubiti srebrnog vuka, a šumar i njegov šesnaestogodišnji nećak kreću u spašavanje prekrasne životinje. Kvaliteti i uvjerljivosti ovog filma svakako pridonosi dobitna kombinacija glumaca. Michaelu Biehnu i Royu Scheideru povjerene su dvije vodeće uloge, a uz njih se pojavljuje mlada i lijepa Kimberly Warnat. Mnoge će zasigurno oduševiti animirani film "Mravi" ("Antz"), redatelja Erica Darnella i Tima Johnsona. U originalnoj verziji glasove protagonistima filma dalo je niz najvećih holivudskih zvijezda. U sinkroniziranoj verziji koju ćemo gledati glasove su likovima podarila poznata lica RTL Televizije – Renata Sopek, Tomislav Jelinčić, Antonija Blaće te Janko Rakoš, Robert Ugrina, Jasna Bilušić, Daria Knez, Bojan Navojec i drugi. Nakon "Mrava", uslijedit će "Zauvijek mlad" ("Forever Young"). Mel Gibson i Jamie Lee Curtis zvijezde su ove romantične drame o pilotu koji je imao sve, ali je izgubio ženu koju voli, samo da bi otkrio kako vrijeme ne čeka nikog, ali prava ljubav čeka zauvijek. Istog dana u prime time terminu čeka nas božićna komedija "Sam u kući" ("Home Alone"). To je jedan od najunosnijih filmova svih vremena, božićna komedija kakva se ne zadovoljava korištenjem brojnih klišeja i praznim ozračjem nego stvara originalnu i zabavnu priču koja će publiku nasmijati, ali i natjerati na razmišljanje o važnosti obiteljskog zajedništva. Glavna zvijezda filma nesumnjivo je Macaulay Culkin, koji možda nikad i nije nadrastao status čuda od djeteta. Kasne večernje sate gledatelji RTL-a moći će provesti uz akcijsku komediju "Miris love" ("Money Talks"). Franklin Hatchett (Chris Tucker) sitni je bandit, slatkorječivi varalica koji je pogrešno optužen za ubojstvo policajca. Opasnost mu, međutim, ne prijeti samo od policije nego i od mafije i, naposljetku, njegove trudne djevojke.
Jingle All The WayOn kaže, ona kaže" ("He Said, She Said"), i još nas jednom podsjetiti na goleme razlike u razmišljanju muškaraca i žena. Kevina Bacona gledat ćemo u za njega netipičnoj ulozi – kao romantičara Dana, preko ušiju zaljubljenog u Lorie (Elizabeth Perkins). Slijedi sjajna komedija "Tatica u suknji" ("Mrs. Doubtfire"), u kojoj će nam briljantni Robin Williams pokazati što će sve otac učiniti kako bi sa svojom djecom mogao provoditi što više vremena. Prime time Badnjaka rezerviran je za božićnu komediju "Kako preživjeti Božić" ("Surviving Christmas"), koja nas nasmijava prikazivanjem obiteljske disfunkcionalnosti. Ben Affleck glumi osamljenog momka, a društvo mu čine Christina Applegate, James Gandolfini, Catherine O'Hara i Bill Macy. Spremite se za ludilo, nepodopštine i kaos kad si bogati poslovni čovjek Drew Latham odluči iznajmiti obitelj za blagdane.
Na sam Božić, 25. prosinca, u jutarnjem nas terminu očekuje avanturistička komedija "Lemony Snicket: Niz nesretnih događaja" ("Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events"), u kojoj jedan od omiljenih nam kanađana, Jim Carrey, igra čak tri uloge. Tri knjige Daniela Handlera poslužile su kao predložak za mračnu i čarobnu filmsku priču pod redateljskom palicom Brada Silberbringa. Slijedi "Space Jam", film u kojem će košarkaška legenda Michael Jordan zaigrati nevjerojatnu utakmicu s omiljenim likovima iz crtića u spektakularnom animiranom svijetu. Blagdansko raspoloženje nastavlja se "Ludim božićnim zvonima" ("Jingle All The Way"), šašavom komedijom s jednim od najkorpulentnijih glumaca svih vremena, Arnoldom Schwarzeneggerom. U večernjem prime time terminu slijedi urnebesni božićni film "Vilenjak" ("Elf"), u kojem Will Ferrrell tumači lik Buddyja, koji je kao siroče na sam Božić zabunom završio u vreći za poklone Djeda Mraza i našao se na Sjevernom polu među njegovim patuljcima.
U dnevnom terminu 26. prosinca očekuje nas dražestan obiteljski film "Andre", baziran na istinitoj priči o tuljanu Andreu, najpoznatijem i najobožavanijem stanovniku Rockporta, koji će nas raznježiti i podsjetiti kako životinje mogu biti naši najbolji prijatelji. Slijedi "Gle tko to govori 2" ("Look Who Is Talking Too"). Najveća je novost u odličnom drugom dijelu filma "Gle tko to govori" nastup novog člana obitelji bebe Julie, kojoj je glas posudila Roseanne.
U večernjem terminu 27. prosinca veselje u domove unosi "Smrtonosno oružje 4" ("Lethal Weapon 4"). Ako ste voljeli prethodne dijelove ovog popularnog serijala, ni ovaj posljednji, četvrti, neće vas razočarati, jer sadrži sve elemente zbog kojih nam je "Smrtonosno oružje" postao omiljeni serijal.

Bad SantaŠto se tiče Nove TV, i ove godine priredila je za svoje gledatelje izuzetno bogat program, osiguravši više od šezdeset filmskih naslova – prigodnih blagdanskih, romantičnih komedija, animiranih dugometražnih filmova i televizijskih premijera, potom prigodna izdanja domaćih emisija i serija, finale "Showtimea" te pregled godine "2007: Potresi, skandali i emocije" informativnog programa. Blagdanski ugođaj Nova TV, podsjetimo, počela je još na Dan sv. Nikole kad je lansirala svoj ovogodišnji božićni vizualni identitet. Raspjevani će biti i najgledaniji gosti u televizijskom lokalu Nad lipom 35, koji će ugostiti niz poznatih pjevača. Šale i gegovi bit će tradicionalno duhoviti, a repertoar prigodan, pa ćemo najpoznatije božićne pjesme čuti u izvedbi najzabavnijih estradnih zvijezda - Zlatka Pejakovića, Crvene jabuke, Bernyja i drugih. Ovaj popularni nedjeljni humorističko-glazbeni show imat će i prigodno novogodišnje izdanje u kojem će nastupiti petnaestak zabavnjaka te "Best Of" izbor najboljih šala i dijaloga iz pedeset dosad snimljenih emisija "Nad lipom 35".
Na blagdanskom TV stolu naći će se i prigodna izdanja redovnih emisija i serija. Tako će Ana Ugarović pokazati što se sve ukusno u ovo svečano vrijeme "Kod Ane" može naći u tanjuru. Kako se tradicionalno na Badnjak u hrvatskoj priprema riba, Ana će ugostiti bračni par koji vodi poznatu ribarnicu i predstaviti odgovarajuću ponudu za ovaj dan. Dok će Rene provjeriti kakva se riba može pronaći na Dolcu, Ana će pokazati kako se i na blagdanskom stolu može biti kreativan i moderan. Za novogodišnju je emisiju pripremila iznenađenja koja svaki objed mogu pretvoriti u veliku svečanost.
Kako otići u čestitare, pjevati europske kolede, promovirati nacionalne običaje i poštovati tuđe unutar velike zajednice Starog kontinenta pokazat će raspoloženi Profesor i njegovi učenici željni zimskih praznika u svom redovnom terminu u "Večernjoj školi" na Stjepanovo. Svakodnevna doza humora koju gledateljima pružaju "Zauvijek susjedi" bit će još duhovitija, jer za božićne i novogodišnje dane spremaju se za posebno ozračje koje će vladati u zgradi na čije će slavlje navratiti i neka željno očekivana lica. U novogodišnjem "Red Carpetu" Fashion Guru i ove godine slaže listu najbolje i najgore odjevenih u 2007. godini.
Surviving ChristmasFilmski program počet će već u jutarnjim satima, jer za najmlađe gledatelje Nova TV je izabrala niz animiranih dugometražnih crtanih filmova koje mogu pratiti svakodnevno u tjednu između Božića i Nove godine.
Megafinale ovog ciklusa je TV premijera animiranog hita "SpužvaBob", redatelja Stephena Hillenburga, koji je ujedno i morski biolog, čiji je sjajni uradak napunio kinoblagajne i zaradio nominacije za Annie, People's Choice i druge nagrade. Bit će tu i kultnih Muppeta ("Muppetova božićna priča"), nezaobilaznog Djeda Mraza ("Čarobna vreća Djeda Mraza") i čudesnih medjevića. U poslijepodnevnom terminu također će svakodnevno biti na rasporedu blagdanski filmovi poput "Tajne Božića", s Beauom Bridgesom, "Božićna zbrka" iz 2006. s Jenny McCarhy u glavnoj ulozi, ili "Emmyjem" ovjenčana "Božićna kutija". U večernjem programu naći će se televizijske premijere i poznati filmski naslovi. Billyja Boba Thorntona, koji je za ovu ulogu nominiran za "Zlatni globus", gledat ćemo s Johnom Ritterom u komediji "Zločesti Djed Mraz" iz 2003. Na Badnjak je na rasporedu vječna romantična priča "Duh" ispričana od strane Demi Moore i Patricka Swayzea, "Odbjegla nevjesta" s Julijom Roberts i Richardom Gereom, a nakon prvog dijela "Zločestih dečki" Nova će prikazati i TV-premijeru filma "Zločesti dečki 2", akcijske komedije u kojoj kemiju stvaraju sjajni glumci Will Smith i Martin Lawrence. Kriminalistički megahit iz 2006. također je TV premijera – "Ubojice slomljenih srca" na ekran Nove TV dovest će same zvijezde – Johna Travoltu, Jamesa Grandolfinija, Salmu Hayek i Jareda Leta. Ovaj film uvod je u novogodišnju filmsku noć koja će na Novoj TV trajati do jutra.
______________________________________________
Priredio: Dražen Bađun (za TV-obzor)

Miracle on 34th StreetNa HRT-u ćemo na Badnjak gledati blagdanske filmove "Maleni sob" i "Pomirenje za Božić" na HRT2 te "Božićna svjetla" i "Čudo u 34. ulici" na HRT1. Na sam Božić na Prvom programu gledat ćemo "Snijeg" i "Kako ukrasti Božić", a na Drugom programu "Duh u močvari" (film za djecu sniman u Kopačkom Ritu 2006.), "Božićne želje" i "Ledeno doba". Na Stjepanovo na Drugom programu gledat ćemo "Božićni snijeg" i "Nove pustolovine: Lucky Luke (božićni)", a dan poslije samo film "29. ulica".
________________________________________
Piše: Adrian (za TV-world #1)

SRETAN BOŽIĆ & NOVU GODINU želi Vam TV-world #1 ekipa!


Merry Christmas

22.12.2007. , subota, 19:23 [ Ovdje komentiraj (10) ] Posjeti forum

<< Arhiva >>

< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Toliko vas je bilo od 15.05.2006!

10 najkomentiranijih postova

  • 01. Dora 2007. (83)
    02. Puna kuća (46)
    03. Zvjerinjak 'Zabranjene ljubavi' (39)
    04. Anin dvostruki život (38)
    05. Velike greške Običnih ljudi (36)
    06. Sam u kući (34)
    07. Juhuhu (33)
    08. One Tree Hill (32)
    08. Policijska patrola (32)
    09. Kosti (31)
    09. Will i Grace i Dadilja (31)
    10. Prvi radni dan (30)
    10. Lovci na natprirodno (30)

    TV-program


Blog kalendar